16 April 2014

Kerja mengecat bilik my little house done!

Assalamualaikum...


Semalam,selasa. Aku & hubby cuti sebab ada hal.. Siap ambik adek ipar kat kampung masa balik last week. Tapi,last minit pulak dorang cancel program.


Untuk tidak men'sia-sia' kan cuti, hubby mintak adek dia a.k.a acu Qaira tolong cat 2 bilik.. Sebab,aku kene jaga Qaira.. Lincah sangat si kenit.. Penat aku 'tangkap' budak baru dapat kaki ni..


Garang tak buat mata macam tu?? Ni mengikut anak Mama Niza dia la.. Tergelak mama dia tengok Qaira buat mata..


So,semalam hubby & acu cat bilik ketiga dulu. Bilik tu buat bilik iron, bilik solat, tempat simpan baju yang berlipat..


Lepas siap cat bilik tu,hubby pasang wall rack kat dinding.. Cecepat aku susun stok shaklee aku kat situ.. Haha!


Hubby cakap,amboii..


Kat bawah rak tu letak komputer hubby. So,bilik tu jugak akan jadi mini opis aku a.k.a SOHO aku.. Hiks.. Nanti nak beli kerusi kat ikea!


Lepas tu,dorang cat bilik kedua. Bilik untuk Qaira.. Aku dah bagitau awal. Nak pink!



Bilik kedua dah ada katil. Untuk family datang boleh tido dalam tu... Baju-baju Qaira pun dah letak dalam bilik tu.. Hee. Eksaited..


Sementara dorang mengecat, aku masak untuk tengahari.. Ikan cencaru bakar dalam daun pisang dan gulai lemak telur asin...



Buat kuah asam nak cicah dengan ikan bakar. Tapi takde pulak gambar! Haha..


Okei. Malam tadi semua orang tido awal. Qaira je berlegar-legar kat umah. Aish...~

6 comments:

  1. Tunjuk lah gambar penuh bilik anak dara ni ☺

    ReplyDelete
  2. ingat masa mula pindah rumah...mmg mcm may nilah semangat sungguh..semua benda buat semua semangat..

    sdp lauk tu..awat monyok jer tu...tak suka pink ye

    ReplyDelete
  3. a.ahh..tunjuk pic bilik anak dara plz..

    ReplyDelete
  4. cantik la biru tu..nak jugak la..
    amboih..garang nya..macam nak makan orang..gehehe

    ReplyDelete

tinggalkan jejak banyak-banyak tau!!
Terima Kasih Daun Keladi,
Nanti-nanti datang la lagi.. =)

Pink Diamond
 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page