Pink Diamond

31 December 2012

Hutang Entry : Coti-coti ke Melaka.

Hari tu cakap nak cite pasal jenjalan kat Melaka dengan my family..lepas tu perap dok perap..gambar tak transfer-transfer..bizi sangat bekerje katenye..
 
 
Agak lama dah plan dengan my sister untuk bercuti ni..nak bercuti dan berkumpul bersama family...susah jugak nak kumpul semua orang..ni baru 4 beradik je..huhu..macam aku dengan akak aku senang la nak cuti..memandangkan cuti kitorang memang tengah melambak...haha..nada riak di situ..macam abang dengan adik aku ni pulak susah sikit nak dapat cuti..sebab dorang keje tempat yang sama..
 
 
 
Plan asal nak ke PD..nak bawak mak duduk kat private room..ada swimming pool dalam bilik tuh..sekali die punye charge rm900++ sempena cuti sekolah ni...aiyo...kalau hari biasa RM500++...tu mengikut survey asal sebelum cuti sekolah bermula.. so, last minit terus tukar plan...gi Melaka..mujur semua setuju...kitorang sewa apartment Jetty Suite Mahkota..rate 1 malam dalam RM460++..kami 4 beradik tong-tong la RM200 sorang...so, ada balance tu buat dinner ikan bakar...makan besar..hehe..

Aku dan si suami gerak dari KL dalam pukul 10am gitu...sampai sane dlm pukul 12 tengahari..panas gile!nak gi jenjalan parking manjang full!akak aku dengan yang lain gerak ikut Tangkak...dorang sampai dalam pukul 2pm gitu..dorang terus g check in sebab nak amik kunci apartment dulu..



so, sementara tu, aku dengan si suami gi makan isi perut yang lapor kat Dataran Pahlawan.lepas tu, pusing-pusing..boring..terus g cari apartment tu nak rest n mandi-manda.anak-anak buah aku dah selamat berendam dalam swimming pool..memang tak hengat benda lain dah dorang tu..jakun air.




Family lain pun tengah berehat-rehat..ada wifi free pulak dalam apartment..hm..masing-masing antisosial terus..sementara tunggu malam, just rest je la kat rumah kan...bagi driver-driver mendapatkan rehat yang cukup..malam tu lepas magrib terus keluar cari kedai..tak tau kedai mane best!sebab kitorang ni malas nak g Umbai..jauh sangat...nanti buang masa di situ...



terus terjah kedai ni..hihihi..mujur masakan sedap gile sampai akak aku teringat-ingat...


Masuk je kedai ni..terus kongker 4 table stret memanjang..family besau katenye..hehe...muke masing-masing dah macam hape kelaparan..



Masa kejadian ni, Malaysia tengah hangen dengan Thailand..masing-masing boikot Tomyam...masa orang kedai tu datang amik order, akak aku cakap macam ni..

"aku tak nak order tomyam malam ni,...sebab  Thailand main kotor.."

Tibe-tibe tukang amik order tu cakap slang thai daaa......nak tulis cara die cakap tu, bukan korang boleh dengar pun kan..tapi, nada die tu memang made in Siam la..Aku dah tergelak terkekek-kekek kat tepi tu..tapi, boikot la sangat katenye kan....last-last order tomyam jugak...macam menu wajib je kalau g makan kat kedai..



3 set tomyam order tau..3 set ikan....3 set daging masak merah...3 set burung puyuh+1 set burung puyuh free orang kedai tu saje buat lebih kot....3 set udang goreng tepung...3 set telur dadar....3 set sayur...3 set ulam..3 set rojak buah..6 jug air jus buah..nasik 14 pinggan..semua sekali RM230..


Memang puas hati dengan harge yang dibayar..sebab lepas tu semua lauk licin...mujur ada adik aku yang tolong licinkan kesemua lauk yang tak habis sikit-sikit tu.hihihi..selera betul die makan...


Lepas perut kenyang, kitorang terus nyah dari kedai tu..tapi sempat lagi mintak beli sebungkus sambal belacan..ngeh3...untuk buat nasik goreng hari esok tu..so, tak payah la tumbuk lada..haha...ni semua idea akak aku yang kreatif sangat..dok apartment mane nak ada breakfast kan...langkah untuk save duit poket, akak aku bawak periuk nasik, aku bawak kuali..tapi, tak tau la save sangat ke tak..sebab kitorang beli beras 5kg lagi..telur..roti...ikan bilis nak bagi sedap nasik goreng..tambah sikit la lada bagi pedas..tak kan nak berharap sambal belacan sepenuhnya.so, bekpes pagi tu ada roti telur...roti kaya...nasik goreng..hehe...





