31 October 2012

Buffered Earning menjelmakan diri

 
Alhamdulillah..rezeki lagi..dapat buffered earning dari Nuffnang..tq so much Nuffnang...sebenarnya dah lama buffered earning tu bertenggek..22 oct kot..tapi hari ni baru sempat nak publish entry khas untuk Nuffnang..yela..busy bekerja kan.. =) ni pun curik taip entry lunch hour..hari ni tak lunch sebab tekak tak selera nak makan..demam...sian baby...semalam pun aku makan roti gardenia 2 keping je..
 
Berdasarkan jadual di atas, iklan drypers tu macam dah nak jadi M.E..sebab amount tak bergerak pun dari semalam..same je...takpela...patah tumbuh hilang berganti kan...nanti masuk buffered earning baru pulak..eceh....
 
 
 
btw...tq ye kawan-kawan yang rajin datang menjenguk aku di sini...kerana korang jugak la amount dalam iklan aku bertambah..walaupun takde la sampai cecah ratusan amountnye..tapi alhamdulillah....kalau nak cash out dah boleh dah ni..tapi, nanti la..tunggu sikit masa...hehe..
 
 
 
Korang kalau nampak iklan Astro On The Go tu jangan lupe klik pulak!hikhikhikhik.. =)

30 October 2012

Scan baby pada usia 22 minggu di Klinik Wardah

Assalamualaikum...


Hai alls..:) buat pe malam-malam ni??aku baru balik dari klinik..setel yang patut.g bank sane sini melunaskan hutang piutang..and...scan my baby!!hihi..


Ramai sangat jadi pak dukun aku..masing-masing sebok meneka..my baby ni gurl ke boy..ada yang tengok perut aku kecik..so mereka teka..ni gurl..ada yang kate pinggang aku penuh..perut tak muncung ke depan..tekaan dorang gurl jugak..ada yang tengok aku makin berseri makin cantik..(ops!santek ke??).makeup g keje..suke melawo...terus dorang kate gurl jugak..mak mertua aku pulak cakap anak laki...



Tang suke mekap tu,masa aku tak pregnant pun aku memang mekap..so,aku rasa ianye langsung tidak mempengaruhi faktor jantina my baby...tang berseri tu,tak tau pulak.rasa same je selebet seperti dulu..:)



Okeila.itu kate mak bidan sekeliling aku.hihi..ni pulak kate doktor Warda yang scan aku tadi..die cakap bb gurl...sebab..

Hm...aku pun tak nampak...mane tang pompuannye...tapi die tunjuk kat kaki my baby yang macam tengah tegak ke atas tu..die cakap,nampak tak?aku ni macam blur..nampak ape?haha...


Patut la rasa baby ni suke tendang perut mama die.bukan main seronok lagi die main kat dalam tu sampai kedudukan kaki tu macam kite nak pakaikan pampers la.tegak ke atas..si suami kate tengah main bola.hihi...



Doktor kate kedudukan uri normal..berat my baby baru 538 gram..setengah kilo gitu..Die ukur size kepala..nampak mate macam sepet je..kalau ikut scan tadi,umur kandungan 22 minggu..bersamaan 5 bulan 2 minggu...berat aku pun macam dah bertambah jek!!huhu..tapi masih boleh menyarungkan baju kurung moden..haha..


Tapi,rasa tak puas la masa scan tadi..doktor pun tak banyak bagi penerangan pasal kandungan.scan jap je lepas tu die cakap dah..nanti die print out gambar..dah le scan berbayar kan..


Kalau aku bace blog m2b yang laen,macam seronok je dorang dengar doktor bagi penerangan pasal baby tuh..hm...korang ada suggestion another klinik yang ok untuk next scan?

posted from Bloggeroid

Fakta pembohongan

Assalamualaikum...


posted from Bloggeroid

29 October 2012

Monday Blues

 
Hari ni sangat mengantok...niat untuk tak masuk opis tu dah ade dah..cume tak kesampaian pulak...bestnya kalau dapat tido time nih.....
 
