Pink Diamond

6 December 2012

Panas je dengan emel Suraya ni

 
Masuk emel yang ni, ntah berapa puluh kali emel die hantar..
 
Nak menderma pun, gi lah menderma kat tempat lain...pesal nak derma kat aku pulak..ramai lagi orang susah kat Malaysia ni..pusat kebajikan pun melambak kat Malaysia ni..
 
Assalamualaikum,

Hidup saya adalah diibaratkan sedang diseru oleh Allah dengan keadaan
kesihatan saya yang mendadak kerana telah diberitahu oleh doktor saya yang
saya ada beberapa hari lagi untuk hidup.Dengan ini,saya ingin menderma
hartanah saya untuk menolong pesakit barah seperti saya untuk rawatan dan
program-program kesihatan kerana ini adalah cadangan arwah suami saya dan
saya tidak mempunyai zuriat

Dengan ini saya hendak membuat sesuatu dengan niat baik untuk menderma 2
juta sterling paun kepada persatuan barah yang terlibat.Sila beritahu saya
sekiranya anda sudah menerima surat akuan tersebut dan sila beritahu
informasi tentang warganegara anda dan di mana tempat tinggal,nombor
telefon informasi lain yang diperlukan oleh peguam saya.Dengan ini saya
memindahkan warisan saya kepada anda.

Semoga anda dirahmati oleh Allah dan menggunakan wang dermaan saya dengan
adil untuk kerja kebajikan.

Yang Benar

Pn. Suraya Ibrahim
From: Malaysia
Email:mrs.surayaibrahim@hotmail.com
 
 
Mode : panas hati je dapat emel macam ni..banyak plak tu..tiap-tiap hari hantar emel..nampaknye ramai betul penderma yang rajin hantar emel untuk mendermakan aset-aset mereka...
 
 
p/s : ye sangat lah tu nak menderma..huhu..

16 comments:

  1. Kak zan pulak selalu dapat miss call no dari Indon, masalahnya kak zan tak der suku sakat dari sana..
    memang menyemak emel!

    ReplyDelete
  2. ntah yer yer je org ni...penipu je ni

    ReplyDelete
  3. ada je idea dorang nak menipu ni

    ReplyDelete
  4. saya pun dapat..terus masuk tong sampah je...

    ReplyDelete
  5. bleh ker percya benda2 mcm nie..nmpak cam tipu je kan..huhu

    ReplyDelete
  6. ehh..pernah dpt jugak email mcm nie, tp sekali jer..itupun dr mat saleh

    ReplyDelete
  7. lo ada gak email mcm ni..boleh caya ke huhu

    ReplyDelete
  8. http://mujadafewa.blogspot.com/2012/12/aku-menunggu-kau-lepaskan-aku-pencinta.html

    spamkan aje cm,,

    ReplyDelete
  9. baik hati x bertempat ni..agk2 la kan nak menipu pon..mcm ad je org percaya..huhu

    ReplyDelete
  10. ada gak terbaca pasal emel ni kt fb.,..

    ReplyDelete
  11. Hahaha.. Slalu gak dpt mcm ni.. Haritu dah bls kata berminat.. Tp xbls blk pun.. Dah jumpe tempat mnderma la kot.. Hihi...

    ReplyDelete
  12. cer balas.."derma kepala lutut mu"

    hehehe

    ReplyDelete
  13. Nurul pun ade dapat email macam tu..

    ReplyDelete

  14. kunjungan gan,bagi - bagi motivasi
    semoga bisa jadi semangat
    Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT.Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
    ditunggu kunjungan baliknya yaa :)

    ReplyDelete
  15. hurm,.boleh pecaya ka 2??macam tipu ja:)

    ReplyDelete

tinggalkan jejak banyak-banyak tau!!
Terima Kasih Daun Keladi,
Nanti-nanti datang la lagi.. =)

 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page