Sudah-sudah...sambung cite lepas nyah dari kedai tu, terus beli tiket nak naik feri a.k.a cruise ye??seploh hengget tiketnye.budak-budak rm5 sorang...mak aku pulak cakap..best jugak ye naik feri ni???



Pada asalnye mak aku tak nak ikut gi jalan tu..konon nak dok umah..bace kitab je katenye..mujur berjaya pujuk untuk keluar merayap..


Lepas turun dari feri, terus naik beca pulak..masa tu dah pukul 1230am..tengok mak aku beria bonar nak naik beca...terus sponser die naik beca dengan cucu...orang beca tu cakap RM20/beca..lepas tu dah turun beca harga jadi RM25 pulak..haiyoo....rasa macam kene tipu pulak oleh rakyat Malaysia sendiri...bukan sikit beca kitorang pakai...7 beca ke 8 beca tah..


Balik naik beca tu, akak aku hantar mak balik...aku dengan laki aku merayap.kononnye die nak naik pirate ferry tu.tapi tak kesampaian..dah tutup...akak aku pulak sambung g Jonkie Walk..aku dah malas nak ikut..nak tido je..




Esok tu, belah pagi tak berjalan pun..sebab budak-budak main air kat swimming pool..akak aku masak..aku tolong makan...kihkihkih..




Dah tengahari baru la sambung perjalanan pegi Menara Taming Sari..aku dah kali ke3 naik.si suami belum pernah lagi kot...bawak mak aku naik...sepanjang menara tu naik dan turun tu mate mak aku pejam je..si cucu siap nak menipu nenek lagi..menara tak turun habis lagi..die tepuk-tepuk nenek die..


"Nenek, nenek.bukak la mata..kita dah sampai bawah" adoi la budak tecik ni..pandai ko nak tipu nenek ko ye...


Oh ye..tunjuk mykad boleh dapat harge tiket RM10 untuk dewasa dan RM5 untuk kanak-kanak ye...



Lepas tu, pegi perigi Hang Tuah..masuk sini free aje...akak aku cakap air dari perigi Hang Tuah ni boleh ubat penyakit kulit..ada orang yang datang situ siap bawak botol lagi...


Dalam kawasan Perigi Hang Tuah tu ada rumah melayu.nak masuk kene bayar RM1..boleh la nak tengok suasana rumah melayu Melaka kat dalam tu..erm..suasana dalam rumah tu lebih kurang sama je dengan Rumah Mahsuri kat Langkawi..

gambar memang banyak..tapi aku malas nak resize dan edit.aku letak yang ada-ada ni je la ye..ni pun aku rasa dah banyak gile gambar...rasanye ni la entry paling banyak gambar dan paling lama aku hadap nak hupdate entry...sebab tu la selalunye entry aku bercerite macam tak habis.sebab malas nak hadap lame-lame.....hihi...nanti korang tengok panjang berjela terus malas nak baca..hahaha...
okeila...nak tido da.berjam-jam rasa nak buat entry ni..sebelum aku lupe...mari la beli ostematrix untuk kebaikan tulang anda...banyak kebaikan tau!harge pun murah je..boleh bertahan untuk 3~4 bulan..lebih detail pasal kalsium ni boleh bace kat sini!

28 December 2012

Pentingkah Susu Warmer ni???Breastpump??

Hari ni aku dah 31 minggu preggy..bile dengar cerita kawan aku yang sepatutnye due on awal Januari 2013, tapi dah terbesalin 2 minggu lepas, membuatkan aku rasa macam nak lari pecut 100m...huhu...~  banyak mende lagi yang tak dibeli..
Antaranya adalah breastpump!!hoho...hari tu aku ada cakap tengah survey brand Medela kan...ada yang tanya kenape Medela?kenapa bukan Avent ke...Spectra ke...
 

