Pink Diamond

14 December 2013

Pasang cornice & dome pulak untuk rumah baru..

Assalamualaikum.

Lokasi hari ni,di my home sweet home..datang menjengah tukang umah.. Nak tengok tengah buat ape..

Cerita pasal my home sweet home sebelum ni boleh tengok kat link sebelah ni.. MY SWEET HOME PART 1..

Hari ni dorang dah siap pasang lampu & kipas.. Petang semalam dah pasang dome..

So hari ni kerja-kerja pasang cornice pulak..

Cornice tu ape?? Cornice tu yang pasang kat siling nun...

Ni contoh design-design.. Kami guna design yang simpel je.. Bentuk 's'.

Yang kat kipas tu namanye dome.. Tak sure spelling betul tak ni..haha.. Dorang sebut, dom dom..haha

Contoh design dome tu..

Umah kami guna design cp78..

Untuk ruang tamu pakai 2 pcs dome..

Harga??

Untuk cornice keliling ruang tamu dan dome sekali dengan upah rm700..

Guna orang yang sama buat wyring tu..

Okei. Sekarang aku dah duduk bawah kawasan rumah. Laki aku kat atas lagi. Aku rasa dia pun tengah bekerjasama dengan tukang kat umah tu.. Tak larat aku nak dokong Qaira lelama kat atas dengan habuk-habuk tu..

Korang buat ape petang-petang gini?
posted from Bloggeroid

3 comments:

  1. assalamualaikum may....wah mesti cantik lepas ni...:)

    ReplyDelete
  2. Ambik gambar tu guna talipon apa ye. Cantik pulak. Clear.

    Akk baru balik umah hr ni. Danial operate tonsil. Patutnya balik smlm tp time nak balik pulak dmm. Kena tahan wad lagi..

    ReplyDelete

tinggalkan jejak banyak-banyak tau!!
Terima Kasih Daun Keladi,
Nanti-nanti datang la lagi.. =)

 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page