Pink Diamond

30 September 2012

Rest time

Assalamualaikum...

Subuh semalam aku gerak ke Tambun..family day my opis..kat Lost World of Tambun..

Hmm..tak best sangat...sebab aku tak boleh main semua game.sob3..sebab ibu ngandongkan tak boleh meluncur tinggi-tingi...tapi,tempat tu pun macam tak best jugak.kecik je..

Nanti aku akan update entry 2 hari 1 malam di sane...gambar semua dalam camera..lagipun hari ni agak kepenatan..

Balik bercuti je kene buat kerja umah pulak..kan..sampai umah je, my hubby terus bukak barang electric lucky draw yang aku dapat tu.ape yang aku dapat tu??next entry...haha...

aku pulak terus bukak beg, kumpul baju kotor..masuk dalam mesin basuh..lepas tu kumpul botol-botol air yang bukan main banyak lagi untuk di basuh..lipat baju yang aku basuh sebelum bergerak ke Tambun tu..kemudian, iron baju keje my hubby...mandi...lepas tu tengok-tengok my hubby dah tolong jemur baju yang basuh tadi..lege..tq darling.. =)

Rasa malas nak masak malam ni sebab badan ni dah rase sengal-sengal je..biasa kalau aku gi main air memang sakit badan...tapi ni tak la sakit sangat macam aku main kat Bukit Merah hari tu...masa kat bukit merah, masih anak dara..semua game aku main..hasilnye, semua badan sakit-sakit..

tapi, kesian pulak kat my hubby tu yang mungkin laparsebab sepanjang dalam kereta tu, aku je yang mengunyah..dia memang jenis jarang nak makan bile drive..aku buat jemput-jemput untuk die makan sikit...

esok kene kerja pulak..kalau cuti,boring dok umah sesorang..

Layan cite kat tv3 sat..lepas tu zzzzz...
posted from Bloggeroid

29 September 2012

Perlu ke balas komen di setiap entry??


Harap maaf dengan tajuk entry hari ni.....hanya nak tengok pendapat korang semua je...biasanya di setiap entry, akan ada komen menyusul dari kawan-kawan bloger yang lain.ada yang bagi pendapat, ada yang bertanya, ada yang gelak je..tak kisah la...

Persoalannya, perlu ke membalas semula komen-komen tersebut??kalau ANDA bagaimana??

Kalau aku, biasanya memang aku tak kan balas komen tu kat entry aku...aku akan pegi kat blog yang komen @ bertanye tu..then, aku bace entry die..kemudian bagi komen kat entry bloger tersebut dan kat bawah sikit tu aku akan jawabla sekiranya die ada bertanya kat entry aku sebelum tu..

Dan biasanya jugak, aku tidak akan follow up balik jawapan kat blog itu kalau aku tinggalkan komen berbentuk soalan atau bukan soalan dekat entry seseorang bloger tu..sebab?jawapannye seperti di atas..hehe..

oh..apekah aku melalut ini..sebenarnye entry ni lebih kepada bertanya pendapat...pendapat aku adalah seperti di atas tu la..

Then..aku LOST idea di sini...aku pun nak ke Lost World Tambun jap lagi.tinggalkan komen anda di sini..eceh..macam pesanan suara pulak..kikiki.

Hepi Holiday!!!

28 September 2012

Shopping dan dapat voucher Elianto

Hari ini hari Jumaat kan?lunch hour hari ini 2 jam 30 minit..so, kami sepakat-sepakat pergi ke Jusco Wangsa Maju...konon nak shopping before ke Tambun esok!ecece..konon soping sangat la kan...dorang-dorang ni nak beli aksesori untuk dinner malam esok...
 
Aku???tak de beria nak beli kasut bagai macam dorang..sebab nak pakai heel tak boleh kan..nak pakai baju yang over-over untuk dinner pun tak boleh..hehe..pakai yang hadooo...
 
Tapi kat Jusco tadi, sempat la singgah Elianto..beli barang sikit...bayar sekali dalam satu resit dengan dorang semua, dapat la Mascara free!hehe..Mascara tu aku yang punye..hehe...i loike.dapat mascara free..tapi untuk dapatkan mascara tu kene berbelanja RM100 in a single receipt..
 

Then, dah dapat mascara free tu, dapat pulak voucher RM20 sebanyak 2 keping...sebab setiap pembelian RM50 dapat RM20 voucher...total beli barang tadi pulak, RM130..so, sebab tu lah dapat 2 keping voucher RM20..
Sekeping voucher tu untuk my fren...sekeping lagi op koz la untuk aku..hehe...voucher ni valid sehingga November nanti..