 
gambar copyright dari breastpumpshop
 
salah satu sebabnye, aku dah tengok akak ipar aku pakai..macam relax je tanpa kesakitan...hihi....lagi satu, aku tak tau la brand lain macamane..tapi aku dok buat research pasal Medela ni ramai yang kata tak sakit walaupun pakai yang swing tuh...Untuk pengetahuan yang swing ni lagi murah dari freestyle!
Masa aku gi sale barangan Pureen, aku tengok demo pump susu dari dorang macam sakit je!ee..takot!terus tak jadi nak beli..
Kalau ada yang nak survey untuk Medela pump ni, boleh la tengok kat Breastpumshop ni..yang ni di rekemen oleh akak ipar aku..sebab die pun beli online kat sini...lagi pun, hargenye lebih murah nak compare kedai online lain ataupun kedai biasa..warranty tetap ada untuk setahun..jaminan untuk baiki dan bagi pinjam pump lain sementara pump kite sedang dibaiki..
Aku dok survey yang swing tu..harga dari Breastpumpshop ni RM649..sekali dengan free 4 botol free..kawan aku pulak beli masa babyfair di PWTC pulak dapat dengan harga RM799 free 10 botol susu...sile compare harga..huhu..
Err..pump ni dalam perjalanan untuk di pos..hehe...
Lepas tu, hari ni tetiba terpikir pulak...perlu ke susu warmer ni..atau pemanas susu??
 
 
Gambar:ihsan google
Mommy kat luar..please share...perlu atau tidak ye alat pemanas susu ini??




p/s: jangan lupe untuk follow blog ini dan mengetahui lebih lanjut kebaikan ostematrix untuk tulang korang dan masalah untuk......tettt.... ;) masalah ape tu ye?gi sane bace baru tau..

27 December 2012

Baby sangat aktif menendang tummy mommi nye

Assalamualaikum...


Tajuk macam karangan dah...


Nak story mori dengan mommy kat luar..my baby now very active..malam-malam tu lagilah...



Before this,selesa tidur mengiring..nowdays,tak boleh dah..bile mengiring je baby mcm tak suke..gerakan dia kuat sangat..memang tak boleh tdo lah...


Dah tak tau nak buat pe...aku g duduk kat kusi depan tv..terus senyap..haiyoo..takkan kene tido kat kerusi kot???


Kugagahkan jua untuk tido kat katil..tidur malamku dah tak lena sekarang.huhu...



Perut pun dah semakin membesar dan menegang..baju kurung tinggal sepasang je muat..tapi..sekarang ni kalau baby bergerak,memang nampak gerakan tu kat perut.comel je..hihi..jap-jap turun naik perut aku ikut pergerakan baby..

Ni pun die tengah bergerak..pergerakan baby sangat nyata rasanye.




:)

posted from Bloggeroid

25 December 2012

Baby comell

Assalamualaikum...







posted from Bloggeroid

Tabahlah

Assalamualaikum...



posted from Bloggeroid

24 December 2012

Bandar Kuantan dilanda banjir

Assalamualaikum..


Wah..hari ni dikejutkan dengan berita Kuantan dah banjir..mule-mule tu ingatkan tempat tertentu je banjir..rupenye Bandar Kuantan pun banjir..pe lagi..cecepat whats app kakak kat sane..


Terus die tunjuk gambar banjir depan opis die..


Lepas tu tengok akak aku sakai main air banjir..patut la anak-anak dia pun tak boleh tengok air..every week nak bermandi manda kat pool la..water theme park lah...rupenye faktor menurun ni...huhu..>~

Ape pun tak boleh!!mujur kereta die selamat sebab kereta ada kat abg ipar..



**dapatkan senarai stokis shaklee di sini..please follow my 2nd blog yang baru bertatih untuk hidup.. **

tq!
posted from Bloggeroid

Rambut

Assalamualaikum..





Sumber:fb

posted from Bloggeroid

20 December 2012

Check up 28 & 30 weeks done!

Baru balik dari checkup di klinik..alhamdulilah...hari ni dapat MC..setelah setiap hari gi keje balik malam hari-hari...hari-hari mau bizi..tiada masa update entry...hihi...haa...tu dia intro entry hari ini..hihihihi..




Check Up 28Weeks!

Mule-mule nak cite pasal checkup untuk 28 weeks hari tu..punye lama simpan dalam hati..baru sempat nak hapdet....masa checkup 28 weeks ari tu, result minum AIR GULA dah keluar..haa...kenape kenape kene minum air gula?rujuk entry ini ye...




So, bile sampai je klinik, macam biasa, test air kencing dulu!air kencing OK.tiada masalah dan masih normal...cek berat pulak! erm..tang berat tu aku timbang 2x..haha..sebab tak percaya berat naik 2kg dari kali terakhir checkup sebulan yang lalu..!nurse gelak je tengok aku tak boleh terime kenyataan...berat sudah 65.1kg!pfftt~ masa awal preggy ari tu 56kg jek!hakhakhak...hopefully, masa 9 month nanti takde la berat aku cecah 70kg!gemuk!takuttt!




