13 January 2014

Home Made Rainbow Cake by Azlina HMC

Kesinambungan untuk entry surprise birthday my husband kat Flora Cafe Ampwalk ari tu.... Hari ni nak cite pasal kek itu.. Aku ada order kek dari Kak Azlina ni.. Sebelum ni aku memang dah pernah makan kek dia buat.. Sebab ada budak opis aku order..Memang sedap.. So. sebab tu aku decide nak order kek birthday husband ni dari dia jugak..
Aku ada request nak kek tu macam ni macam tu macam-macam.. Tapi aku nak simpel je..tak suke sarat-sarat... Aku nak dia guna fresh cream.. harga 1kg kek RM75.. Aku nak setengah kg je.. sebab takde jemputan pun untuk birthday husband ni.. Hanya kami-kami je.. Setengah kg RM40. Hasilnye adalah....
Tebal giler fresh cream..yummy!!! Kak Azlina tanya nak tulih ape kat atas kek tu.. Sebab aku tak suka messy-messy.. Aku suh tulih angka 28 je.. lepas tu cocok hepi besday.. 

Kak Azlina pulak rasa tak syiok sebab simpel sangat.. so,dia buat bunga dengan nombor tu foundant.betul ke aku eja foundant ni?haha!!. Lepas tu dia tabur choc rice kat bahagian bawah kek...


So, memang lembut sangat kek tu..Bile balik umah, taruk dalam peti, kek tu rapuh sangat masuk mulut.. Memang rasa nak order lagi untuk makan sesuke hati aku.. hurm..nyummy sangat.. Sape yang ada area Ampang, aku rekemen sangat akak ni untuk make ur day.. Haha..

Ni address intagram dia ye! iena_hmc


10 comments:

  1. cantiknya..nampak enak tu..

    hb buat encik suaminya..hebatnya mkn2 romantis gitu..

    ReplyDelete
  2. happy birthday kepada your husband.. sure happy gila dapat surprise.. hehe

    ReplyDelete
  3. akk tak penah rasa lagi rainbow cake ni... dap nampaknya...

    ReplyDelete
  4. kite suke kek fresh cream!!

    nyummy!

    ReplyDelete
  5. cantiknya kek tu!:) even simple je tetap nampak cantik,

    ReplyDelete
  6. simple tapi cantik..
    sedap pulak tu..

    ReplyDelete
  7. nampak krim atas kek tu...sangat mengoda tekak ni hehe

    salam kenal dari akak

    ReplyDelete
  8. assalamualaikum may...cantiknya kek tu mesti sedap...;)

    ReplyDelete

tinggalkan jejak banyak-banyak tau!!
Terima Kasih Daun Keladi,
Nanti-nanti datang la lagi.. =)

Pink Diamond
 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page