So, untuk pencinta barangan Elianto, boleh la pergi shopping sekarang!

Tadi masuk opis je dah pukul 3pm..mujur bos tak nampak!
 

Header sponser by Kina

Seperti yang tertera di header blog ini..yeay....sudah tukar!!!
dah lame nak tukar..tapi tak reti...takde orang nak buatkan..sob sob sob... ;( lepas tu terjumpa si adik ni yang rajin nak buatkan..owh...so touching...
Meh nak promot sikit gerangan yang sponser header tu..boleh panggil die Kina..pangkat adik la ni...hehe..time kasih ye dik...nanti kalau boring takde keje nak buat, buat la header baru untuk akak pulak..mungkin akak nak tukar header lain lepas deliver baby tahun depan...hihihi.. =) <<ni la dinamakan dah bagi peha nak betis>>
this is me~kinara kinatara~cumey saje~
Doodle tu pulak, Kina tak lukis..tapi die bagi link kat blog yang banyak sangat doodle comel..gile comel okei..terus aku follow blog tu...memang blog tu dicipta untuk mengeluarkan product doodle yang comel cute miut..nama blog tu Bunga Hati Mama..gi tengok cepat...hehe..aku pun tak sempat nak berkenalan dengan owner blog tu lagi..just drop comment bagitau nak doodle satu!hehe...
Bunga Hati MaMa
Teringin rasanye nak suruh Bunga Hati Mama buatkan doodle yang comel untuk blog saye..hehe...;p
Btw, thanx all!!!!
p/s: kalau nak jugak terjah dorang... =)

27 September 2012

Air timun acheh

Assalamualaikum...

Pernah dengar buah timun acheh???pernah tengok???aku dapat mencubenye pada hari raya hari tu..

Meh nak tunjuk kepade mereka yang belum kenal...

Ni buah timun yang aku dah siap kupas..uniknye buah ni tumbuh macam tembikai..selagi belum pecah buah tu,maknenye belum masak..bile dah pecah,boleh simpan dalam peti..

Lepas aku kupas,aku potong halus-halus gitu...(mule-mule je halus..lame-lame....hihi..makin 'halus')

Dah habis sebijik di potong,aku masuk kan dalam peti..lepas tu aku bancuh air suam dan gula..agak banyak gula tu..sebab buah timun tu memang tak manis...

Bile dah siap bancuh air tu,baru aku masukkan timun tu kat dalam jug..dan kacau lagi.


Rasanye sedap...bak kate sepupu my hubby..ni la air yang penuh vitamin C..

Lagi sedap minum tengah panas..fuh..layannn.....

Err..cantik tak header baru di atas??esok aku akan update entry siape gerangan yang sponser header..dan doodle tu sape yang buat..okei...ini dulu untuk malam ni..daaaa...

posted from Bloggeroid

Bloger Sizuka & Bloger Muja Like A Twin!!!


Hari ni ada kelapangan untuk mebuat entry ini..dah lama sebenarnye nak buat entry ni..hari ni baru kesampaian...hehe..korang jangan marah aiiii tau...saje je nak gandingkan korang berdua sebagai pasangan twin..hehe....

Kalau korang yang lain tengok, rupe mereka ada macam kembar tak?kikiki....

kat bawah ni adalah bloger sizuka a.k.a Nurul....sori..aii cilok gambar ni dari blog nurul..hehehe...jangan sue tau!!yang ni made in Terengganu...

Kat bawah ni pulak bloger Muja...Muja pun jangan mare tau!!copy right dari blog anda jua..heheehe..ampun..tak mintak kebenaran dulu...hehe...Muja ni pulak made in Kelate...


Nak sama kan muke dorang....so suwitttt la orang yang gandingkan mereka berdua ni...eh eh...heheheheee..haha..

p/s: korang rasa setuju tak tajuk entry dengan gambar mereka?hehe..drop komen..drop komen.. =)

26 September 2012

Pinggang belakang cedera parah kah

Assalamualaikum...

Sekarang usia kandungan sudah pun 4 bulan lebih...mabuk-mabuk ting tong pun dah berkurangan...kadang-kadang je pening lalat...tekak masih mual.macam tak selera nak makan.tapi,bile makan,habis sepinggan!!tu macam tak selera makan tu.kalau selera terbuka entah berape pinggan boleh habis!hihihi...

Tapi,sekarang ni sangat sakit pinggang belakang..bile nak baring pun slow-slow je..bile nak bangun dari tempat baring lagi lah sakit!kalau baring pun tak boleh dah atas lantai..rasa tulang pinggul & punggung terus ke lantai..walaupun aku ni bukan kategori kurus kering!

die punye sakit tu ya ampun...sampai mulut aku ni berbunyik 'adeh deh deh...' nak berdiri..macam orang tua pulak..

