19 July 2011

YANG NI MEMANG TAK TAHAN

Teka cepat gambar apakah di atas ini......
--
-
Tak tau kan...
.
.
.
Nama menu ni ialah Kepala Ikan Jenahak Masak Tempoyak ++ Burung Puyuh Goreng...
(kalau yang tak suka tempoyak,tengok je la ye..)
Masakan ni dari kedai makan kat Nilai..
Hemm..jauh tau aku g makan untuk lunch hour..
Dari KL ke Nilai nak makan lauk ni..
Sedap tau...Memang suggest tok orang yang suke JJCM macam aku ni ha...
Burung Puyuh goreng tu rasa macam biasa la kan..yang specialnye tang kepala ikan tu la..=)
.
.
Actually....cewah..speaking plak..tempat ni aku penah pegi zaman aku outstation kawasan Negeri 9..
Macam dah lama sangat plak aku pakai word zaman tu kan..aku g kedai ni tahun lepas daaa...heheee...
.
.
Suasana kedai tu...santai..ala-ala hutan sikit...Memang sesuai untuk orang yang suka ketenangan..ngee..~

Ha....i told u....sempoi tak tempat ni...Banyak pokok...Tenang je..Aku rasa la..hehe..~

Kat belakang aku tu ada kolam ikan...ikan besau-besau kau! tapi tak sempat amik gambar..sebab kitorang dah berkejar nak balik opis...takut bos kejar!!!haha...
.
.
Di atas adalah gambar aku dengan senior aku..dia pun blogger jugak..tapi baru jer berkecimpung dengan pengaruh aku...ngengee...~ (so,aku tak la rasa bersalah sangat bila nak update blog kat opis..ngahaha..)
Blog dia berciter pasal Supplimen Kesihatan Untuk Kanser...
macam dalam entry aku yang [ INI ]...
Tapi, dalam blog beliau lebih detail pasal entry tu..
Kalau nak tau lagi detail, silalah lawat blog KAK AIDA...
.
.

Okeh!!! Aku nak tunjuk gambar kedai makan ni dari luar..
sebab,kalau orang yang tak tau,dia tak kan perasan bahawasanya ada kedai makan kat situ...
Namanye Auntie Aini's..
Aku pun baru tau nama kedai ni bila aku tengok gambar ni walaupun dah 3x datang melantak di sini..^_^


Itu sahaja...

p/s : kalau datang kedai ni waktu malam,staff dorang akan letak ubat nyamuk di bawah meja anda..
     : Bos kedai ni sangat ramah dengan kitorang..heheee...

2 comments:

tinggalkan jejak banyak-banyak tau!!
Terima Kasih Daun Keladi,
Nanti-nanti datang la lagi.. =)

Pink Diamond
 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page