 
Lepas tu, semalam pulak jem giler!!!pening kepale aku duduk dalam kereta lama sangat...haduih..berasap!boleh pulak jalan jem tak bergerak..pelik jugak..sebab ikut jalan rahsia..eceh...tak ikut jalan Kuala Pilah yang komfem dah jem..dan tak ikut jugak Highway Karak..yang tu memang sejak azali akan jem bile cuti macam ni...
 
 
 
Rupanye jem tak bergerak tu sebab ada accident...
 
 
Kitorang gerak dari kampung around 4:30pm...then sampai kat dalam umah kami pukul 11:00pm kot..konon gerak awal dah tu..selalu gerak lepas magrib gitu...sekali tu, hamik kaww....tengah malam baru sampai...
 
 
Sambung bekeje kembali... =(

26 October 2012

Selamat Hari Raya Korban!!!

 
Selamat hari raya korban semua kawan-kawanku yang tengah bace entry ini...
 
 
 
Aku telah berada di kampung.dan ini adalah entry autopublish..heheheh....
 
 
 
Selamat Hari Raya & Mohon Maaf kalau ada yang berkecil atau berasa hati dengan penulisan aku di sini...er..penulisan?penaipan la...=)
 
 
 
Hari raya haji gini orang mintak maaf zahir batin tak?hehe...

24 October 2012

WW : Busy banget deh!!!!

 

Sekian..peace!
 

23 October 2012

Lagi pasal cendawan Mekah

Assalamualaikum...


Hari ni aku membungkus lagi 1 balang cendawan Mekah...macam biasa..untuk seseorang yang tak dikenali jugak...kire mereka ni pembace blog aku blog yang tak pemes!

Gambar dari pandangan atas..ni lapisan cendawan yang baru membiak..so warnanye agak muda...


So,esok die datang ambil di opis..tak payah la aku packing beria sangat macam ari tu..hehee..
posted from Bloggeroid

Check list barangan baby

 
Pakaian Bayi
  • Baju lengan pendek
  • Baju lengan panjang
  • Seluar pendek
  • Seluar panjang
  • Barut
  • Sarung kaki
  • Sarung tangan
  • Kain bedung
  • Topi
Lampin
  • Lampin pakaian buang atau lampin kain moden
  • Pelapik lampin (jika anda menggunakan lampin kain moden)
  • Tisu basah
  • Alas atau pelapik untuk menukar lampin
  • Beg lampin (digunakan untuk mengisi lampin ketika keluar dari rumah)
Set mandian

Kulit bayi sangat sensitif. Mungkin ada produk mandian bayi tidak sesuai untuk kulit mereka. Oleh itu, anda disarankan agar hanya membeli pek percubaan atau pek kembara untuk melihat kesesuaian produk tersebut dengan kulit bayi anda. Sekiranya sesuai, barulah membeli pek yang lebih besar.
Untuk membersihkan tubuh bayi anda, dapatkan barangan seperti di bawah ini:
  • Besen mandi bayi
  • Tuala mandi
  • Tuala muka
  • Cecair mandian
  • Syampu
Set penjagaan bayi
Bagi memastikan bayi anda sentiasa bersih dan rasa selesa, ada beberapa barangan kelengkapannya perlu disediakan. Barangan tersebut ialah:
  • Losen bayi
  • Minyak bayi
  • Bedak bayi
  • Sikat atau berus rambut
  • Minyak telon
  • Alat pemotong kuku
  • Kapas muka
  • Krim ruam lampin
  • Termometer digital
Tidur
Jika anda ingin tidur bersama bayi (co-sleeping) bagi melancarkan proses penyusuan susu ibu terutamanya pada waktu malam, katil bayi tidak perlu dibeli dahulu. Tunggulah sehingga bayi sudah sedikit besar. Ianya penting untuk membeli barangan yang sesuai untuk bayi bagi mengelakkan risiko bayi lemas ketika tidur.
Agar bayi anda rasa selesa semasa tidur, sediakan barangan berikut:
  • Tilam
  • Bantal kepala
  • Bantal peluk
  • Cadar
  • Selimut
Penyusuan
Susu ibu adalah yang terbaik untuk bayi terutamanya dalam tempoh enam bulan pertama mereka. Walaupun begitu, terpulanglah kepada masing-masing. Berikut merupakan barangan kelengkapan untuk memudahkan proses penyusuan.
Penyusuan susu ibu:
  • Pam payu dara (manual / bateri / elektrik)
  • Bekas penyimpanan susu ibu
  • Beg pendingin
  • Nursing cover

