Pink Diamond

11 February 2017

PITSTOP DI PORT DICKSON

Hai. =)

Tak habis lagi cerita perjalanan percutian saya last week. Harap jangan jemu membaca.. Heheee...

Curi-curi masa sikit update entry setiap hari..

Entry sebelum ni saya ada cerita saya dan family short trip ke Melaka. Semua short trip je... Jarang ada long trip ni.. 

Dalam perjalanan balik dari Melaka ke Kuala Lumpur, sempat lagi suamiku bawak anak-anak main pasir pantai di Port Dickson. Walaupun saya dah warning awal-awal tak nak ke Port Dickson sebab dah feenaattt.. ;')

Masuk dalam kereta je terus mata layu. Celik mata nampak signboard Linggi dan sebagainya.. 

What? i is terkejut gugurl..

Dah ada di Port Dickson? Muke terperanjat ala-ala hello kitty.. ;p

Dah alang sampai Port Dickson tu, kejut la si kakak bangun tidur. Waktu tu dalam pukul 5 petang kot..
Walaupun fenat, muka senyum manis je bile nak tangkap gambar. Biasa la tu kan? Sebab tu dont judge by picture only. Dalam gambar nampak tenang gembira je.. Kihkihkih...

Dah parking kereta tu, bukak bonet kereta, sesiap ambik tikar, layang-layang, bubble dan ambil segala makanan yang ada. Konon ala-ala mini picnic. Gitewww......


Asyik letak gambar tersenyum semanis gula.. Kali ni letak gambar macam tak siap pulak. Tak kan setiap masa anggun jelita je kan. Eh? heh.. Yang penting gambar anak tu chomell.. Chomel ke? Eh anak kite, kite puji la sendiri.. hihii..

Sempat jugak kami mengabadikan kenangan masa matahari terbenam. Si kakak bukan main seronok no main pasir. Si adik belajar pijak pasir pantai.

Lebih kurang pukul 6:40pm macam tu gerak balik ke Kuala Lumpur. 

Siap sedia nak rehat kan badan di atas katil empuk di rumah. Bersedia untuk kembali bekerja selepas berjalan..

Saat paling lega bila jejak kaki di rumah sendiri.

Alhamdulillah...~

Tq sudi baca. =)

No comments:

Post a Comment

tinggalkan jejak banyak-banyak tau!!
Terima Kasih Daun Keladi,
Nanti-nanti datang la lagi.. =)

 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page