Pink Diamond

24 November 2013

Daging masak blackpepper bersama kicap pekat Jalen!!

Assalamualaikum...

Resepi daging blackpepper pulak.. Baru buat masa e.l jaga Qaira demam baru-baru ni.. Tapi,biasa la.. Prepare bahan tetengahari, lepas abah Qaira sampai umah baru boleh masak sebab Qaira merengek je nak aku di sisi dia.. T_T

Bahan perap:
Daging potong nipis
Kicap pekat Jalen
Sos blackpepper
2 biji Bawang merah kisar
3 biji bawang putih kisar
Halia kisar
Lada*option kalau nak pedas
1 batang serai

Bahan tumis:
Bawang putih *ketuk
Blackpepper yang ditumbuk halus

Cara-cara:
1)Perap dulu daging dengan bahan perap dalam 1 jam atau lebih
2)tumis bawang putih
3)masukkan daging yang dah diperap bersama sosnye.
4)tabur serbuk blackpepper
5)garam secukup rasa
6) tambah air jika perlu.

Buat lauk dinner ni.memang boleh tahan..kurang kawww blackpepper je..hihi..kalau kasik extra blackpepper...hurm....bayangkan..

Yang penting, ada penggunaan kicap Jalen tu.. Tapi,Jalen ni bukan keluarkan kicap je rupe-rupenye. Ada banyaakk lagi produk Jalen. Tak percaya,jom tengok blog Jalen sekarang!!

Aku memang sengaja buat entry ni sebab nak mencuba nasib bersama Jalen.hihi..kalau korang nak tau apekah nasib yang sedang aku perjuangkan kini,sila lah lawati page rasmi facebook Jalen dan laman sesawang Jalen..mesti korang nak try jugak untuk dapatkan hadiah dari Jalen..;) yeay! Hopefully, aku pun dapat jugak adiah dari Jalen!!!

Good luck all!!
posted from Bloggeroid

2 comments:

  1. cayalah jalen.. kitorang satu family pun suka kicap jalen..hehe..

    semoga berjaya ya..

    ReplyDelete

tinggalkan jejak banyak-banyak tau!!
Terima Kasih Daun Keladi,
Nanti-nanti datang la lagi.. =)

 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page