(sumber: PaMa)
Ni basic-basic persediaan untuk sambut baby...err...ibu-ibu, mama-mama kat luar sana...ada ape-ape lagi perlu ditambah??sebab ekcelli kami belum start membeli belah barangan baby lagi.. share la dengan new m2b ni..hikhikhik...


TQ..=)

22 October 2012

Yogurt boleh membantu masalah keputihan

 
Hi..hepi monday blues u olls... =) mesti ramai yang tengah blue-blues kan...relax la..eceh...ayat aku yg tak berape nak kene tempias monday blues ni...bukan senang mood monday blues tu tak menghinggap kat aku...sebulan tu dalam sekali dua je hokei..hehe.
 
 
 
Hari ni nak share something lagi...share lagi..macam banyak sangat info kan..tapi yang benda yang baik, elok lah dikongsi bersama..tak gitu???tapi, kalau yang dah tau tu, takpe la..ni nak bagitau orang yang tak tau dan baru je nak tau macam aku ni....
 
 
 
Hari tu kawan opis aku yang tengah sarat preggy tanye...sepanjang aku preggy ni ade keputihan tak...biasala..perbualan sesama ibu mengandung kat opis...hehe...
 
 
 
Aku cakap yup..hari-hari mesti kene pakai pantiliner...kalau tak, mesti tak selesa..yelah..seharian di pejabat kan...
 
 
 
Dia pun suruh aku makan yogurt...tak kisah la yogurt ape-ape pun..tapi yogurt..aku ni pun dengan penuah reaksi di muke cube untuk tidak mempercayai statement beliau...dengan muke tak tension langsung, die cakap.. 'ko try dlu...kalau tak percaye..'
 
 
 
so, bile shopping semalam terus beli stok yogurt banyak-banyak....tak la banyak sangat sampai penuh peti..dalam 8 pcs kot...sebab incik suami kate, hari tu beli banyak sampai expired tak makan-makan...hihihi.....
 
 
 
So, semalam aku amik yogurt Anlene dengan ape brand tah...tu incik suami yang pilih..katenye new brand..kene try ni...tak sure la brand tu memang baru atau kitorang yang baru tengok brand tu..hahaha..
 
 
 
So, malam tadi aku terus makan yogurt tu...2 bekas la..erm..2 cup la senang..hehe..kan macam cup gitu bentuknye..kire nak try tengok kesan la kononnye kan..kan..kan...
 
 
 
Bile gi je toilet (bile preggy ni kerap nak terkucil je..it's normal ke??) tengok pantiliner memang takda keputihan macam selalu...eh..terkujat jap..
 
 
 
So, korang pun kene cube kalau ada masalah sedemikian rupe..hehe...tak kisah la anak dara or mak dara..hikhikhik...

21 October 2012

Free fresh flower dengan carefree

Assalamualaikum...


Hi!hepi sunday!!:)


aku baru je balik beli barang dapur di Tesco Ampang..penat..pfft..~


Sambil tu aku mencarik pantyliner dari brand librese..member-member cakap best..so,nak try la...tibe-tibe kene tahan dengan apex berbaju pink dan bertopi pink jugak sambil pegang fresh flower..die promot harga promosi untuk carefree.aku pun macam terbantut jap..aiyak....lepas tu die bagi voucher rm2 kalau aku beli barang carefree...


Bagai mengantok disorong bantal,terus aku beli jenama carefree...haha..pantang ada voucher!!!lepas tu die keluarkan sekuntum bunga...jeng jeng jeng!!!

