Pink Diamond

16 May 2013

Detik akhir bersama Ketua Menteri Melaka

Assalamualaikum...

Hari ni opis aku buat perhimpunan dengan Ketua Menteri Melaka...merangkap Pengerusi tempat aku keje ni...

Memandangkan beliau sudah pun jadi Ketua Menteri,automatiknye beliau pun jadi Mantan Pengerusi...

So,majlis tadi bermula dengan ucapan beliau..



Lepas habis amanah & wasiat..lampu dipadamkan..suspen n surprise la konon kan...sampai pulak kek birthday untuk beliau..



Lepas tu bersalaman..last chance nak salam Ketua Menteri ni..lepas ni payah la nak dapat salam kan....

Dapat gambar bersame!yeay...

Ni kali kedua bergambar dengan Dato Wira Idris Harun..kali pertama masa family day last year..

Wife beliau sempoi kan???orangnye sporting..simple...

Teringat bulan puasa 2 tahun lepas..unit aku di mintak buat event kat umah Dato Wira Idris Harun kat Melaka tu..

bila nak berbuka kitorang pun ambik meje vip..booking tempat sebelum akak-akak UMNO duduk..tetibe wife beliau ni dok se'table' dengan kitorang...

Lepas tu ramai la nak tompang glemer dok semeja dengan Datin kan...so,kami yang bak semut halus ni slow-slow angkat handbeg dok meje vip lain..

Bile nak balik,salam dengan Datin...beliau pun peluk kitorang...sambil cakap..

"kenapa tukar meja tadi..saya nak duduk sekali dengan awak semua.."

terdiam jap dengar Datin tu cakap gitu..beliau tersangat la tak kisah duduk dengan staff bawahan macam kitorang..

Tak mcm sesetengah Datin lain yang berlagak..huh..baru jadi Datin wanabe dah jalan dongak ke langit tak pandang bawah...

Eh..ada Datin wanabe yang tengah bace entry ni ke?hihihi...:p

posted from Bloggeroid

3 comments:

  1. assalamualaikum May...beliau mmg sempoi orgnya...mama dulu masa dok kat Melaka berjiran dengan beliau..sebelah jer rumah dia dulu.. masa tu Tn.hj Idris masih bekerja sebagai timbalan pengarah majlis perbandaran alor gajah....sekarang ni dah lama x jumpa sejak pindah ke jb...

    p/s rupa2nya bos May yer..May keje kat mana ek..?

    ReplyDelete
  2. baguslah isteri dia kan. tak sombong macam kebanyakan datin2 :)

    ReplyDelete
  3. selesa bila bercampur dengan orang yang tak kira status ni..kan...

    ReplyDelete

tinggalkan jejak banyak-banyak tau!!
Terima Kasih Daun Keladi,
Nanti-nanti datang la lagi.. =)

 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page