6 June 2012

Sambal udang petai..nyummmy3...

Dah lama rasanye tak update entry di sini..ekcelli banyak entry yang aku dah publish di opis..tapi,bile publish je blank.tak ada entry..berpeluh-peluh 'mak' menaip..lepas tu tiada hasil..pffttt...~

mule-mule nak jawab soalan di entry home made chocolate cake tu..blog kakak ipar aku ada dalam bloglist kat bawah nu dengan name 'LOVE'..jumpe tak?jumpe???hihi..follow la..pe lagi..die ada banyak update resipi di sane..tak dapat nak bagi link di sini sebab post via blogerdroid je..erm..takpun aku je yang tak tau macamne nak letak link tu via blogerdroid..hihi..ada sape tau?meh ajar..

Kembali kepada tajuk entry...malam ni aku masak sambal udang petai..hihi..

Petang tadi gi pasar lepas habis keje..beli ikan dan sayur sikit..ternampak orang jual petai..incik suami plak cakap buat sambal petai dengan udang sedap jugak..terus beli..sebab,incik suami ni memang tak makan petai mentah gitu..ada sape kat sini tak makan petai..

Nak masak pun mudah dan sedap!hihi...pe menu dinner anda?? ;)

posted from Bloggeroid

10 comments:

  1. Tk mkn petai tp mmg sdp smbal udang ltak petai,aroma dn rasanya lain dr smbal udang tk de petai..sambal tmpoyak petai pn sdp..tp petainya tk mkn..kasi org lain yg mkn...hehe

    ReplyDelete
  2. Zera ta makn petai, udang pon kak. Tapi yg atas ni nmpk sedap. Hehe. Untung incik suami. :))

    ReplyDelete
  3. mcm tau2 ja..sambal ni lah yg ayu tgh ngidam..haha

    ReplyDelete
  4. pergghh... memang sedap tapi apakan daya.. hehehe..

    ReplyDelete
  5. assalamualaikum May...terliur tengokkan...:)

    ReplyDelete
  6. huwargh!!!!!!!!!! sangat2 menyelerakan!!!!

    ReplyDelete
  7. sedapnya may..dah lama x mkn sambal petai..rindu sambal petai mak sedapnya

    ReplyDelete
  8. Sedap nih..febret petai ok...pantg nampak...huhhhuh

    ReplyDelete
  9. sedapnya.. terliur saya dibuatnya.
    kebetulan malam ni ada pasar malam nak cari petai ngan udanglah hihihi..

    ReplyDelete

tinggalkan jejak banyak-banyak tau!!
Terima Kasih Daun Keladi,
Nanti-nanti datang la lagi.. =)

Pink Diamond
 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page