Pink Diamond

9 December 2012

soping di modernmommy maternity shop

Assalamualaikum...

Hari ni puas berjalan-jalan..hari ni berjalan dengan anak-anak buah datang dari Kuantan.dorang sampai semalam.so..dari KL ke Putrajaya..pergi pesta buah..panas giler hokeii..berpeluh mak..


Untuk makan buah tanpe had, kene bayar rm15 untuk dewasa.tapi,kami tak makan kat situ.sebab macam membazir je.kitorang ni bukan makan banyak sangat..4 orang dewasa dah rm60.lepas tu 3 orang kanak-kanak dah rm15.so,we choose makan kat gerai jual durian musang king je.beli 3 bijik je dah rm78.tu pun paksa dorang perabih durian tu..



Lepas tu,pusing tempat tu dalam seround,beli pulak keropok ikan ni..sedap..terasa ikannye..

Petang pulak,teman dorang beli stationary back to school..huhu...


Baru la aku sambung soping di Ampang Point..carik baju preggy lor..n seluar for work also..peyot da besau..baju dah banyak kene simpan dalam almari..sobsobsob...


Gi sane sini tengok baju tak berkenan..muke aku dah macam kene sembelit je sebab stress pikir pakaian ke pejabat..dah la penat!!


Lepas tu nampak modernmommy shop.hm..no choice la..g je kedai tu...


Sebenarnye macam tak nak gi kedai maternity ni..sebab mahal giler kot..beli selai suar je dah dekat rm200..haiyoo..ari tu dah pernah survey barang kat maternity shop masa awal preggy dalam 2 month kot.



Tapi,sebab takde choice..kat kedai bese takde jual seluar yang selari dengan pembesaran perut aku,maka aku beli jugak la...er..tak salah kot berabis untuk keselasaan baby n mommy..heeee..

So,selamat la $ ari ni..


Masa balik tu,si suami tanye..pening lagi tak kepale barang yang di carik dah dapat??huhuhu..


Next target untuk bulan depan ialah beli pam susu..si suami suruh pakai yang jename Medela freestyle..u ols..ada kenalan atau tau mane-mane tempat jual barang ini?sebab tadi gi 2 bijik baby shop tapi tak jumpa pulak pam itu..

posted from Bloggeroid

12 comments:

  1. Mahalnya kedai modernmom tu..sy beli baju n seluar preggy kat jusco je dulu..hehe..pasni pening nk cari baju baby pulak..

    ReplyDelete
  2. on9 shop byk jual nie u, kena pandai cari..ada yg dh jual dlm RM1700k je..

    ReplyDelete
  3. ok ke pam susu jenama tu may? kwn suggest sy beli yg jenama avent.. ke ape ntah..agk2 bape ratus ek? nk kne beli awal2 gk nih.hihi

    ReplyDelete
  4. pump tu lau xslp mostly jual on9..ada jumpe ritu website y boleh beli byr cash or byr ansur..kan pump tu mahal 1500++..klu byr ansur ok gak..tp xingt la link nya.. :-)

    ReplyDelete
  5. Sy beli baju preggie dkt Butik Optimo je. Murah and canteeek!=) Berbaloi plak:)

    Follow me back sis. Thanks!

    ReplyDelete
  6. Sy beli baju preggie dkt Butik Optimo saje. Cantek dan affordable ;) Material pon sedap dgn badan kite. Hehe.

    Follow me back ye sis. Thanks!

    ReplyDelete
  7. pesta buah. nak pegi tak sampai-sampai lagi... :)

    ReplyDelete
  8. beli online je..lebih murah kalau beli online..akak pakai medela harmony je..

    ReplyDelete
  9. pndai plak laki ko nk suggest pakai yg mana 1 ek? kalo aku sebut kat laki aku nih, nganga je dia..hahaha...eh, y medela???

    aku bli suar preg kat jusco je..tak berani lah msuk kedai maternity (setakat ni la) mahal..panties maternity selai pun maheyyyyyy...


    dpt kan msg fb aku?haha ko nihhh sila rajin berfb!

    ReplyDelete
  10. assalaamualaikum. tumpang promote ga domain for all participants kat sini k,, do join :D

    mujadafewa.blogspot.com/2012/12/giveaway-free-domain-for-all.html

    ReplyDelete
  11. mahalnye suar kt kedai tuh.. biasa orong baju preggy kt Jusco.. ok la rm200 dpt 2 pasang..kalau sale lg best...

    ReplyDelete
  12. ada join komuniti ibu menyusu kat fb tak??kalau ada cer klik kat sini..

    https://www.facebook.com/groups/KIM.susuibu/doc/521673317860067/

    ReplyDelete

tinggalkan jejak banyak-banyak tau!!
Terima Kasih Daun Keladi,
Nanti-nanti datang la lagi.. =)

 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page