2 May 2013

Aku Dia dan Qaira

Assalamualaikum...

Macam biasa...lama tak hapdet belog comot nih..kesibukan diri melanda-landa sejak masuk opis last week..

Masuk keje je blurr sebentar...maklumla...2 bulan cuti...

Hari pertama hantar Qaira kat pengasuh rasa sedih nak berpisah..tu dia...macam tinggal nak pi obesi...

Hari pertame call pengasuh 3x..tanya Qaira nanges tak..tido ke tak..susu aku bekalkan cukup ke tak..hari kedua ketiga aku call pengasuh 2x..lepas2 tu 1x..kadang tu tak sempat nak call.alhamdulillah Qaira ok ok je dengan 'Ibu' dia..

Rutin harian sekarang pun dah tak macam dulu...sekarang balik je dari opis terus sambung keje kat umah sampei tengah malam..fuh...

Dulu balik je dari opis dah tengah malam..sekarang cube balik awal..awal pun takde awal sangat.seperti kurang manis balik on time kat unit ni..tapi,ari-ari tak sabar nak balik umah n bawak si kecik balik.hihi..

Gambar masa gi kuar jejalan on labour day ari tu..

Lepas amik Qaira,kene tengok 'beg sekolah' dia..baju kotor kene rendam..botol susu yang dah guna kat rumah Ibu cuci semula....ganti baju baru n pampers baru untuk esok plak..

Lepas tu turunkan susu pam untuk dicairkan...

Gigih mama pam kat opis sebab Qaira minum 18oz sehari..untuk pastikan stok susu tak putus,pam lagi sebelum tido..

Lepas tu masak untuk si abah dan mama. Aku sekarang yang makan banyak!!huhu..tak boleh diet da...tapi budak opis cakap dah selim...:)

tapi tak taula itu adalah pujian ikhlas atau amik ati aku aje..haha..

Lepas makan,basuh baju si kecik ni..handwash je buat masa ini..lepas tu keje melipat & iron baju pulak..fuhh...rasa masa di rumah skang sangat padat...tup-tup sudah pukul 12...mate dah layu...baru masuk tido sebelah Qaira..

Sekarang pipi die dah molat molat..haha...

Sebelah malam pulak Qaira terjaga bila lapar..biasa pukul 3am dan 530am..biasa la...baby mesti bangun punye tengah malam....

Tu pun die bangun sekejap sangat...bila aku bukak mata dia dah kenyang n tertidor semula..

Tu je la rutin harian skang sampai tak sempat nak hapdet blog ni...huhu..

Sekarang die tengah gigih nak pusingkan badan..suka senyum dan dah nak ajak sembang-sembang dengan bahasa bayi yang memang aku tak paham..

Bile diagah-agah pun dah gelak kuat..gembira je melihat perkembangan si anak.


Banyak pulak tepek gambar bile bekurun tak update blog!hahaaa..~

p/s: entry ni dapat dipublish setelah hampir seminggu buat karangan sambung-bersambung..hehehe....

posted from Bloggeroid

5 comments:

  1. waaaaa pipi pau qaira~

    bila la auntie nk kiss2 nih.. :)

    ReplyDelete
  2. comel sgt..bagusnya mama dia bekalkan susu..tahniah pengorbanan seorg ibu..

    ReplyDelete
  3. perghh.. banyak gile stok susu untuk qaira. dah besar dh qaira.. omel sgt!

    ReplyDelete
  4. assalamualaikum May..sekejap jer dah besar yer...;)

    ReplyDelete

tinggalkan jejak banyak-banyak tau!!
Terima Kasih Daun Keladi,
Nanti-nanti datang la lagi.. =)

Pink Diamond
 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page