Eh...aku pun tanye.."for me??"


die pun cakap "yes..tq for buy product carefree"


aku pun senyum sampai telinge...jalan shopping 1 tesco sambil pegang bunga..kah kah kah..gile jakun diriku ini.budak-budak tengok je kat aku...


Tu je nak cite..hehe..nak g kemas barang-barang kat dapor sat!!

posted from Bloggeroid

20 October 2012

Senaman ibu hamil part 1

Assalamualaikum...


Nak share sesuatu dengan ibu hamil kat luar tu...senaman yang mudah..tengah bace buku pun boleh buat.hihihi..

Haa..buat dah???aku nak sambung bace buku lagi untuk bahagian senaman ibu hamil..nanti aku share lagi okei..:)

posted from Bloggeroid

19 October 2012

Iron tablet tak diterima dalam my body

Assalamualaikum...


Hye!!hari ni ada chance balik awal!!yeay..:)


ada terlebih masa tadi,aku mengemaskini isi kandungan handbeg...terjumpa ubat ni.

Ni namenye iron tablet ye..kalau yang preggy mesti dah biasa tengok...sebab biasanya iron tablet di beri bersama asid folic,vit C dan vit B Complex...


Masa awal-awal aku preggy ari tu kan aku ada kene checkup di Hospital Ampang...doctor pompuan yang scan aku tu cakap jangan makan iron tablet tu kalau ada rase mabuk teruk macam muntah-muntah bile makan atau tak makan...


Sebab iron tablet tu akan buat muntah dan loya tu lagi dasat..so,aku pun tak makan la even stok ada banyak g...


Lain pulak cite bile aku pegi checkup kat Klinik Kesihatan..die suruh aku makan pulak iron tablet tu sebelum makan..


Aku pun makan balik..baru makan sekali,tak sampai setengah jam aku muntah teruk..3 round kot ulang alik gi toilet dalam masa tak sampai setengah jam lepas telan iron tablet tu..hadei..lembik badan..


Lepas tu memang aku stop terus makan iron tablet..bile next checkup tu aku cite kat nurse...aku memang tak boleh makan iron tablet lagi.baru la die bagi obimin..

Lega sikit bile dapat stok obimin free..hehe...tak payah makan macam-macam size vit lagik..

posted from Bloggeroid

17 October 2012

Karangan malam ni sangat fresh

Assalamualaikum...
(bace tajuk entry pun tah pape.tu tanda penaip blog ni tengah lost hokeiii..)

Hye!!banyak hari dah buat entry autopublish..hari ni baru nak update fresh entry punye...hihi...ekceli entry lawak copy paste aku selama 3 hari ni (senin selasa rabu) dah aku set up masa hujung minggu ari tu..sebab bos aku dah bagitau bahawesenye minggu ni kitorang memang kene pulun keje sampai tengah malam setiap hari!!


Ni malam ketiga aku balik keje pukul 1030pm ke atas..ni pun baru je rehatkan badan sambil nak urut tapak kaki yang sakit..bejalan banyak sangat!macam orang tak pegnen!konon nak buat senaman ar ni..


Siyes!badan penat gile..pukul 8am dah tepacak kat opis buat keje.mata ni dah macam mata panda..terus bekeje sampai 1030pm..tak siap g...


Sekarang ni sampai opis terus buat keje okei..bukan tengok internet dulu macam sebelum ni.sebelum ni tunggu 830am baru nak buat keje..


Memang tak sempat nak bw atau balas kunjungan.sori sangat k..aku sempat bace komen korang je..yang mane sempat aku balas kunjungan pun sorang dua je kot semalam..tu pun sempat tengok gitu-gitu je..ari ni??langsung tak sempat nak bukak blog..dah sampai umah ni baru terhegeh hegeh bukak blog..rindu nak bace cite-cite korang sume..


Si suami aku pun dah 3 malam lepak kat kedai makan pakcik bawah umah ni sambil join ahli mesyuarat tingkap kawasan flat ni.haha..sian kat dia...nak buat macamne..:(


aku pun dah 3 malam makan malam kat opis.cume hari ni special sikit.tibe-tibe pizza dominos sampai opis pukul 7pm!rupenye big boss dah mintak secretary die order untuk kitorang....macam ikan pirana menyerbu makanan masa tu..gambar tak sempat nak snap sebab aku sibuk buat keje masa dorang dok serbu pizza tu!

