26 August 2013

Mee Udang Banjjir Kuala Selangor


Assalamualaikum...



Hari tu cakap nak cite pasal Mee Udang Banjir Kuala Selangor yang superb tu kan??lama sangat ter'hold' ni..hari ni curik masa sikit untuk buat short entry...



Aku sempat singgah makan kat Mee Udang Banjir ni masa balik dari beraya di kampung hari tu..sebab lapar , gi singgah kat kedai ni.takde orang rekemen kedai ni pun..tapi sebab dah terliur nampak banyak sangat kedai mee udang banjir sepanjang jalan tu..so, nak try la sedap sangat ke..



So, we all singgah kedai ni..berhampiran dengan McD Kuala Selangor..kalau McD belah kiri anda, jalan depan sikit ada kedai ni..aku takde amik gambar dari luar kedai pun sebab dah malam kan...tapi ada papan tanda Mee Udang Banjir Hoo Lioooo..sekali cuba pasti mau lagi...besar lagi papan tu tau...



So, masuk kedai tu, abah Qaira kata tak nak makan sebab kenyang makan pecal petang tu..aku pun okei je la...aku tak kisah dah sebab yang penting aku dah kelaparan..haha...lepas tu akibat tergoda tengok mangkuk pelanggan lain kot...tetiba abah Qaira teroder jugak...hehe..order 3 mangkuk pinggan.1 mangkuk lagi untuk hubby Cik Puan Khaili...tapi lepas tu abah Qaira risau takut tak habis..sebab dia tengok mangkuk mee tu sangat besar...baru plan nak cancel order, tetiba makanan yang di order sampai..heheeeehhh...

Tu diaaaa.....penuh udang...hehe..nak tak nak makan je la...sambil memasing dok bajet harga semangkuk...sorang teka rm10/mangkuk..sorang lagi kata ni 3 orang makan dengan sekali dengan air mau rm50...



Mate aku melilau tengok sekeliling,oh, Jalan-Jalan Cari Makan TV3 dah sampai sini..hurmm...mesti mahai ni pasal dah masuk tv...tapi pedulikan.makan je dulu..hehehe...

Qaira langsung tak bangun sepanjang aku makan tu...pegang je la....mungkin dah penat sangat beraya kan...sampai tak cukup tidor....



Siap je makan, malas nak tunggu lama-lama,terus abah Qaira bangun gi bayar..lama nyembang kang lambat sampai KL.memasing dah kepenatan..lagi si Qaira..dari hari pertama raya tido siang dia asyik kene kacau je..baru nak lena dah kene kejut g beraya..hehe..



time nak bayar, memasing ikut gi kaunter nak tengok berapa total..hahaha....



Abah Qaira bagi RM50..tengok ada balance 3 keping RM10..siap ada sen-sen lagi..




Sambil jalan kat keta, tanya berapa harga semangkuk???katanya entah..mungkin RM8-RM9 kot...hehe...




Okeila..murah...hehe..kat KL tak dapekkkkkk.....

7 comments:

  1. mak aih..murah la tu kalau besar tu harga tak sampai sepuluh ringgit.. udangnya banyak tak?

    ReplyDelete
  2. lalu aje may..belum nak singgah lagi..nanti akak pergi pasar kat kuala selangor tu..nak singgahlah..beli cendul drive true hari...tu..

    ramai sgt org beratur ..

    ReplyDelete
  3. Mengancam betui udang yg tengah posing kat mankuk mee tu...

    ReplyDelete
  4. kat Taiping pun kebanyakan nya harga itu..7-9 ringgit..paling mahal ada yang cecah 14 ringgit sepinggan..tengok saiz udang jugak sebenarnya..

    ReplyDelete
  5. bleh lawan mee udang kuala sepetang tak?

    ReplyDelete
  6. drive thru..boleh plk salah ejaan..

    ReplyDelete
  7. kuala sepetang terbaikkk...mak jah ade caw. kt wangsa maju

    ReplyDelete

tinggalkan jejak banyak-banyak tau!!
Terima Kasih Daun Keladi,
Nanti-nanti datang la lagi.. =)

Pink Diamond
 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page