10 February 2016

Tips Memilih Polo Shirts for Men


Assalamualaikum...

Buntu nak hadiahkan apa untuk encik boyfren/encik tunang/encik suami???

Meh sini hakak bagi idea untuk bagi hadiah kepada pasangan anda.. Apa kata bagi sehelai,2 helai,3 helai atau berhelai-helai tshirt untuk pasangan korang tu.

Tapi, nak bagi hadiah tu jangan la pi beli tshirt bundle pulak. Kot ye pun asal ikhlas ye dok? Biarla yg ada memory terindah dengan jenama mengikut trendy terkini.

Jom hakak share tips nak pilih t-shirt!

Walaupun tshirt dikenali sebagai pakaian lelaki yang paling gemar dipakai dan versatile, terdapat juga ramai lelaki yang menggemari koleksi polo shirts atau tshirt polo. Apa yang membezakan tshirt dan polo shirt adalah;

1. Material yang digunakanBiasanya koleksi polo shirts diperbuat daripada fabrik yang lebih tebal.

2. Tshirt tidak mempunyai kolar dan koleksi polo shirts pula direka dengan berkolar

3. Koleksi polo shirts direka dengan rekaan berbutang tiga pada bahagian leher

Selalunya polo shirts ini kerap dipakai oleh lelaki yang gemar bergaya smart casual di mana ia tidaklah terlalu formal dan pada masa yang sama tidaklah terlalu casual.

Berikut merupakan beberapa gaya pemakaian polo shirts for men  sebagai panduan anda :

                   
Seperti yang disebut sebentar td, anda boleh menggayakan polo shirts ini bersama pemakaian seluar slacks untuk ke pejabat atau majlis-majlis yang memerlukan anda untukberpakaian kemas
                   
Untuk para pelajar kolej yang tidak dibenarkan untuk memakai tshirt sewaktu ingin menghadiri kuliah pula, tampil kemas dan santai dengan memadankan baju polo anda bersama jeans yang anda gemari.
                    
Dan untuk gaya santai di hujung minggu pula adalah dengan pemakaian baju polo tersebut bersama seluar pendek anda

Anda masih kekal selesasantai tetapi pada masa yang sama kelihatan ‘smart’ berbanding gandingan seluar pendek bersama t-shirt biasa

Okei.. So tips dah share. Jangan lupa klik link di atas untuk tengok the best price untuk t-shirt polo for men! Boleh la hadiahkan untuk yang tersayang! Muahciked! Heheee

No comments:

Post a Comment

tinggalkan jejak banyak-banyak tau!!
Terima Kasih Daun Keladi,
Nanti-nanti datang la lagi.. =)

Pink Diamond
 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page