Pink Diamond

14 February 2012

:: LEPAQUEEN KAT KUANTAN PART II & SATA ::

 
Dalam entry sebelum ni kan aku ada cerita yang aku menghadiri majlis perkahwinan kawan aku kat Kuantan...
 
Dah datang dari jauh, tak kan nak terus balik kan..alang-alang dah sampai, bawak la dorang gi Tanjung Lumpur sebab kebetulan ibu kawan aku mintak dia beli kan keropok lekor dan satar...lepas tu member aku yang sorang lagi tu nak try makan sata...
 
Kitorang beli keropok lekor kat kedai yang ada papan tanda di bawah ini...
 
Kat kedai tu ada macam-macam kuih tradisional..tapi kawan-kawan aku beli keropok lekor je kat kedai ni..ramai jugak orang kat kedai tu..

Then, baru la aku bawak kawan-kawan aku gi kedai sata yang menjadi kegemaran aku dengan incek tunang..hihihi..lame tak mensyen tunang kat entry..

sebijik sata RM0.50..okei la dengan sizenye..macam kedai yang we all beli keropok lekor tu, agak kecik sata yang dijual..

Rasa pun sodap...and kawan-kawan aku pun suke..korang?kalau gi Tg.Lumpur singgah la ye..=) tak nyesal punye..tapi jangan la compare dengan yang kat Kemaman punye sata..yg sane pun boleh tahan sedap jugak..;)

2 comments:

tinggalkan jejak banyak-banyak tau!!
Terima Kasih Daun Keladi,
Nanti-nanti datang la lagi.. =)

 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page