Gambar takde kene mengene dengan entry pun.hihi..tapi sebab takut korang boring bace entry ni aku tepek sekeping gambar bagi nampak kalerpul sikit...hikhikhik....so now..i want to sleep..esok kene sambung perjuangan bekeje demi rakyat Malaysia!!huhu..ayat macam nak berperang...


insyaAllah..bile aku berkelapangan aku datang jenguk blog ok???Gud nitez all.... +_+

posted from Bloggeroid

Lawak di kedai mamak...


Suatu hari di kedai mamak, seorang lelaki bertanya kepada seorang mamak yang bekerja di situ..

Hasrul : dey mamak apa password WIFI kat sini?
Mamak : apa WIFI??
Hasrul : ini kedai punya internet la..
Mamak : Ooo..itu macam kalu, password dia tujupakale jugak
Hasrul : hah??
Mamak : “tujupakale..!”
Hasrul : Apa tu..??
Mamak : Aiyoo..awak tanya passwordkan... tujupakale la..
Hasrul : Password dia tajupakale..!
Mamak : ya... tujupakale

Hasrul pun menaip T.U.J.U.P.A.K.A.L.E. (ternyata salah)

Hasrul : dey, mamak apa password dia??
Mamak : tujupakale la…sudah tanya banyak kali jugak..aiyoo!!
Hasrul : kau bagi salah la, tu yg aku tanya balik
Mamak : mana ada salah..tujupakale
Hasrul : tak boleh la dey!!
Mamak : boleh la…
Hasrul : ko datang sini tengok aku taip..(mamak tu pun datang) kalo tak boleh kepala ko aku tuju!
Mamak : aiyoo abang jangan marah la..awak satu kali saya tengok (Hasrul pun taip)
Hasrul : ko tengok aku taip T.U.J.U.P.A.K.A.L.E… tengok, mana dapat!!
Mamak : dey, abang mari sini saya taip..awak kasi tekan salah butang jugak..
Hasrul : eh, ye ke…kau tekan la
Mamak : ini macam tekan la 7777
Hasrul : “ini TUJUH EMPAT KALI..!!”
Mamak : betul la saya cakap tujupakale..
Hasrul : %@$#@%#!!!!….

16 October 2012

Spontan Selasa : Santai je!


15 October 2012

Lawak laki bini..thehehehe...


Isteri : Apa Yang Abang Fikirkan Tentang Saya Ek?
Suami : Awak ABCDEFGHIJK

Isteri : Apa Dia Tu??
Suami : Adorable, Beautiful, Cute, Delightful, Elegant, Foxy, Gorgeous & Hot..

Isteri : IJK?
Suami : I'm Just Kidding. Hahaha

Isteri : Abang ni kan LMN .
Suami : LMN? Eh Apa Tuh??

Isteri : Lempang Muka Nak?
Suami : HAHAHA XNAK!!!!!

Kemesraan suami isteri perlu ada dalam hubungan....

14 October 2012

Dulang hantaran untuk disewa kembali available

Assalamualaikum...


Hari ni dulang hantaran yang disewa dah kembali ke tangan aku..

Esok akan ke tangan orang lain pulak..jadi,dengan ini aku nak bagitau dulang untuk sewa available selepas raya haji nanti ye....


Sesiapa berminat boleh la email aku dengan sepantas kilat...hehe...ada 8 pcs available hokei...:)
posted from Bloggeroid

Buntu untuk hari ni

Assalamualaikum....


Hari ni buntu kepala aku..terus kumpul buku mak bagi mase baru kawen ari tu..

Nak masak pe ni..grrr..!
posted from Bloggeroid

13 October 2012

Dinner kerabu paku pakis dan cencaru kencur

Assalamualaikum...


