Pink Diamond

25 April 2015

Aktiviti anak beranak cycling taman botani

Assalamualaikum..

Hari Jumaat, abah qaira cakap esoknye nak bawak kami gi Taman Botani Shah Alam...

Esok pepaginya aku goreng samosa sedap Desa Pandan untuk kunyah-kunyah while rest. Qaira pun suka samosa ni... 

Pukul 1130am gitu aku sampai Taman Botani.. Terus gi servey basikal sewa..
Qaira paling huntong. Jadi big boss. Haha.. Siap jerit-jerit masa basikal tengah turun bukit.. Kihkihkih..


Jenuh jugak mengayuh nak ke animal garden. Sebab berbukit tinggi. Terkejut urat-urat saraf tunjang aku.

Lepas tu singgah ke rumah iklim.

Masa ni tengah musim bunga. 

Masa ni qaira dah yakyak. Tak sanggup dok lama-lama dalam rumah iklim tu. Terus kuar pi cari toilet untuk Qaira..
Lepas tu pergi laman sawah.. Rasa angin sepoi-sepoi bahasa..

Tak larat dah nak ke rumah cendawan. Sebab penat kayuh basikal tengahari buta.. 

Lepas tu pekena aiskrim jap sebelum pulang basikal.
Lepas tu terus pulang home sweet home.. Tired.. Fuhh..






3 comments:

  1. wahh..seronok habiskan masa macam ni kan...

    ReplyDelete
  2. Best klw ada aktiviti bersama keluarga.

    ReplyDelete

tinggalkan jejak banyak-banyak tau!!
Terima Kasih Daun Keladi,
Nanti-nanti datang la lagi.. =)

 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page