Nurse kate tu normal..bile selera makan dah ok..berat akan naik 2kg untuk setiap bulan...maknenye setiap minggu ade kenaikan 500g..so, jangan risau katenye...





Cek HB pun masih normal..11.4..tapi nampak dah la penurunannye...awal-awal preggy dulu 11.9...bile dah 28 weeks bacaan hb dah turun...tapi, rasanye HB Mun lagi rendah berdasarkan entry beliau hari tu..hehe..sebab die pun masih peringkat awal preggy lagi...so,nurse cakap banyakkan makan jambu batu..tak pun makan kerang sekilo..larat Mun?hehe...kes aku ni HB turun sebab aku memang tak makan iron tab untuk tambah darah..fobia nak makan lepas muntah teruk ari tu..





Aku pun tanye keputusan air gula..dub dab dub dab...takut wooo....entah-entah ade penyakit tersembunyik???die pun bukak result aku..jeng jeng jeng....'awak takde kencing manis..result normal..'erkh...alhamdulillah...sebab selalu jugak dengar cite preggy moomy yang takde kencing manis pun akan dihinggapi kencing manis masa preggy!aku memang berharap agar dijauhkan penyakit-penyakit macam tu..risau tu tetap ada..sebab masa raya hari tu sakan aku minum air gas..kawan-kawan aku yang lain siap cakap minum sikit je nak rasa...aku ni bukan takat rasa dah...tapi...hahaha...tapi, lepas tu aku minum air masak banyak-banyak!





Lepas tu, seperti yang dijanjikan, sebelum balik kene cucuk kancing gigi dulu..kali terakhir bahu aku dicucuk masa sekolah dulu....kali ni, aku meredhakan lagi bahu di cucuk...erm..mule-mule ok..lepas tu, bahu sakit dan lenguh-lenguh...kawan aku cakap dia sampai tak boleh tidur sebab badan sengal-sengal..aku pulak..tidur je..tapi tak boleh nak mengiring ke kiri sebab sakit wooo! si suami terpegang je tempat cucuk aku dah rasa nak nangis!huwaaa...





Check Up 30Weeks!

Hari ni checkup untuk 30 weeks pulak..appoiment hari ni aku pergi bersendirian je tanpe di temani si suami..sebab appoiment hari ni pukul 10..die pun mungkin risau...takut banyak call..sebab kalau tunggu aku checkup je dah makan setengah hari bekerja..aku je la yang bernasib baik..disamping stok cuti tahunan masih banyak, stok MC pun masih banyak..hehe..MC tahunan berbaki 7 hari lagi..kadang-kadang lepas jumpa doc je,die bagi MC sebab kesian tengok aku yang lemau menunggu giliran..kepale pun dah ting tong..





Aku cakap dengan si suami, aku nak gi klinik bawak motor je..tak nak bawak kereta.sebenarnye malas nak bawak kereta die sebab gear manual!haha...lagipun klinik dekat je dengan umah.alih-alih die pulak bawak motor g keje...die suruh aku bawak kereta.kalau aku naik motor sendiri bahaya katenye.takut hari hujan nanti...adei...dah la die keje jauh nak ke Shah Alam..naik moto pulak..aku pulak yang risau dekat dia.





Macam biasa, awal-awal pagi sampai klinik je terus cek air kencing..result OK lagi..timbang berat pulak, naik 400gram untuk 2 minggu..kali ni dipanggil weekly checkup dah..bukan monthly checkup lagi..so, berat hari ni 65.5kg..lega sikit tengok berat naik 400gram je..hehe..sekarang ni kene gi klinik setiap 2 minggu.hadui..ni lagi lemau rasanye..





Lepas tu, nurse ukur size perut pulak..dan dengarkan degupan jantung baby..wah...kuat pulak die pasang..degupan sangat laju...nurse cakap degupan jantung baby memang laju..tapi degupan yang normal adalah sekitar 140~150 kali..untuk tempoh berapa saat tu aku tak sure pulak...so, die tengok kiraan jantung my baby, normal..140 degupan cukup..