Tak tau nak letak entry pe malam ni.so,letak entry makan-makan je la ek???hehe...


Malam ni aku masak ini...


Entah mimpi ape si suami beli ikan besau ni..padahal berdua je pun..


ada lagi sekor ikan tu dalam peti..nak masak ape pulak ntah ye???buat singgang sedap tak ye??

posted from Bloggeroid

Minum petang bersama keropok lekor

Assalamualaikum...


Dari pagi tadi hujan je tak benti-benti...perut pun lapar walaupun dah lunch nasik tadi...


Terus teringat keropok lekor teganu yang budak opis bagi semalam...pe lagi..goreng laaaaa...hari cuti ni kalau tak ke mane baru ada minum petang..hehe..

Dihidang bersama tea o panas...ajak si suami minum petang..kejap je habis keropok panas ni...


Pe menu minum petang korang??

posted from Bloggeroid

12 October 2012

Benda wajib ada di meja bile pregnant

Assalamualaikum..


Lame rasanye tak update entry..sebelum ni,at least 1 hari 1 entry..tak kira la entry tu publish tengah malam atau awal pagi...


Ni semua gara-gara kesibukan di tempat kerja..yang minggu ni (mungkin minggu-minggu seterusnya sampai tahun depan) ari-ari balik keje malam!!!nak bw pun tak sempat...sehari tu kadang-kadang sempat tengok 1~2 blog je..


Pfftt..~ penatnye memang tidak terkata...sampai umah dah pukul 930pm..macam tadi pukul 915pm pun kat opis lagik..giler gigih aku bekeje kan???


eh..macam out of topic je..hehe....ekcelli benda yang wajib ada di meja aku ni pada setiap hari ketika mengandung ini adalah............tara..~

Haha..roti...ada lagik...

Roti lagik!!hihi...


Semenjak kebelakangan ni,perut cepat lapar!walaupun dah bekpes sepinggan nasik goreng di umah..atau dah bekpes daging burger + kentang goreng...atau dah minum se'mug' susu..atau...ape-ape la yang aku mencekik di pagi hari!


Dalam pukul 1030am tu ari-ari perut aku dah berdendang...kalau tiap kali lapar mencekik nasik,mau obesiti nanti!!pukul 330~400pm perut berdendang lagi walaupun dah mencekik nasik waktu lunch...


Sebagai penyelamat,hari-hari beli roti!!kaya bro kedai runcit kat bawah opis tu dengan hasil belanjawan aku setiap hari...huhu..~


Ibu-ibu mengandong di luar sane..adakah anda seperti saya??hihi..

posted from Bloggeroid

10 October 2012

Wordless Wednesday

 
 
Diriwayatkan oleh Muslim daripada Abu Said Al-Khudri r.a., katanya : Telah bersabda Rasulullah s.a.w. yang bermaksud:
Apabila seseorang kamu menguap, hendaklah dia meletakkan tangannya pada mulutnya, kerana sesungguhnya syaitan itu akan masuk (melalui mulut yang terbuka).


Diriwayatkan oleh Muslim, Ahmad dan At-Termizi daripada nabi s.a.w., katanya yang bermaksud:
Sesungguhnya Allah suka kepada orang-orang yang bersin, dan membenci orang-orang yang menguap. Maka apabila seseorang kamu menguap, jangan sampai berbunyi haaa haaa, kerana yang demikian itu daripada syaitan yang mentertawakanmu.

9 October 2012

Cendawan mekah untuk di pos

Assalamualaikum...

Ape itu cendawan mekah??rujuk top entry di sebelah kanan ye...


Ni cendawan mekah aku nak pos...

Dah packing-packing baru ingat nak ambik gambar..hehe...maaf...


Akak yang beli cendawan ni nak bagi mak die untuk ubat penyakit..kurang pasti pulak penyakit pe..


Ape pun semoge penyakit mak tersayang boleh berkurangan..kite hanya berikhtiar kan???


Hilang pulak contact no 2 orang akak yang ambil cendawan ni untuk mendapatkan zuriat...boleh jugak tau perkembangan dorang.hm...


