Pink Diamond

19 November 2012

Shopping persediaan untuk baby nanti

Assalamualaikum...


Halluuu...dah beberape hari ni tinggal blog bersawang-sawang...moh gotong royong cuci sawang yang ada ni....



Last week tersangat la bizi walau keje dan cuti berselang-seli..pada masa kini,memang 'dok dang' arr nak update blog time keje or lunch hour or after 530pm pun..



Last friday jugak MIL datang umah..die cakap boleh dah nak buat tilam baby ni...eh...my MIL nak buatkan tilam baby...tilam beli tak sedap katenye...



Terus ajak my MIL gi carik kain cotton kat Nagoya Wangsa Maju...ekceli macam nyesal sikit gi sane sebab tak banyak choice untuk kain cotton kalau nak compare dengan Jakel Masjid India...tapi;sebab nak gi tempat yang senang parking,aku redha je gi Nagoya Wangsa Maju..lagipun,FIL cakap 1 jam je boleh jalan-jalan sebab dia tak nak gerak lewat nak balik Pahang..huhu..kitorang pun cepat-cepat masuk dalam..



So,ni je yang mampu menarik perhatianku dan my SIL...

Hitam itu menawan!hihi...plan nak kaler terang,MIL cakap nanti mata baby berpinar..oooo....



Harge kain tu semeter rm9.80 je.tak la mahal sangat..untuk warna tanah hitam ambik 2meter and warna tanah putih pun ambik 2 meter je...so,ada la contra sikit nanti kat bantal ke...kan..



Ada jumpa jugak cotton yang bercorak kartun,my MIL cakap kain tu berbulu bila dah pakai lame...harge?op koz la murah ckit.dalam rm5.80 semeter kot...so,tengok dari jauh je la.hihi..



Hasilnye??tunggu MIL siap jahit lah!!



Oh...aku beli eli cotton putih jugak..bukan nak buat baju sekolah anak sape-sape..tapi MIL cakap nak buat barut baby.katanya ada banyak lebih gi stok tali barut tu...aku pun cakap, 'ikut mak la...' hihi...taknak nyusahkan..tapi..dah offer..ku terima dengan lapang di dada..



Buat masa ni,ini la barang pertama beli untuk baby..hihi..baju dan sebagainye yang lain belum dijengah lagik..



Ni bukan cucu 1st ye..ni cucu no.7 untuk my MIL and no.7 jugak untuk my mommy...hihi...

posted from Bloggeroid

11 comments:

  1. jrg nmpk m2b beli kain mcm tue utk baby...selalu mesti bercorak kartun/bunga...xsbr nk tgk hasilnya, mesti nmpk style..sbb corak pun dh style

    ReplyDelete
  2. wahh tak sabar nk tgk tilam baby dear..ehehe

    ReplyDelete
  3. untung ada mak mertua pandai jahit kan.. mak mertua saya pun pandai jahit..tapi skang ni dia da tak berapa nampak.sian lak nak request2 bagai..hihi..

    ReplyDelete
  4. wow wo wo sudah shopping!!!

    aku xsabar nk tggu saat2 ni...hahahahaha

    ReplyDelete
  5. assalamualaikum May...wah !! dah buat persiapan yer...x sabar nak tunggu bb kan...:)

    ReplyDelete
  6. wah ^^ mesti seronok mbeli belah ^^ hmm tiba2 rase nak baby cpt2 la..

    ReplyDelete
  7. cantik jugak tu... saya pun suka warna hitam..

    ReplyDelete
  8. stilonya corak 2 kak:)

    mesti cantik hasilnya kan..:)

    ReplyDelete

tinggalkan jejak banyak-banyak tau!!
Terima Kasih Daun Keladi,
Nanti-nanti datang la lagi.. =)

 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page