Pink Diamond

22 August 2014

Cara Bayar Tunggakan Pinjaman Yayasan Negeri Pahang

Assalamualaikum...

Meh sini hakak nak cerita tatacara membayar tunggakan pinjaman yayasan negeri Pahang..

Bila ada tunggakan yayasan pahang ni, kene la bayar tunggakan tu dulu.. Selagi tak selesai tunggakan tu,ko bayar tetiap bulan pun masih ada tunggakan..

Contoh, tunggakan ada rm2,000. Kalau berdasarkan perbualan aku dengan staff yayasan, kene bayar lum sum dulu tunggakan tu. Sebab tunggakan tu amount yang peminjam tak bayar dalam tempoh setahun la.. Contohnya setahun tak bayar kan.. Bila dah selesai tunggakan tu baru boleh buat bayaran bulanan macam biasa. Baru lah selesai tunggakan..

Mungkin itu yang kawan aku tak paham. Kenapa dia dapat surat lawyer walaupun dia buat bayaran tetiap bulan..

Pinjaman ni,kalau malas nak bayar kat bank,buat la bayaran secara online.. Shopping online buleh, takkan bayaran pinjaman online tak boleh. Ops lagi!!
posted from Bloggeroid

No comments:

Post a Comment

tinggalkan jejak banyak-banyak tau!!
Terima Kasih Daun Keladi,
Nanti-nanti datang la lagi.. =)

 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page