P/s: minggu ni tersangar bizi untuk aku..kerja kat opis sangat banyak yang tibe-tibe je nak on de spot!hm..migrain aku rasa..dah tengahari bagitau nak hasil petang.dah nak balik ada pulak kerja kene submit esok.hurm...so,minggu ni mungkin tak sempat nak balas kunjungan atau bw sangat..maaf ye semua!tapi,thanx sudi datang dan tinggal jejak korang...err.pjgnye aku punye p/s ni..apekah???

posted from Bloggeroid

7 October 2012

Ikan siakap masak sweet sour

Assalamualaikum...


Dah lunch ke??hari ni aku late lunch..pukul 3 baru makan..menunggu si suami balik..menu hari ni ikan siakap masak sweet sour gitu....


Dari hari tu nak masak ikan siakap..semalam baru beli..dan digoreng..

Lepas tu deco-deco daun salad sikit.hihi...

Bile si suami dah sampai umah, baru lah aku curah sos a.k.a kuah yang aku masak tu...

Kuah dah duduk bawah salad.hihi...so,nampak kering la sikit...tapi bile selak salad tu baru boleh cedok kuah...


Makan berdua je..rasa banyak pulak ikan sebesar tu...


Nak try???tengok resepinya di entry ini...:)
posted from Bloggeroid

Vitamin shaklee ostematrix

Assalamualaikum...

Baru-baru ni aku oder vitamin shaklee lagi..tapi kali ni untuk tulang..kalsium la..


Ari tu aku bajet dengan minum susu anlene je dah cukup untuk kalsium tulang.rupenye tak cukup..awal-awal preggy lagi dah aku dah sakit tulang belakang pinggang..so,macam yang dinasihatkan kak rai,aku cari vitamin khas untuk tulang..

My cousin agent shaklee..so aku tempah dengan dia je la..harga rm49 je...


Baru 2 malam aku makan..kene konsisten sikit lah untuk tengok keberkesanannye..so far aku tengok testimoni orang lain,memang ok..


P/s:making lunch bersama ikan siakap hari ni...jeng jeng jeng...hihi
posted from Bloggeroid

5 October 2012

Ayam ala-ala BBQ dan kejadian itu

Assalamualaikum...

Di dalam entry sebelum ni kan aku ada bagitau dapat cabutan bertuah berupa sebijik oven ..dan aku telah pun merasmikannya dengan jayanye..


Resepi pertama aku dengan mini oven tu adalah ayam bakar ala-ala BBQ..

Kejadian yang menyusul selepas oven tu berbunyik 'ting!!'


ada bende meletop 'booom!' lepas bunyik 'ting' tu...gabra beb..dok umah sesorang pulak...hades..tapi..eh..tv tak padam pulak...bese kalau ada mnde meletop mesti terus blackout punye...


Dengan takut-takut aku tengok belakang oven..check plug..ish..okei je..hm..macamne ni..laki aku balik kang mesti bising..nak cakap pe ni...


Lepas tu aku tengok pintu bilik no.2 tertutup rapat...aish...pesal pulak die tertutup ni..aku pun bukak pintu bilik tu pulak...lepas tu aku tutup pintu tu dengan kuat...'booom!!'


oh..bunyik sebijik dengan letupan tadi..so,komfem la bukan oven tu meletop...hari nak hujan.angin kuat..sebab tu die tertutup sendiri..cuak mak ni noqqq...terus sambung masak ayam merah dari resepi kak ana suzana...cume aku tak guna santan je...

Seram tak?takut tak??muahahaha....
posted from Bloggeroid

Family Day di Lost World Of Tambun


Setelah hampir seminggu perap gambar dan entry ini..akhirnye berjaya jugak meng'publish' kan gambar-gambar tersebut..maaf la..lewat banyak..orang lain balik dari Tambun terus demam..aku ni baru semalam nak demam..lepas tu USB cable camera pulak asyik tinggal kat umah..selalu tu ade je dalam handbeg..


