23 August 2017

COD Shaklee Vit C & Omega Guard. Bagus ke vitamin ni?

Assalamualaikum..
.
Cak!
.
Awal-awal entry tepek gambar anak bujang kan....

 
.
Sesaja nak suruh dia selfi dengan product mama memang tak dapek la kan. Tunggu punya tunggu la nak snap gambar dia macam ni.. Kekonon duta produk la.. aci tak?
.
Hehehe...
.
Ni member office yang order. Biasanya order stok shaklee ni memang dari kengkawan yang tahu saya dan Shaklee since 2012. Haa gittewww.. hehehe...
.
Promot sesangat tu takda pun sebabnya banyak sangat multitasking setiap hari.
.
Jom nak share sikit kebaikan Omega Guard dan Vitamin C dari Shaklee ni.
.
Apakah Manfaat Utama Omega Guard?
❄ Omega-3 merupakan asid lemak yang penting yang diperlukan untuk membantu rembesan prostaglandin dengan lebih berkesan untuk menghalang prostetomegaly dan membuang air kecil yang timbul daripada punca andropos
❄ Omega-3 diperlukan untuk mengimbangi perubahan dalam kepekatan hormon wanita yang menyebabkan PMS
❄ DHA and EPA boleh menentang thrombosis tekanan darah tinggi yang lebih rendah, dan kepekatan darah
❄ Membantu melincirkan saluran darah, dan peredaran darah yang lancar
❄ Membantu mengekalkan tekanan darah normal
❄ Membantu merendahkan tahap kolesterol, menghindar kolesterol LDL
❄ Mengawal masalah obesiti
❄ Mencegah arteriosclerosis
❄ Membantu mengurangkan risiko penyakit jantung
❄ DHA meningkatkan keupayaan ingatan dan pembelajaran
❄ Mencegah penyakit Alzheimer
❄ Memelihara penglihatan dan pendengaran
❄ Mencegah migraine
❄ Mengawal sistem imun seperti memperbaiki alahan kulit, psoriasis, demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE, serta penyakit buah pinggang
❄ Omega-3 boleh mencegah kanser paru-paru, payudara, prostat, dan kolon
❄ Merangsang kesihatan hati selepas pembedahan
❄ Paras asid lemak omega-3 larut dalam tisu rawan dan membantu untuk mencegah kemusnahan enzim yang membentuk tisu rawan
❄ Membantu memelihara fungsi-fungsi sendi dan gout
❄ EPA dan DHA membantu menstabilkan emosi dan membantu dalam perkembangan mental termasuk kemurungan
.
Secara ringkas kebaikan Vitamin C Shaklee
Tubuh kita amat memerlukan Vitamin C seharian. Kenapa?
❤ untuk merangsang pembentukan sel kulit yang sihat
❤ untuk merangsang pembentukan collagen
❤ untuk merangsang tulang, gigi, dan gusi yang sihat
❤ untuk menyokong kesihatan otot, cartilage (tisu), dan saluran darah
❤ untuk membantu melindungi sel akibat pencemaran sekitar
.
Sedikit sebanyak kebaikan produk Shaklee yang saya sempat kongsikan untuk hari ini. Harap-harap ianya bermanfaat untuk semua.
.
Kalau nak cuba jangan segan silu whatsapp ke nombor 012-9628636 untuk pencerahan lanjut. =)
.
Thanks sudi baca.. Bye..~

No comments:

Post a Comment

tinggalkan jejak banyak-banyak tau!!
Terima Kasih Daun Keladi,
Nanti-nanti datang la lagi.. =)

Pink Diamond
 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page