28 December 2012

Pentingkah Susu Warmer ni???Breastpump??

Hari ni aku dah 31 minggu preggy..bile dengar cerita kawan aku yang sepatutnye due on awal Januari 2013, tapi dah terbesalin 2 minggu lepas, membuatkan aku rasa macam nak lari pecut 100m...huhu...~  banyak mende lagi yang tak dibeli..
Antaranya adalah breastpump!!hoho...hari tu aku ada cakap tengah survey brand Medela kan...ada yang tanya kenape Medela?kenapa bukan Avent ke...Spectra ke...
 

 
gambar copyright dari breastpumpshop
 
salah satu sebabnye, aku dah tengok akak ipar aku pakai..macam relax je tanpa kesakitan...hihi....lagi satu, aku tak tau la brand lain macamane..tapi aku dok buat research pasal Medela ni ramai yang kata tak sakit walaupun pakai yang swing tuh...Untuk pengetahuan yang swing ni lagi murah dari freestyle!
Masa aku gi sale barangan Pureen, aku tengok demo pump susu dari dorang macam sakit je!ee..takot!terus tak jadi nak beli..
Kalau ada yang nak survey untuk Medela pump ni, boleh la tengok kat Breastpumshop ni..yang ni di rekemen oleh akak ipar aku..sebab die pun beli online kat sini...lagi pun, hargenye lebih murah nak compare kedai online lain ataupun kedai biasa..warranty tetap ada untuk setahun..jaminan untuk baiki dan bagi pinjam pump lain sementara pump kite sedang dibaiki..
Aku dok survey yang swing tu..harga dari Breastpumpshop ni RM649..sekali dengan free 4 botol free..kawan aku pulak beli masa babyfair di PWTC pulak dapat dengan harga RM799 free 10 botol susu...sile compare harga..huhu..
Err..pump ni dalam perjalanan untuk di pos..hehe...
Lepas tu, hari ni tetiba terpikir pulak...perlu ke susu warmer ni..atau pemanas susu??
 
 
Gambar:ihsan google
Mommy kat luar..please share...perlu atau tidak ye alat pemanas susu ini??




p/s: jangan lupe untuk follow blog ini dan mengetahui lebih lanjut kebaikan ostematrix untuk tulang korang dan masalah untuk......tettt.... ;) masalah ape tu ye?gi sane bace baru tau..

15 comments:

  1. dh beli jgk breastpump..dh ada kat umah pun, warmer nie rasa ikut keperluan msg2 kot, tp pd sy memg perlu sbb ebm nie xboleh melebihi suhu 40c, takut kalo kita rendam dgn air panas, xtahu suhu berapa melainkan set dgn termometer..kalo warmer nie sng je, trus set 40c utk ebm..xperlu nak riso apa2, lgpun jimat masa.. tgh survey jgk yg nie, mayb autumnz pilihan sbb fit utk seme botol.

    ReplyDelete
  2. Pada saya perlu warmer ni.. mcm saya sbb saya ni bekerja dan nasib baiknya baby tinggal ngan mak.. tp bila buat stok susu untuk simpan bg baby minum kat rumah.. biasanya stok susu tu kita simpan dlam frezer kan.. so jimat masa sikit bila panaskan guna warmer.. dan warmer tu bole juga untuk panaskan makan baby (^___^)

    ReplyDelete
  3. tak yah warmer tu..ak beli wat pekasam je..:p
    awat tak beli freestyle?double pumping lagi bagus tau..ngeh ngeh

    ReplyDelete
  4. saya pakai avent pun tak sakit.. best sangat sbb mudah letdown dan tak lenguh walau pun pam manual..
    takde pengalaman dgn medela..tapi katanya ok.

    susu punya warmer tu bergantung jugak.. actually memudahkan la.. tapi macam saya..biasanya malam saya da turunkan susu dari freezer ke bahagian sejuk. pagi tu susu da cair..

    bila nak gunakan just alirkan kat air paip sekejap lepas tu rendam ngan air suam kejap.. takde la susah pun..

    tapi kalau ada bajet yg berlebih lebihan nak beli pun ok jugak.. :D

    ReplyDelete
  5. :) perlu la cik may. nnt kalau susu ibu dh simpan dlm peti ais, kne panaskan smula kan. mmg boleh rendam dlm air suam, tp warmer lebih menjimatkan masa. fa bekalkan 1 kat pengasuh dlu. :)

    ReplyDelete
  6. Akk pakai Medela SWING. Memang best ☺☺

    Warmer ni bergantung juga. Tapi akk beli. Sebab nak bottle train baby masa dalam pantang aritu. Membantu jugalah. Pastu warmer ni bley panaskan baby food juga. Tak membazir klo beli pon.

    ReplyDelete
  7. breastpump tu penting...
    tapi warmer tu..tak de pun tak pe..boleh letak dalam air panas je punnnnnnnn

    ReplyDelete
  8. Saya pun tengah berfikir-fikir nak beli warmer ke tidak. Tapi suami kata, awal2 ni guna cara org dedulu je, rendam dalam air suam. Hihi. ;p

    ReplyDelete
  9. kite baca ramai gk yg pakai medela ni. ada yg beli sampai 1.5k yg freestyle kot.
    warmer tu kite xsure. kena tye yg pakar~

    ReplyDelete
  10. pengalaman aku lagi la takde..haha..tp dr pembacaan mommies2 kat piicm rmai yg kata warmer ni mmg akan jadi pekasam je sbb lagi mudah n cpt lalukan kat air suam.buat style kat rai kat atas ni.tp aku rasa, kalo dh kuar beratus, xkan la nk biar jd pekasam lak kan..

    aku pun tgh survey lg breastpump, dan berat pd medela. tp rasanya xamik kot yg letrik ni, mybe amik yg manual biasa je. medela harmony seal. tgk lah cane...survey lg kan.. :)

    ReplyDelete
  11. kalau nk fully breastfeed mmg kena beli la ni smua....seeloknya beli la...bg anak khasiat susu ibu yang sepenuhnya...br la anak nnti jd cerdik,cergas n sihat...=)

    ReplyDelete
  12. macam akak tak pakai warmer ni.sebab akak tak bekukan ebm..cuma letak kat tingkat bawah je..hari ni pump esok minum..kira susu tu tak lebih dari 2 hari la..jadi tak payah beli warmer..

    pakai air suam lagi cepart sebenarnya..3 minit dah boleh bagi anak minum.kita bukan nya nak susu tu panas lit2..heheh..cuma nak suhunya sama macam baru pump..

    ReplyDelete
  13. warmer ni depend beli boleh xbeli pun boleh

    klu rasa xsure (takut jd pekasam) beli lps dh bersalin..lps dh ada baby nanti blhla agak2 perlu atau tak..lgpun skrg dh senang klu dlm pantang nk beli brg soping online je...

    ReplyDelete
  14. bagi saya 2-2 perlu..tapi masa dulu sy tak terfikir pun kedua-dua alat nihh..eiihh..kenapa la tak tahu masa tuu...next insyaAllah akan usahakan hehe..

    ReplyDelete
  15. Kalau kat rumah mayb tidak penting sgt, tapi kalau kat umah bs rasanya perlu sebab tak semua bs concern/rajin nak thaw EBM dalam air suam...mesti nak cepat terus tala dalam air panas. Warmer ni dapat menyenangkan kerja & mengurangkan potensi EBM kita tu cair dlm air panas

    ReplyDelete

tinggalkan jejak banyak-banyak tau!!
Terima Kasih Daun Keladi,
Nanti-nanti datang la lagi.. =)

Pink Diamond
 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page