Pink Diamond

7 June 2012

Hadiah kawen lagi???

Tajuk entry agak menjengkelkan mereka yang tak dapat adiah.hihi....balik kampung di Perak last week telah menambahkan stok adiah kawen aku..

Tq my kazen..ari tu die x datang kenduri aku..katanye,kalau aku balik Perak untuk wedding sepupu yang sorang lagi tu,die nk bagi adiah kawen...

Bile balik kl baru aku bukak adiah tu.sebijik toaster lagi.masuk yang ini,merupakan toaster ketige..hihi...die pun terkejut..die ingat takde orang bagi toaster..

Sebab tu la,pade pendapat aku,aku lagi suke orang tanye ape hadiah yang pengantin nak..contohnye macam aku ni tak dapat adiah jam dinding..hihi..tapi dah beli sendiri..hihi..

Untuk pengantin yang pindah tinggal berasingan dengan family (macam aku yang dapat umah sewe lapang macam padang bola) tersangat menghargai pemberian set pisau,blender machine,lesung batu,set sudu,compartment garam,periuk,kuali,pinggan,cawan dan jug (tapi set cawan macam terlebih pulak..dah bukak 3 jug n 2 set cawan,tapi masih banyak yang belum bukak dalam bilik) dan macam2 benda la yang orang rasa murah dan malu nak bagi.walhal,sangat memberi makne dekat pengantin.

bukan la kate nak semua tu sebagai hadiah..tapi kalau dapat tu,alhamdulillah la sebab tak perlu bli lagi..bajet blh gune untuk keperluan lain..

Tak gitu?hihi..tu pendapat aii je..pendapat u olls plak??

Psss...iron pun ada 3 jugak ni..lala..~~

posted from Bloggeroid

5 comments:

  1. tu la kan. sapa nk bg hadiah kena tny pengantin dulu apa dy nak :P

    ReplyDelete
  2. ari tu masa kawan skolah aku kwin, aku ngan geng2 semua kumpul duit rmai2 dan beli barang2 dapur yg remeh2 ko ckp tu...smpai penuh kotak besar...bg aku tu lah hadiah terbaik aku pnh bg kat pengantin..sbb dlm masa yg sama kita tlg pengantin mulakan hidup baru :)

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum May...yer la dah org bagikan nak wat cam mana terima jer..:)

    ReplyDelete
  4. Huhuhu...buat cam saya...yg mana ada banyak hadiahkn semula...mmg rasa cam x baik...tp dr simpan baik bg org kan leh diorg guna...huhuhu

    ReplyDelete

tinggalkan jejak banyak-banyak tau!!
Terima Kasih Daun Keladi,
Nanti-nanti datang la lagi.. =)

 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page