20 August 2013

Syawal ?? Di Sekinchan pulak! Part 3

Assalamualaikum
PART 1
PART 2

Tak habis lagi cite rayenye.maklumlah...aku kan cikgu sekolah...cuti direct dekat 2 minggu..haa..amekaww...amik peluang ni beraya bersama family melawat sanak dan saudara....


Okei, sabtu baru ni abah Qaira ajak balik kampung belah dia kat Sekinchan nun...konon nak gerak awal pagi..tapi pukul 930am aku baru terkial-kial bancuh tepung nak buat jemput-jemput....so, secara rasminya pukul 1030am baru kuar umah....gerak sama dengan Cik Puan Khaili...lokasi menunggu depan Tesco Ampang.. =)tengah-tengah area antara umah kami..


Dalam pukul 1pm kot, udah sampai umah pakcik...plan nak gi raya terus..tapi abah Qaira kate rehat dulu lah...rehat punye rehat, semua tido sepetang kat beranda...best wooo..tido kat kampung..berangin je...bukan sepoi-sepoi anginnya..macam nak terbang pun ada [tipu]...
Last sekali, tengok gitu gayenye, mandi-mandi..tukar baju biasa..taudah..komfem tak raya petang or malam tu...

Malam tu depa dok main bunga api, mercun segala lah..aku dok dalam umah..sebab?Qaira nak berdukung je..tak larat lah nak dukung je..masuk dalam terus baring dengan Qaira depan TV.tidokan terus....mujur abah Qaira ada rakam detik-detik bunga api cantik meletop di atas nun..nak tengok???meh tengok sesame k..



Best kan..hehe..bese memang gitu la depa ni tiap kali raya...hehe...err...ekcelli baru 2x aku beraya kat sini..hehe..last year pun gini la..hehe...

Esok pagi tu, start beraya rumah sanak saudara.tiap umah kami snap gambar!hehehe..



Okei..done gi umah sedare mara belah mertua..ni semua adik beradik abah Qaira...mak dgn pak mertua tak ikut...so, kami je la wakil mereka melawat sanak sedare... =)


Lepas tu, aku dengan abah Qaira balik sat...mandi, solat..sebab kami tercicir dari rombongan beraya tu..hehe...dalam pukul 3.30pm kami pi open house pulak..umah open house ni dekat je dengan umah kami check in...so, aku sekeluarga merempit naik moto..ngahahahahaaa...



datang naik moto bertiga..nak balik umah berempat pulak..dengan anak Cik Puan Khaili yang suka naik dudut [moto] katenye...


Gembire betul naik moto kat kampung..haha..dengan dalam bakul tu penuh bekalan...kikikiki.....


Lepas magrib, dah nak gerak balik KL...amik gambar lagik!

Okei..tamat kisah riang ria raya untuk tarikh setakat 18hb Ogos 2013...hahaha...ada lagi kisah raya..nanti lah cite k...


On the way balik, sempat singgah kat Mee Udang Banjir Kuala Selangor yang terbaikkkkk......!!


Kisah mee udang untuk entry lain k! now, nak main candy crush! sudah terpengaruh...lalala...

3 comments:

  1. wah seronoknya beraya..

    Selamat Hari Raya May, maaf zahir dan batin (^_^)

    ReplyDelete
  2. wah...bestnya.. puas beraya sakan..hehehe

    ReplyDelete

tinggalkan jejak banyak-banyak tau!!
Terima Kasih Daun Keladi,
Nanti-nanti datang la lagi.. =)

Pink Diamond
 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page