23 September 2014

My 1st homemade pizza

Assalamualaikum..

Semalam hujan lebat.. Tak ke mana-mana pun. Hanya di rumah.. Seawal pagi masak nasik lemak. 

Husband pulak balik kerja awal. Dalam pukul 2:30pm gitu sebab ada kontraktor nak datang rumah pasang aircond.

So bila husband cakap nak balik dah, terus buat sambal udang untuk dia.

Lepas tu, prepare bahan untuk buat pizza homemade! Haha.. Siap screenshot lagi resepi kawan opis akuni.
 Dia ada blog jugak..
Tak tau nape tapi memang teringin nak try buat pizza. Tak sangka jadi pulak walaupun derhaka resepi. Hehee..

Contoh derhaka 1, aku pakai tepung gandum. Kes derhaka 2, aku pakai 2 sudu minyak masak. Heheee.. Jadi je!
Intinya aku pakai sosej,daging kisar,nanas,sos cili,sos lada hitam &keju kisar. 

Sebab kan ada 2 doh, aku buat lagi 1 pizza. Kali ni tambah udang..
Habis kedua-dua keping pizza. Heppiiii! Hehe

3 comments:

  1. WAH...SGT2 RAJIN SAHBAT KNOR NI...UNTUNG EN HUSBAND DPT MKN SAMBAL UDANG DGN PIZZA LAGI...

    ReplyDelete
  2. akak pun kalau buat pizza guna tepung gandung je May..jadi jugak..:)

    ReplyDelete

tinggalkan jejak banyak-banyak tau!!
Terima Kasih Daun Keladi,
Nanti-nanti datang la lagi.. =)

Pink Diamond
 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page