Okei..nak cite pasal family day opis aku pada 29&30 September ari tu...aku dan suami gerak dalam pukul 6.30am dari KL..dalam pukul 9.30am dah terpacak kat sana....ramai dah yang sampai lagi awal..


Before masuk tu kene register dulu..then AJK bagi makanan breakfast..bihun goreng je..then pakai gelang ni kat tangan baru boleh masuk dalam..untuk masuk sesi siang, gelang kitorang kaler hijau...okei..dah pasang boleh masuk ke dalam...zassss...


Belah pagi tu , acara perasmian dulu..oleh VVIP...malas nak cite pasal VVIP tu sebab semuanye pangkat Dato' berjela-jela..sebab ramai sangat Dato'nye...awal pagi ada game telematch...anak-anak dengan staff terlibat..aku dengan malasnye duduk je bawah khemash yang ada kipas untuk bersantai..sambil beramah mesra denga para wife opismet...sesi berkenalan pun ada....



Dah boring tengok dorang menjerit-jerit, aku terus gi jalan ke tempat main air pulak dengan suami...tapi tak boleh la nak main beria..berendam aje la...hoho...rendam dalam air sejuk..lepas tu rendam kaki kat jakuzzi...


Nak rendam badan dalam jakuzzi tu takut merbahaya kat baby..sebab boleh tahan panas jugak air kat jakuzzi tuh..


Dalam tu ada SPA..sape-sape nak berurut bagai boleh la register kat dalam tu...tapi bayar lain..tak termasuk dengan tiket masa masuk tuh..


Yang ada anak-anak kecik boleh gi kat Petting Zoo ni pulak..sesi mengenali haiwan-hawan yang jinak kat situ..

Kalau malas nak berjalan, boleh naik keretapi kat bawah ni pusing-pusing kat waterpark ni..tapi aku tak berkesempatan nak naik pun..ntah kat mane checkpoint die collect orang tah...tau-tah dah 3,4 kali lalu depan mata aku..tapi takpelah...banyak melangkah pun macam senaman jugak kan..


Ada crystal pool!kristal pool ni lagi panas dari Jakuzzi...so, wanita mengandung adalah dilarang keras untuk masuk..yang aku baca kat papan tu la kan..so, aku tak masuk..si suami je yang masuk semua tempat air dalam tu..mungkin melepaskan perasaan kuciwe takde partne nak main gelongsor-gelongsor dari puncak hutan tu...sian dia...member-member opis aku yang laki ramai yang mengawasi anak masing-masing..so, dorang pun takde main sangat game-game kat sana..


Ekceli ada banyak lagi  gambar kawasan yang ditangkap.tapi, malas nak mengedit pulak..so,tu je la gambar masa siang okei..hehehe...


Petang kitorang balik hotel..tido kat Hotel Kinta River Front..jauh sikit dari theme park tu...malam tu kene datang balik untuk Dinner...untuk masuk theme park waktu malam, die bagi gelang lain pulak...


Amik gambar dengan mereka yang duduk berdekatan dengan aku je..yang jauh-jauh tu, takde la gambar kenangan bersama..eceh..macam la dorang nak bergambar sangat dengan aku kan..hihihihii....


Betapa voguenye mereka kan..aku??simpel-simpel aje....




Untuk cabutan bertuah, aku dapat ini...taraaa.....electric oven...ala..yang kecik je..jadi la..dari takde kan...kebetulan memang takde yang bagi adiah oven masa aku kawen ari tu..so, memang berharap dapat oven..tapi hadiah utama cabutan bertuah Samsung Galaxy Tab 7.0..


Oven ni aku dah guna buat ayam BBQ...hikhikhik..gile semangat kan....


Nak jugak selit gambar ni..ish-ish.......ni copy dari entry sebelum ni...sebab gambar ni dari kamera opismet..bukan kamera murah macam compact kamera aiii .... =___=



Hari ahad aktiviti bebas...pukul 12pm aku dan suami check out dari hotel dan singgah ke pasar karat Ipoh sebelum balik KL...


Tak main pun tapi rasa lenguh tangan-tangan dan penat badan..=___+









Pink Diamond
 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page