Pink Diamond

31 July 2013

Rendang Ayam Pre Raya!

Hari-hari dok pikir, mau masak pe untuk  berbuka...dalam hati berkira-kira nak try buat rendang ayam..

Tetiba abah Qaira cakap, buat rendang ayam nak tak...aku pun cakap ok..sebenarnya tak pernah buat rendang ayam..selalu tu tengok je mak buat..hehehe....

So,aku pun buat listing, ape yang perlu di beli...

Pukul 5pm baru dok dapo menyediakan peralatan&persiapan untuk rendang ayam...macam nak berperang sudah.. ;)


Then, rendang ayam ready untuk dihidang...aku plan nak hidang lepas waktu berbuka masuk sebab nak try test rasa ok tak geram semua...

Tetiba abah si Qaira dah letak dalam mangkuk sesiap..adoiyai...

Di hidang bersama roti jala & nasik himpit...roti jala tu di jala oleh abah Qaira...ngap-ngap...

eh..sedang-sedang pulak rasanya..secukup rasa.. =)  walaupun tak rasa masa tengah kacau dalam kuali tuh..puasakan...

Makanan berbuka kami biasanya tak banyak menu pun....tapi cukup mengenyangkan..air pulak air cincau...pun homemade..pendek kate di bulan Ramadhan ni banyak yang homemade lah!

so, jangan berlebih sangat makanan waktu berbuka ye...sederhana sudah...nanti jadi membazir pulak..

4 comments:

  1. sedapnyeee... terliur nengok... opsss, tengah pose.. hihi.. :)

    ReplyDelete
  2. sedap lg masak sendiri.puas makan.kalu beli kdg2 tasteless kan sis

    ReplyDelete
  3. pergh.. pekena dengan roti jala sekali.. pergh.. thorbaekk

    ReplyDelete
  4. wah..rasa nak buat jugaklah rendang tu tuk menu berbuka nanti.. :)

    ReplyDelete

tinggalkan jejak banyak-banyak tau!!
Terima Kasih Daun Keladi,
Nanti-nanti datang la lagi.. =)

 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page