So,die tanye vitamin banyak lagi tak..aku cakap banyak..hehe..sebab aku tak makan-makan vitamin tu, banyak la lagi..hehe..aku cume makan vitamin B Complex (ada asid folic sekali dalam tu), omega guard & Ostematrix untuk tulang dari Shaklee..serta ESP...
sebab aku tak minum susu dah..so, nurse cakap ok..bagus jugak tu.aku pun tunjuk vitamin tu..kebetulan pulak memang ada dalam handbeg..letak dalam handbeg supaye tak miss makan kat pejabat...tapi, die tanya kenapa tak vitamin zinc tablet?aku sengeh je...aku cakap tak nak makan dah yang tu sebab takut muntah...nurse kate tak nak makan takpe..tapi makesure hari-hari ada amik sayur hijau atau jambu batu atau buah-buahan atau makan kerang banyak-banyak!

So, takde masalah..kene datang checkup untuk 2 minggu lagi...after the new year!



So, now baru sedar..aku dah 30 weeks..tibe-tibe rasa dah tak lama masa lagi..nerveous dan takut..barang tak packing lagi...barang baby tak cukup lagi..selalu tu rasa macam baru je lagi preggy..sebab semua orang cakap perut aku ni kecik..macam orang preggy 4 month je..haiyooo..ayat-ayat tu la yang buat aku sentiasa rasa macam baru preggy hehehe..
So, kepada mereka yang ingin dapatkan vitamin dari Shaklee untuk set preggy, kesuburan,kecantikan, kuruskan badan boleh roger ok..hehe..i give the best price untuk bulan ini..untuk bulan ni je ye...
Oh ye..Cammy Lia Hilas..lupe pulak..nak jawab persoalan awak hari tu..kaki saya belum membengkak lagi..kenapa kaki awak bengkak terlalu awal ye?banyak berjalan ke banyak duduk tu?sebab so far, sandal yang saya beli masa awal preggy ari tu pun takde masalah ketat lagi..nurse pun cakap kaki tak bengkak..berjalan pun aktif lagi macam biasa..sampai opismet cakap macam tak ngandong pulak tengok saye jalan laju..tapi, kalau nak baring tu, memang terasa sakit badan...kadang-kadang nak tido macam nak nangis sebab susah nak gerak badan..
Meh la kongsikan pengalaman mommy-mommy yang dah melalui pengalaman preggy dengan saye..hehe...;)

18 December 2012

Betul ke preggy mommy x blh mkn megi

Assalamualaikum...


Nak tanye u ols di sane..kalau preggy boleh mkn megi?kalau x blh knp??


tadi aku baru mkn megi cup kat opis lepas magrib..

Laki den mmg x bagi mkn megi ni.tapi dah lapar sangat..patut time ni kat umah makan atau masak lauk untuk makan.tapi masih bekerje pulak..


Honestly,aku dah x nak mengeluh lagi.tapi setiap hari ada je yang buat aku rasa down dengan kerja ni.hm..


Orang lain yang kesian tengok aku balik keje lewat ari-ari.tapi aku yang mcm tak kesian diri sendiri..


Aku terpaksa..tiada pilihan..kesian si suami di rumah..:(

posted from Bloggeroid

17 December 2012

Baru pulang bercuti

Assalamualaikum...


Aku dan suami baru je sampai KL.bercuti dekat-dekat aje..pegi Melaka..kemudian ke Gunung Ledang..bermandi-manda..


Gambar?next entry maybe??cepat atau lambat..sebab gambar-gambar dalam kamera...tak sempat nak cucuk-cucuk usb lagi..badan penat..mau dobi baju lagik..


Tapi upload 1 pic utk mereke yang rinduan kat aku..haha...perasan!

Entah kenape..bile tengok gambar kami di Melake,aku tengok rupe aku tak macam preggy 7 month ++..hehe...

posted from Bloggeroid

12 December 2012

Scan 4D 121212 for 7 month di Klinik Fauziah Ampang

Assalamualaikum...


Last week,aku telah mengsetkan apoimen untuk scan my baby..terdetik nak google tempat scan yang ok,murah dan berbaloi...ade terbace jugak the best time utk scan 4D is 28-30 weeks..so,aku scan pada 28 weeks..ngam2 woo..sebab kalau bb terlalu besar,nnt dah tak nampak sangat pergerakan masa scan..erm.tu yg aku google la..betul ke tak,kurang pasti..:)


Maka,terjumpala Klinik Fauziah..ramai orang menghapdet cite hasil scan dengan bayaran memuaskan...rata-rata bercite pasal kehebatan jezlin memujuk bb untuk tunjuk muka mase proses scan 4D dibuat.aku pun terpengaruh..hehe..


Bayaran RM100.masa scan lebih kurang 20-40 minit.tapi akan jadi lagi lame kalau bb tak nak bagi good coorperate.hihi..kalau tak nampak muka bb,tiada bayaran la.sebab tu Jezzlin akan pujuk bb sampai die tnjuk muka..


