Pink Diamond

16 August 2013

Mood Dah Sampai : Cerita raya kami Sekeluarga

Mood nak membebel sambil meroyan sesorang dah sampai ni...Qaira tengah tak nak tido...dok main sesorang...takpe..independent jap ye..mama nak update cite kat blog mama sekejap...heheheheee..
Hari ni dah 9 syawal..baru nak up cite pagi 1 syawal..ko hadeee??theheeeheee....
29 Ramadhan
Macam bese,  balik umah mak aku dulu..sempat berbuka puasa bersama petang tu..
30 Ramadhan
tolong-tolong pape yang patut..prepare benda-benda nak masak untuk raya..buat rendang..beli daging dan ape-ape berkenaan lah....lepas zohor gerak gi umah mak mertua pulak...dalam pukul 4pm sampai...sempat jugak berbuka puasa bersama di penghujung ramadhan...lepas tu kakak ipar aku pun sampai..
1 Syawal
Pagi tu bangun awal tolong mak mertuaku masak prepare untuk menu pagi raya...sebelum si Qaira bangun!huhu....bila si kenit tu dah bangun, kene lah siapkan si kenit pulak...=) baru la si mama bersiap pulak...tunggu abah balik semayang raya!abah balik umah je Qaira tido...tapi sebab nak bergambar punye pasal, terus kene kejut bangun..cian dia..mujur jenis tak ngamok bangun dari tidor...

 Qaira dapat duit raya dari Abah..hehe..baju sedondon...;) eh terselit gambar Cik Puan Khaili kat belakang..tengah tengok angpow raya..hahaha.tak menyabo ibu Cuna ni..kihkihkih...
Aik.nape mulut awak tu Qaira...haha...rosak gambar cun mama dengan abah tau....oh ye..si mama sedang menggayakan shawl halfmoon dari Al-Humaira Contemporary..eceh..ala..yang soping hari tuh!
Snap semula..tengok kamera please... =) boleh la tu tak nak pandang pun..sob sob sob.. T__T

Lepas tu amik gambor beramai-ramai....tapi tak banyak lak pic nye.....

Lepas tu, baru la berjalan-jalan sambil collect duit raya..yeay...raya tahun ni eksaited berlebihan!hikhikhik....

Lepas Asar, balik pulak umah mak aku...tunggu cite raya 2 syawal pulak!hekhekhek.....

Selamat Hari Raya!

3 comments:

  1. selamat hari raya aidilfitri!!!

    ReplyDelete
  2. mesti poket qaira tu..penuh...dgn duit rayakan.

    berseri raya kali ni ye dgn adanya si comel tu..

    ReplyDelete
  3. sah telinga Qaira ikut Abahnya..heheheh

    ReplyDelete

tinggalkan jejak banyak-banyak tau!!
Terima Kasih Daun Keladi,
Nanti-nanti datang la lagi.. =)

 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page