Pink Diamond

9 July 2014

Rendang Ayam menu berbuka puasa ke-10

Assalamualaikum..

Akhirnya, niat nak masak rendang semalam terlaksana.. Ahaaaa.. Gigih... Kata akak aku.. Hehe.. Saje nak pelbagai menu... ;)

Rendang ayam in d making! Senang & sekejap je buat rendang ni.. Aku wasap kat husband gambar in d making tu, terus dia mintak rebus ketupat.. Heeee.. Tau dah.. Sebelum dia suruh tu,aku dah keluar sesiap ketupat untuk rebus...

Ni hasil masakan bila dah kering-kering basah. Aku tak suka sangat rendang kering...

Bila dah transfer dalam mangkuk... Taraaa... Bila makan, rasa.. Macam.. Eh,sedap jugak aku buat rendang! Haha..


Rasa macam nak buat je resipi mudah rendang ni.. Okey tak??


Nanti bila orang google, boleh dapat unique view! Wahahaaa... :p
posted from Bloggeroid

5 comments:

  1. wahh.. cekal sungguh buat rendang.. turn rendang kami belum sampai.. sattt lagi.. hehehe..

    ReplyDelete
  2. ala..omak sedapnya..tiba2 je telan air liur

    ReplyDelete
  3. Wah nampak menarik..x sabar nak tunggu raye nak makan rendang mak buat..nak buat sendiri malas =p

    ReplyDelete
  4. Rajinnye masak rendang bulan pose ni

    ReplyDelete

tinggalkan jejak banyak-banyak tau!!
Terima Kasih Daun Keladi,
Nanti-nanti datang la lagi.. =)

 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page