17 September 2013

Cerita hujung minggu mencari tikar untuk si Qaira...

Assalamualaikum...
 
 
Selamat hari Malaysia semua...korang gi mana cuti 3 hari???aku di KL saja..tak balik kampung pun...hari sabtu, mengemas umah...lepas tu gi opis sekejap...hantar pendrive kat opis...bawak anak sekali...hehe...sebab budak opis semua dok bising suruh aku bawak Qaira gi opis..so, sape yang ad kat opis dapatla jumpa Qaira..
Muka Qaira blur-blur je tengok dorang semua ni...nak senyum pun tak jadi senyum..hihihi...ternganga je mulut tengok depa semua.. ;)
 
 
Petang tu teman abah Qaira gi servis kereta..sampai tido ternganga sebab jalan jem..hahaha...
 
 
Ahad pulak, projek masak nasik lemak dengan sambal ayam untuk breakfast..lepas tu projek masak rendang, nasi himpit, puding roti untuk picnic kat Port Dickson hari Isnin..semalam lah..hehehe......
 
 
Lepas magrib, adik ipar sampai dari Puncak Alam...nak jugak ikut gi Port Dicksonnye...
 
 
Cite gi Port Dickson tu sat lagi la..gambar semua dalam kamera..
 
 
Tiba-tiba nak cite kejadian lepas balik Port Dickson...kami terus gi Nilai nak cari tikar...sebab Qaira sekarang memang dah terbabas kebabom keliling rumah...disebabkan rumah tu berkarpet, aku tak konfiden nak lepaskan Qaira tawaf ruang tamu tu...takut die jilat karpet...
 
 
Kenapa nak carik kat Nilai?kat KL takde ke?sebab hari tu mak mertua kata murah je kat sana..tapi tak gigih la gi Nilai semata-mata nak cari tikar baby tu kan.....kebetulan lalu Nilai semalam singgah la sekejap.. ;)
Ada banyak choice jugak la kat Nilai...ada yang tebal..ada yang nipis...pandai-pandai la memilih....kami amik yang RM24/pcs...size sederhana..kitorang pegi kat kawasan yang jual lelong...memang dia tak nak bagi murah-murah lagi bila tawar...aku beli 1 je...

Err..gambar ni semua google je..hehe...the real one nanti la amik gambar kat umah..hehe..semalam sampai KL pun dah malam..tak larat nak amik gambar dan sebagainya...sampai umah dok basuh bekas-bekas makanan balik picnic tu..kemas barang-barang si Qaira....turunkan susu Qaira...


mujur baju kerja laki den dah siap iron hari sabtu tu...boleh la tido terus malam tu dengan lena..


p/s : korang buat ape cuti 3 hari??
 

5 comments:

  1. alahai. hari ni pun cerita pasal tikar..hahaha

    ReplyDelete
  2. lagi selamat & bersih ade tikar kan? :)

    ReplyDelete
  3. pakat cerita tikar ngan munn eh..hehehe..

    ReplyDelete
  4. Akk x pg mana pun cuti 3 hari tu. Buat family gathering je. Seronok dapat cuti lama kan. Kalau boleh tiap tiap minggu nak cuti 3 ke 4 hari. Baru la ceria. Ni cuti 2 hari x cukup.

    ReplyDelete

tinggalkan jejak banyak-banyak tau!!
Terima Kasih Daun Keladi,
Nanti-nanti datang la lagi.. =)

Pink Diamond
 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page