Kebetulan pulak,my bb hari ni very sleepy ok..muke die tutup dengan tangan,kaki..siap membelakangkan mama die lagik.puas la si jezz pujuk suruh die bangun..my bb buat dunt know je..


Lebih kurang 20 minit,macam tu jugak,Jezz suruh aku g jalan-jalan..nanti die panggil lagik..aku p makan sat..masuk je klinik,terus die panggil scan lagi..scan kali kedua lebih kurang 15-20 minit kot..dapatla hasil ini...



Hi!i'm 1.2 kg now...n bb gurl!!sekarang tengah ngantok n rasa nak sepak orang.sebab tu kaki naik sampai kat kepale.hihi..hidung saye macam idung papa saye kan..kan..ramai kawan mama & papa kat fb ckp saye macam papa!nanti tngu mama snap pic untuk preggy minggu ke 28 ye..tengok peyot die dah besar..:)


Ayat tu mestilah rekaan aku.saje nak bagi sedap cite.hihi...


kat klinik cni dorang bagi cd siap-siap after scan..


Boleh set appoiment dgn klinik ni secara online dan boleh reschedule appoimen secare online jugak.mudah kan!

https://www.appointmentquest.com/scheduler/2160064131

Dalam tu die bagi siap-siap klinik mane yang korang boleh pegi n pilih la masa yang available..


Ade yang suggest scan di kolej Kelana Jaya..hanye RM90 dan diberi cd jugak.layanan pun memuaskan..tapi,tak berbaloi aku gi jauh sangat semate-mate nak save RM10.sape duduk area sana boleh la try kot..


P/s: thanx for reading..time to sleep..gudnite all..:)

posted from Bloggeroid

FAKTA ; COPY PASTE.. =)

 
"Bila kahwin masuk NONA, bila cerai masuk MELODI, bila gossip masuk PROPAGANZA, bila anak-anak buat jahat masuk 999, mak bapak tinggal dekat kampung masuk BERSAMAMU .

# FAKTA : Putus cinta masuk FACEBOOK, putus kawan masuk TWITTER, putus harapan masuk YOUTUBE.

p/s : Banyak masalah, kenapa tak masuk MASJID? :-)

9 December 2012

soping di modernmommy maternity shop

Assalamualaikum...

Hari ni puas berjalan-jalan..hari ni berjalan dengan anak-anak buah datang dari Kuantan.dorang sampai semalam.so..dari KL ke Putrajaya..pergi pesta buah..panas giler hokeii..berpeluh mak..


Untuk makan buah tanpe had, kene bayar rm15 untuk dewasa.tapi,kami tak makan kat situ.sebab macam membazir je.kitorang ni bukan makan banyak sangat..4 orang dewasa dah rm60.lepas tu 3 orang kanak-kanak dah rm15.so,we choose makan kat gerai jual durian musang king je.beli 3 bijik je dah rm78.tu pun paksa dorang perabih durian tu..



Lepas tu,pusing tempat tu dalam seround,beli pulak keropok ikan ni..sedap..terasa ikannye..

Petang pulak,teman dorang beli stationary back to school..huhu...


Baru la aku sambung soping di Ampang Point..carik baju preggy lor..n seluar for work also..peyot da besau..baju dah banyak kene simpan dalam almari..sobsobsob...


Gi sane sini tengok baju tak berkenan..muke aku dah macam kene sembelit je sebab stress pikir pakaian ke pejabat..dah la penat!!


Lepas tu nampak modernmommy shop.hm..no choice la..g je kedai tu...


Sebenarnye macam tak nak gi kedai maternity ni..sebab mahal giler kot..beli selai suar je dah dekat rm200..haiyoo..ari tu dah pernah survey barang kat maternity shop masa awal preggy dalam 2 month kot.



Tapi,sebab takde choice..kat kedai bese takde jual seluar yang selari dengan pembesaran perut aku,maka aku beli jugak la...er..tak salah kot berabis untuk keselasaan baby n mommy..heeee..

So,selamat la $ ari ni..


Masa balik tu,si suami tanye..pening lagi tak kepale barang yang di carik dah dapat??huhuhu..


Next target untuk bulan depan ialah beli pam susu..si suami suruh pakai yang jename Medela freestyle..u ols..ada kenalan atau tau mane-mane tempat jual barang ini?sebab tadi gi 2 bijik baby shop tapi tak jumpa pulak pam itu..

posted from Bloggeroid

 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page