31 July 2017

Touch Up Rak Kabinet Dapur

Assalamualaikum.
.
Hai.
.
Idea rak dapur ni kita cedok-cedok dari idea Ikea sajooo. Nak murah dan jimat ruang serta sen katanya..
.
1 set berharga RM69.00. Husband kasik angkat 3 set rak. So total RM207. 
.
 
Asalnya, masa memula renovate rumah ni, saya tempah table top kitchen kabinet je. Upgred sikit je sebab rumah ni untuk sewa sebab masa tu budget pun dah habis ke 10% deposit rumah. 
.
So rak besi yang kat atas tu asalnya takde. Selepas 2 tahun, penyewa pertama yang duduk rumah ni nak pindah balik kampung asal. Jadi saya pun bercadang untuk retouch up balik rumah ni untuk penyewa baru.
.
Cat baru untuk dinding, tambah rak kat bahagian atas kabinet tu. Dan tambahan ampaian tuala dan rak letak shampu kat 2 toilet rumah tu.
.
Nak tengok rupa asal sebelum tambah rak ikea tu? Jom saya tunjukkan.. taraaa..

 Kosong cemgitu je asalnya bahagian atas.
.
Cat dinding nanti kita tunjukkan gambar lepas kerja mengecat dah siap ye.
.
Dari Jumaat lepas, tiap pagi je husband ke rumah ni untuk buat kerja. Petang dia pergi kerja hakiki dia. Dia mengecat sesorang dia je. Bawak anak nanti tak siap cepat. Saya dok rumah je dengan anak-anak. Rumah sewa tu dekat je dengan rumah yang duduk sekarang. Tu la boleh ngulang alik hari-hari.
.
Tq sudi  baca corat-coret hari ini.
.
Bye~

1 comment:

  1. Wah.... baguslah tuan rumah ni... hihi... at least memaksimumkan ruang kan...

    ReplyDelete

tinggalkan jejak banyak-banyak tau!!
Terima Kasih Daun Keladi,
Nanti-nanti datang la lagi.. =)

Pink Diamond
 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page