Pink Diamond

15 February 2012

:: SURAT PERAKUAN BUJANG DIA ::

Hari ni incek tunang mintak aku pos kan barang kat rumah mak dia..pastu incek tunang bagi la surat perakuan bujang..ekcelli tak tau la Jabatan Agama Negeri Pahang perlukan surat perakuan bujang ke tak...tapi macam tak..tapi sebab aku tengok jejaka-jejaka kat opis aku yang kawen hari tu semua buat surat perakuan bujang tuh, maka aku suruh la incek tunang buat jugak..nanti sia-sia je kena rejek kan..

Sebab opis die tak pernah buat surat tu, die mintak hard copy dari aku..gigih la aku naik tingkat 16 nak mintak hard copy dari orang berkenaan...then pass kat incek tunang..then, semalam baru incek tunang dapat surat tu..

Yang bestnye, masa dapat surat tu semalam, takde pulak die baca..pagi tadi baru dia baca sebelum bagi kat aku..
Kitorang gelak sakan dalam kereta bila baca surat ni...haha......

Kot ye pun copy paste, jangan la tiru bulat-bulat nama company tu...dah sah-sah tu copy dari opis aku..pandai-pandai la edit...

hadoiii....dah aku pulak kene edit surat tu kat opis hari ni..buat sendiri letter head company incek tunang tu..sebab die malas nak suh budak opis die buat balik..

p/s: Cik Sizuka, agak-agak budak yang buat surat tu staff practical ek?heheeee.....=p tak pun mesti dia tak baca surat ni lepas print kan...ahahahaaa.....

12 comments:

  1. hehe lawak pulak dgr pasal surat perakuan bujang nih.

    ReplyDelete
  2. hahahaha asyik tergelak nurul ni.. tulah org yg buat surat ni dok busy body kat office cek org buat keje ke tak, sampai keje sendiri benda yg senang camni pun boleh buat kesilapan.. x de budak praktikal pun kat office ni..huhuhu ;)

    ReplyDelete
  3. Dia dah keluar.. tadi call dia bg call.. dia gelak jer..pastu dia suh my bagi draft surat tu kat nurul nanti print letter head kat office ni.. memang lawaklah, nak je nurul tanye HR, sape yang buat.. huhuhu

    ReplyDelete
  4. wah kemain...kat negeri perak pun nak jugak surat akuan bujang ni..tp hapah pun xsentuh lg

    ReplyDelete
  5. adake surat ni? dulu nk kawen tak de pun buat. ada ke? eh, tak ingat dah...

    ini penyakit copy paste, lupa nk edit... hee

    ReplyDelete
  6. Wow!
    Tahniah!
    Tak lama lagi dapat gelaran baru la Cik May kan...
    Kena panggil Puan May ye
    Khas Untuk Bakal Pengantin

    ReplyDelete
  7. assalamualaikum May...apa yg silapnya May sampai kena edit balik...?

    ReplyDelete
  8. hehe..mama...Syarikat Perumahan Negara Berhad tu opis my...ServTouch tu opis tunang..my bagi contoh surat kat dorg dr opis my..tp d copy bulat..spttnye name sykt tu kene la tukar,..sbb tu surat perakuan bujang utk laki.. =)

    ReplyDelete
  9. my hubby pun de wat gak sbb tu syarat tuk hantar borang permohonan nikah kt pejabat agama

    ReplyDelete
  10. surat perakuan bujang tu bukan ambil dari ketua kampung ye.. rasa kak citra ms nak nikah 11 tahun dulu ambil surat perakuan tu dr ketua kampung dan cop sekali.

    ReplyDelete
  11. EH KALO KEJE SWASTA KENA ADA PERAKUAN BUJANG GAK KE HAH? PLEASE ADVISE HUHU

    ReplyDelete
  12. ooo yeke??haha ingatkan sbb kat opis..benda ni nak kena bg time bile?? ish nak suh sape buat ni..ades..kalo keje kontrak je kat opis tu perlu gk ke?huhu

    ReplyDelete

tinggalkan jejak banyak-banyak tau!!
Terima Kasih Daun Keladi,
Nanti-nanti datang la lagi.. =)

 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page