22 August 2013

Puree pisang untuk pestime

Assalamualaikum...


Qaira udah pun 6 bulan...dari raya ari tu dok fikir nak bagi makanan ape untuk si kecil...


Plan nak bagi buah-buah dulu..so,aku beli pisang...

Macam tak cantik je gambar pisang tu..takpelah..

Lepas tu,aku kupas pisang tu..hek hek hek...then ambil sebahagian sahaja untuk dilenyek..

Lenyek punye lenyek...jadi gini...

Amik breastmilk campur sikit...


Then,suap kat si manja...


Nampak okei penerimaan Qaira..tapi tak de la Qaira makan habis...untuk pestime pun tak boleh la push makan banyak-banyak kaaannn...


kengkawan lain,selamat melenyek pisang..wihuuu..hihihi...

posted from Bloggeroid

2 comments:

  1. waaa seronok! seronok! aku tak sabar ni weyy...hahahahahaha

    ReplyDelete
  2. seronok kan bagi baby makan..mesti comel mulut Qaira makan pisang tu.
    perut qaira tak meragam ker, tempoh hari akak pergi klinik ibu dan anak, akak dengar nurse bising kat sorang ibu, dia bg anak dia pisang. Nurse kata pisang boleh buat perut baby sebu..

    ReplyDelete

tinggalkan jejak banyak-banyak tau!!
Terima Kasih Daun Keladi,
Nanti-nanti datang la lagi.. =)

Pink Diamond
 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page