Pink Diamond

19 April 2013

dua bulan sudah berlalu

Assalamualaikum...

Hari ni 18/4/13.

okbai...

Hehe..hari ni Qaira genap 2 bulan sudaaaa..waa...besar da anak mama..tak sangka dah jadi mama...touching sekejap..

Pagi tadi bawak Qaira gi klinik..cucuk 2 bulan..menangis sekejap kne cucuk..dia memang dah merengek-rengek sebelum tu sebab dah mengantok..

Balik dari klinik die ajak main..masuk buai taknak tido...

Oh ye..berat dia skang dah 4.35kg..tinggi plak sudah 54cm..haaa...g amik ruler cepat..tengok tinggi mana..:p

Kat umah ni dia tak banyak peel sangat..die dok main sesorang atas tilam..so..bolehla mama dia memasak kejap sambil jenguk dia depan tv.tadi letak ngadap tv.bile dah siap masak tengok kedudukan die dah berubah 45°..haiyooooo...

Petang-petang mandikan Qaira pun senang.dia suka air...lepas mandi pun mood dia happy lagik...cepat-cepat aku amik henpong!

Hepi kan beliau .

Ohhhh..rasa malas nak kije minggu depan...fuhh...tak dapat tengok muka Qaira 10 jam..:(

P/s: entry mak-mak..gini la..haha..cite pasal anak aje la ye...
posted from Bloggeroid

Nuffnang memang baik hati.. =)


Sepanjang aku cuti berpantang, rasanye sebulan ada lebih kurang 3-4 entry aje...so, aku memang rasa dah tiada lagi B.E untuk aku...


Fuhhh...dah lame tak buat sebutan B.E..M.E..hihihi.rasa pelik je...sebab dah hampir lupa pasal B.E semua tu..tapi walaupun jaaaaaaaarang hapdet blog, acc nuffnang tu tetap aku check....haha..dasar tak sedar diri...dah la tak hapdet blog.lepat tu tak blogwalking...ada hati pulak nak dapat iklan berbayar kan...kan..

Tapi, bile aku check acc nuffnang je mesti ada B.E masuk..rasa sepanjang aku berpantang tu adalah dalam 7 B.E masuk..fuh.....


Syukur alhamdulillah.....=) rezeki anak...eceh..hehe.....

15 April 2013

Dah lama tak macam ni

Assalamualaikum...

Hari ni tinggal berdua je dengan Qaira kat umah..:)

Qaira tak de buat perangai pun..so,buat keje dengan aman..tapi time nak masak dia bangun pulak..jadinye dari pukul 12 masak,dekat pukul 3 baru siap masak..huhu..

dah lama tak masak kat umah..banyak benda aku kene cuci semula sebab dah berhabuk!!huhu..

Hari ni masak ala-ala orang baru habis pantang la kan...ayam masak kicap & ikan selar goreng je.kena la incik suami ikut menu aku...


Bila hidang nasik + lauk,incik suami cakap,waa..dah lama tak macam ni!!

haha..yela..dok umah sesorang kan..stok megi kari aku pun dah habis..selalu dia memang tak makan megi..kikiki.....


p/s:penat jugak cuci balik barang kat dapo yang berhabuk tu..fuhhhh....baru tinggal umah 52 hari...

posted from Bloggeroid

12 April 2013

Welcome home my dear

Assalamualaikum...

Dah selamat sampai umah kat kl...

Dalam kete tadi si kecik ni tido olok olok..mujur tak meragam masa mama mencekik kat R&R..

Cian...baring atas meja je..tilam dalam kete...

Sampai umah,mandikan dia..kenyangkan dia..baru tido.

Tu pun tido jap jap jek..sensetif betul dengan bunyian...haish...mama baru nak bukak kedai shaklee..dia dah bangun..huhu...

Terus bawak masuk bilik..sunyi sikit..:)

posted from Bloggeroid

 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page