Pink Diamond

10 June 2012

Ikan masak asam pedas

Lunch untuk tengah hari tadi ikan masak asam pedas....taraaa....

Sebenarnye plan nak buat menu ni pada hari masak sambal udang petai baru ni.tapi sebab tak nak simpan udang lame-lame,terus tukar menu..

Bunge kantan dan daun kesum dah beli kat pasar pada hari tu..jadi,bile bawak kuar daun kesum dari peti tadi,macam dah layu sikit...

Terus masak perabih daun kesum.mane yang 'sedih' sangat tu,tak sempat masuk periuk.dah masuk bakuk sampah..hari ni aku masak untuk lunch agak awal..sebab kne buat kje 'overtime' kat opis..pegi pkul 11 pagi tadi dan pulang ke rumah pada pukul 11 malam..pffftt..penat seh..

p/s:1st time masak asam pedas dalam hidup aku..senang je rupenye..hihihihi...pasal menu nasik ayam hainan tu,nanti nak cari resipinye la..bak kate mama maszul,kenape tak buat sendiri?hihi..tu mase kat opis la mama..beli je lah.

posted from Bloggeroid

9 comments:

  1. assalamualaikum May...oh yer ke kat opis beli jer yer...sedap asam pedas tu ni baru betul first time masak suami makan pasti makin sayang...:)

    ReplyDelete
  2. suka asam pedas..erm lapar lak rasa :)

    ReplyDelete
  3. assalamualikum.

    suka asam pedas.

    ReplyDelete
  4. Wahhhh... saya suka sangat dengan asam pedas.. Especially asam pedas tumis! Nyumm nyumm

    ReplyDelete
  5. asam pedas ikan pari kerr ? CP suke sangat asam pedas ikan pari , hehehe ... mak CP pesan , kalaw nak gulai kiterr sedap kan , gune air masak :D

    ReplyDelete
  6. suka msak asam pdas:) xltak bunga kntan n kesum pun sbb sni xde...

    ReplyDelete
  7. wah..lapar perut tgk asam pedas..

    ReplyDelete
  8. rajinnya masak asam pedas..biasa makan yg mak mertua masak je..

    ReplyDelete

tinggalkan jejak banyak-banyak tau!!
Terima Kasih Daun Keladi,
Nanti-nanti datang la lagi.. =)

 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page