21 February 2012

:: POKOK NI SESUAI UNTUK PENGIDAP GOUT! ::

Hari ni pun masih cerita pasal tumbuh-tumbuhan kat sekeliling rumah mak aku kat kampung..hehe...saja nak share-share..
 
Masa teman mak tanam pokok pisang, die tunjuk pokok yang aku letak anak panah tu..
 
Kecik je pokoknya..tapi boleh merawat atau mencegah penyakit gout..ambil daun tu rebus dan minum airnya..tapi aku pun belum try lagi..tapi mak aku dah minum..saja la kot untuk mencegah penyakit tu maybe..

Korang-korang boleh la carik pokok tu dan tanam yer..=)

p/s : entry autopublish...masih lagi kat Penang..;)

11 comments:

  1. tq for the info...tp apa nama pokok tu?

    ReplyDelete
  2. wahhh bagus nih pernah biras tanya dulu..apa nama pokok tu ek...

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum May...tapi nama pokoknya apa May?

    ReplyDelete
  4. alamak..tak tau r name ape..hehe..

    ReplyDelete
  5. wah bestnya , byk tumbuhan kt rumah ek =)

    semalam kan Cik May ada komen entry sy =)

    ReplyDelete
  6. cikmay nnt bg taw sm yew pokokapa tu? nak tanam..:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Camana nak dapat pokok nie? ada contact? location?

      Delete

tinggalkan jejak banyak-banyak tau!!
Terima Kasih Daun Keladi,
Nanti-nanti datang la lagi.. =)

Pink Diamond
 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page