2 November 2012

Strepsils perisa orange melegakan tekak

 
Dah beberapa hari demam..tapi sehari je ambik MC...hari ni rasa makin menjadi-jadi sakit tekak...masa MC ari tu suara memang tak terkeluar dah...datang keje esok tu macam okei sikit...tapi hari ni rasa kepala semakin memberat, hidung makin tersumbat, tekak semakin perit...dugaan apakah??
 
 
 
Waktu malam adalah paling sukar untuk aku...sejuk...ditambah pulak hujan yang tak nak benti-benti...mesti aku terjage sebab hidung aku mula sakit..tekak aku perit..nak batuk...batuk tu kalau batuk yang biasa takpe..ni sampai aku kene bangun dari tempat aku baring..hadui...penat tau batuk seperti ini..mencucuk-cucuk rasanye...
 
 
 
Sampai je opis, macam biasa singgah kedai runcit kat bawah opis untuk membeli stok roti...terus carik gula-gula sakit tekak...tapi tak tau yang mane okei sebab rasanye 1st time beli gula-gula untuk tekak ni...nak ambik Woods ke...Strepsils ke...and ape-ape tah ade lagi kat kedai tu....tapi terus ambik yang ni..
Aku pun tak sure aku beli yang ni sebab betul-betul berkesan atau aku beli sebab dah selalu tengok iklan kat tv..hekhekhekhek....



Try & error je la...semoga sakit tekak aku berkurangan....lagipun, aku dah tau dah...walaupun aku demam, kerja-kerja aku tak pernah demam...dan orang kat sekeliling pun tak kan berhenti-henti mencari aku seperti biasa...walaupun aku buat muke menahan kesakitan dan nyampah bile nama aku di carik-carik..



eceh..ni luahan perasaan ke ape???
 

13 comments:

  1. Get well soon. Jaga diri baik2. Harap cepat sembuh ye Cik May:)

    *saya makan berkesan. tak surelah utk Cik May*

    ReplyDelete
  2. geram kot tue hehehehe...
    get well soon dear..

    ReplyDelete
  3. nice blog. salam perkenalan :) do follow mine :)

    ReplyDelete
  4. kesiannya....mesti tension kan org cari2...mc je lah may...jaga diri tu, lg pnting dr keje..

    ReplyDelete
  5. alahai ciannya...dah rasa time preggy batuk, sakit tekak bagai..memang x selesa...get well soon dear...

    ReplyDelete
  6. cerita pakjoe datang terjah di blog nie... 4 c joe bg dekat blog nie cute,cun,comel,cantik niceeeeeee entry ..terjah sini sama k ada mcm2 tip tuto pakjoe nk kongsi dgn tuan blog..lg 1 klo tuan blog bg komen dekat blog pakjoe sekali pakjoe kn bls blk komen dekat blog..chat blog tidak dikira nie,http://pakjoe-pakjoe.blogspot.com/2011/12/korang-semua-jomlah-join-this-group.html

    ReplyDelete
  7. cerita pakjoe datang terjah di blog nie... 4 c joe bg dekat blog nie cute,cun,comel,cantik niceeeeeee entry ..terjah sini sama k ada mcm2 tip tuto pakjoe nk kongsi dgn tuan blog..lg 1 klo tuan blog bg komen dekat blog pakjoe sekali pakjoe kn bls blk komen dekat blog..chat blog tidak dikira nie,http://pakjoe-pakjoe.blogspot.com/2011/12/korang-semua-jomlah-join-this-group.html

    ReplyDelete
  8. assalamualaikum May...semoga cepat2 sembuh yer..:)

    ReplyDelete
  9. http://wanwidget.com/

    pernah makan, sedap ooo

    ReplyDelete
  10. xpnh mkn strepsil kak...hihihi..klu trasa skit tkak tu mmg air msak berbotol2x la jawab ye.hihihi

    ReplyDelete

tinggalkan jejak banyak-banyak tau!!
Terima Kasih Daun Keladi,
Nanti-nanti datang la lagi.. =)

Pink Diamond
 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page