Pink Diamond

18 February 2012

:: BILA DAPAT B.E DARI NUFFNANG, BERMULA TANGGUNGJAWAB ::

Sperti dalam entry sebelum ni, aku ade meng'uar-uarkan Nuffnang dah bagi 1 buffered earning dalam account aku..

Ada yang tak tau apa itu buffered earning?tu adalah kempen iklan berbayar untuk satu blog yang mendapat hits yang agak tinggi dari viewer nye..aduh..ape ayat aku pakai ni..tapi macam tu la yang aku paham..kalau rasa tak betul, mintak sape-sape bagitau aku balik ek?


tapi, since da dapat B.E tu, earning akan sentiasa bergerak walaupun tak de orang klik iklan Nuffnang korang yang bersepah-sepah kat kiri kanan blog tu..haa....paham?


Jadi, bila ada B.E ni tanggungjawab tu berat jugak la..korang kene maintainkan bilangan pembaca untuk melawat blog korang sepanjang B.E tu tengah running dalam account tu..ingat senang?kalau dapat up kan lagi bilangan pembace lagi bagus...

Kalau korang tak maintainkan bilangan pembaca tu kat blog korang tu, mesti tak lama la B.E tu bertenggek kat dalam account Nuffnang korang...silap-silap baru sampai RM5.00 dah habis kempen..macam aku hari tu..hukhukhuk..4 hari tak bukak blog sebab demam..terus bertukar jadi M.E..sobsobsob...


Macamana nak maintainkan B.E??tu yang letih sikit tu..kena la rajin sikit bw untuk maintainkan trafik korang..entry tu rasenye tak payah la sejam satu entry..kang tak larat pulak orang lain nak bace..asik-asik name blog yang sama je kuar kat dashboard..hihi..kalau aku yang bizi sangat ni, kalau sehari dapat buat 2,3 entry ni pun dah rase lege sangat..tapi at least 1 entry la sehari..kan?

p/s : kat SINI ada tips yang aku korek dari bloger-bloger lain..meh tengok!
*saya pun bloger baru tak expert sangat..kalau ada yang tak betul dalam entry ni mintak mahap dulu ye..=) *

3 comments:

tinggalkan jejak banyak-banyak tau!!
Terima Kasih Daun Keladi,
Nanti-nanti datang la lagi.. =)

 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page