Pink Diamond

16 July 2013

Salam Ramadhan!!Biskut raya!!

Assalamualaikum..
 
Baru nak bagi salam ramadan...padahal dah hari ke-7 berpuasa kot...
 
Maaf-maaf...tertinggal gerabak ketapi.. =) tersangat sibuk sampai tak sempat nak update blog..relevankah alasan itu?padahal aku cuti dari ari rabu lagi sebab pengasuh nak cuti...
 
Kalau masa berdua dulu mungkin la free kot..=) dah ada si kecik yang tengah aktif dan menembamkan dirinya ni, tak dan dah...hehe..tengah jemur kain dengar dah suara anak menjerit-jerit dalam bilik...
Photo: Untuk tatapan mommi kat s.alam..
Minggu pertama ramadhan,pe lagi..balik kampung lah...mula-mula balik umah mak aku kejap...bukan main seronok dia masak sebab anak balik...lepas tu dukung cucunya yang bam bam itu...
 
Lepas tu balik umah mertua pulak...meriah pulak bile dua orang si kecik ada dalam umah tu...sorang dah pandai merangkak.tu anak akak ipar..anak aku meniarap je..baru angkat-angkat bontot nak merangkak..
ni sepupu Qaira.. ;)
 
So,minggu ni sampai nak raya nanti la baru balik kampung lagi kot...tak lama lagi je nak raya kan!!!
 
Baju Raya
 
Tahun ni buat baju raya sedondon..semangat mak jemah sebab ada anak dara...baju si kecik tu mak mertua dah jahitkan...tapi, bila nak balik KL tu, kemas-kemas beg tak jumpa baju tu...tak tau ke mana ia pergi..puas mencari...huawaaa....sedih hati..tacing sangat...padahal dah letak atas beg je...
Malam tadi ibu mertua ku text tanya dah jumpa tak baju..kot-kot terselit kat beg katenye...habis seisi beg aku dah punggah..tidak ketemu...rasa nak g cari lagi kain tu beli 1meter untuk si kecik..
 
Sahur
 
Tahun ni memang semangat aku bangun sahur..semangat sangat katenya..tapi mau atau tidak mesti nak sahur sebab aku breastfeed si Qaira..bila kat opis kene la pam...nasik perlu ada..tapi yang penting MILO+ESP..tanpa ESP memang lemah gemalai bile tengahari...
 
Ikut hati aku memang jenis jarang sahur..masa bujang takat minum air masak udah..sambung tido...tupun air botol dah letak siap-siap dalam bilik..punye pemaleh!tapi dah jadi mak-mak ni kan...kene bangun jugekkk....hikhik...ESP memang membantu sangat..kuantiti susu pun lebih kurang sama je dengan bulan tak pose...dalam 4 botol gitu..alhamdulillah...~
 
Biskut Raya
 
Ha, sapa mau order biskut raya??lai lai lai...COD kat Wisma Perkeso, Jalan Tun Razak KL..okei....boleh order before 25hb Julai...
 
Ada chocolate cookies,peanut cookies and oreo cookies..harga 1 balang RM15..dalam tu ada 100pcs..
Photo: Jom order cookies untuk raya!!

ada chocolate cookies,peanut cookies & oreo cookies!
harga rm15/balang.sebalang ada 100pcs cookies.lailailai...pm cpt.dijamin sedap!
Sempat lagi berpromosi bagai...
 
Haa..amekaw...sekali buat entry berjela-jela....all in one...sebenarnye banyak bende nak cite via blogerdroid..tapi tak tau kenapa...tak boleh publish pakai henpong plak...nak henpong baru la tu kot...

SELAMAT BERPUASA!!!

9 comments:

  1. syok la menyopping baju baby girl kan?????

    ReplyDelete
  2. pakej.. bila beberapa hari tak dapat online.. ;)

    ReplyDelete
  3. boleh rambang mata bila shopping baju baby girl...semua kalau boleh nak beli..heheh

    ReplyDelete
  4. sesekali muncul..tup2 dah bulat qaira..dan sgtlah comelnya..

    pink colour sgt cantik utk anak girl2 ni

    ReplyDelete
  5. tembam nya dia...ala comilnya. dia geram pulak tengok..

    ReplyDelete
  6. chocolate cookies tu menarik tu

    ReplyDelete
  7. kita nak order blh? :)

    selama ni jd silent reader je tp kalini terus nak komen sbb nk order biskut + COD saaaaaaaaaaaaaaaangat dkt dgn opis kita. opis kita kat yayasan selangor. hehe

    siti_noorhaniza@yahoo.com

    ReplyDelete
  8. Selamat berpuasa :) wah, berniaga biskut raya ye.. sedap tu!

    ReplyDelete
  9. assalamualaiakum May..skg ni semua dah sibuk cari bahan nak buat kuih yer..:)

    ReplyDelete

tinggalkan jejak banyak-banyak tau!!
Terima Kasih Daun Keladi,
Nanti-nanti datang la lagi.. =)

 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page