22 June 2012

Laksa penang dari akak bloger!

Untuk pengetahuan,laksa penang tu da selamat dilarutkan dalam perut aku pada hari sabtu lepas...kikiki..tapi baru nak update entry...sebab sekarang ni,1 hari sempat 1 entry je..sebab kne update entry dari umah..pc kat opis tu,ntah kenapa tak blh up entry lg.mujur boleh bw mase kat opis!hehe...

Kembali kepada tajuk entry..baru ni ada akak bloger bernama kak mimi a.k.a MUA ni telah menghubungi aku untuk dapatkan cendawan mekah tu..katenye,die memang mencari cendawan mekah..untuk ape ye?p&c la ye...tapi,yang pastinye untuk kesihatan..;) kepade yang blur-blur ape itu cendawan mekah,sile la jenguk di hot entry di sebelah kanan ni..nak letak link ke entry tu,tapi tak boleh la pulak...sebab up entry via henpon cap ayam je!

Setelah berdiskusi melalui SMS,die pun datang kat opis aku...sebab time tu kne paksa keje wiken!sobsobsob...meleleh air idung...ee..!

dah la tak kenal kak mimi ni,tercari-cari la jugak kat lobi tu..tibe-tibe datang seorang perempuan ke arah aku dengan bawak bungkusan yang dalamnye ada tupparware..aku masih mengabaikan tuppaware tu dan terus berkenalan..terus die bagitau aku...

'akak bawak laksa untuk mai.x tau la sedap tak..baru buat pagi tadi..'

terkesima aku mendengarnye kerana perut aku memang tengah lapo!fuyooo..baiknye akak ni..dah la die kenal aku melalui blog je..siap bawak laksa my feverito lagi..caya la kak..

Lepas setel ajar cara-cara nak jaga cendawan mekah tu, akak serta familynye yang sangat ramah tu pun bergerak balik..aku dah pulak dah tak sabar nak menjamu selera ni..lame tak pekena laksa penang weiiii....

Tapi,laksa akak ni memang terbaik...sedap.pekat.pedas.ikan cukup rasa..nyumy3..aku pelawa budak-budak yang datang opis makan.semua cakap sedap...akak dah boleh bukak kedai makan tau...komfem saya datang beli..

Time kasih ye kak bawak laksa penang tu kat saya...

Siap ajak aku datang umah die makan kek lagi..komfem akak ni suke bagi orang makan..hihi...

Sori tau tak dapat letak direct link ke blog kak mimi untuk korang jengah tinggalkan jejak di blog die.sambil cuci mate tengok hasil seni die mekap pengantin...nanti bile sempat update pakai pc,aku akan up blog kak mimi dalam.entry ye..hihi...

p/s:22 jun..hepi besday for me..sweet 26..sweet ke..hihi..hepi besday to mama maszul jugak..kongsi tarikh la kite..;)

posted from Bloggeroid

17 comments:

  1. cedapnya mkn laksa... emmm heppy birthday... semoga heppy selalu

    ReplyDelete
  2. Hepi bday may!! awet muda selalu ;)

    ReplyDelete
  3. oo..happy besday .. semoga cepat2.....he he

    ReplyDelete
  4. happy birthday kak..wahhh...laksa pedas memang terbaik..

    ReplyDelete
  5. assalamualaikum May....sedapnya laksa tu rasa nak makan laksa la hari ni...:)

    mekacih May...kita berkongsi hari yang sama hari lahir...:)

    ReplyDelete
  6. sory curi gambO

    http://anakenyusni.blogspot.com/2012/06/selamat-hari-jadi-buat-kami.html

    ReplyDelete
  7. terbaik ni..lama tak rasa laksa pening ni..

    ReplyDelete
  8. besday cik may ke arini...la..sama la pulok kita punya hari dan bulan kelahiran..

    semoga cik may sentiasa bahagia di samping family tercinta..

    ReplyDelete
  9. assalamualaikum May...mama dtg balik nakucap selamat hari lahir yer...:)

    http://maszull.blogspot.com/2012/06/selamat-hari-lahir-buat-blogger-cik.html

    ReplyDelete
  10. lama tak pekena laksa... terliur plak...

    HB may... may you have a blessed life

    ReplyDelete
  11. p/s

    rm3.50,tgok pd saiz muffin,ada yg rm2.80.

    ReplyDelete
  12. Sedapnya laksa.

    ♪♫ Happy Birthday to you May ♪♫

    ReplyDelete
  13. happy birthday sis...sedapnya laksa tuh...dah lama saya x makan laksa

    ReplyDelete

tinggalkan jejak banyak-banyak tau!!
Terima Kasih Daun Keladi,
Nanti-nanti datang la lagi.. =)

Pink Diamond
 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page