Nak kate peyut beso,semue budak opis kate peyut aku ni tak macam peyut orang dah pegnen 4 bulan..comel selim gitu...yang paling kembang kuncut lobang idong ni,bile peminat aku di pejabat tu (masa aku bujang dulu la..dah tak bujang ni takdo la peminat) tergezut aku dah pegnen 4 bulan..die sebok tanye aku dah berisi belum..dah berisi belum..padahal aku dah berisi 4 bulan ni lagi nak tanye bile nak berisi..

Eh..macam out of topic pulak..kikiki..nak tanye la mereka yang ada experience ngandong..sakit pinggang ni normal ke?nurse kate normal sebab tulang tengah mengembang..dan sebenarnye segala-galanye mengembang.

posted from Bloggeroid

New shoes for my baby girl or boy

Assalamualaikum...

Malam tadi berviber dengan my sista..baru balik holiday kat Philipines katenye...sampai umah terus viber aku tanye baby aku boy ke girl..(sebenarnye nak printscreen viber chat tu.tapi tak reti..ajar aku please...:) )

Aku yang baru lepas makan ni puas pikir..em..scan ari tu berape bulan ea??oh..scan masa 3 months..doc cakap tak nampak lagi baby aku ni girl or boy..masa tu baby terlalu sibuk pusing badan die..yang latest ni aku tak g scan lagi...

My sista kate nak bagi kasut yang die beli untuk anak die.tapi tak muat...die sayang nak bagi orang lain sebab kasut tu susah nak jumpa kat Malaysia katenye..ops..aku kurang pasti susah nak jumpa kat Malaysia or Kuantan je.hihihi..die tunjuk kasut tu kat aku...

Santeknye...stylo kate aku kat my sista...die pun cakap..aah..rege pun stylo...rm80 untuk duit Malaysia..mak aih....tambah rm20 dah boleh beli comfort sandal jenama Scholl yang simpel untuk aku.kikiki..

Hai la fifi..sandal pun dah susah nak cari ye..ni la budaknye...baru 5 tahun..eh..ke 6 tahun??hihi..aku selalu tercicir setahun umur anak-anak buah aku ni..


Nak mewarna pun kene pakai spek itam!

Kalau my sis simpan kasut tu untuk my baby,berape tahun lagi baru boleh gune?ngeeeehiiii..

posted from Bloggeroid

Jagung manis jagung itu

Assalamualaikum...

Biasa tak beli jagung manis masa nak tengok wayang,jalan kat mall,takpun kat pasar malam?mesti dah biasa kan...kan..

Baru ni aku mintak si suami beli jagung untuk buat jagung rebus yang manis kat umah..hari-hari aku buat..buat sikit-sikit je.sebagai pemanis dan alas perut untuk si suami tunggu aku masak dinner.

Kalau tak buat hari-hari,nanti ke bakul sampah la jawabnye jagung sebungkus tu..

Aku buat jagung manis tu macam kat kedai..letak susu cair,garam sikit dengan butter..aku kukus jagung tu atas pengukus periuk nasik..

Terlebih susu tu.hihi...

Tapi,musykil la..kenape tak sedap macam kat kedai??kalau beli kat kedai bukan main sedap g..ke bahan aku tak cukup kawwww???

Meh share cara korang..

posted from Bloggeroid

25 September 2012

Kehilangan lagi

Hari ni aku ditinggalkan lagi..oh..sedih dan sedih..semakin berkurangan la..
 
Ha...pe yang tinggal?pe yang kurang???
 
Nanti sorang lagi staff akan berenti..dapat better offer katenye..ok..fine dik..u can go...tinggalkan kitorang pening-pening lalat...sob sob sob...
 
 
Sedih..sebab lepas ni mesti beban kerja yang dulu aku tanggung, akan kembali ke bahu aku..baru nak ringan kejap bahu aku...arghhhh......tak suke tak suke....ni la yang agak sukar bagi staff yang agak lama bermastautin ni...
 
 
Bile la aku nak dapat better offer pulak ni...jadi full time bloger kang!!!haaaa....Grrr..~

24 September 2012

Untitle

Assalamualaikum

Hari ni betul-betul wordless

Nak taip entry pun takut

..............

Frust

Kusut

Acc fb pun aku dah deactivated dari malam tadi

Rasa kene tido awal ni

p/s:balik keje tadi nampak student laki cuci umah sewa.lari lintang pukang nampak aku..lari sebab malu pakai boxer luar umah..kihkihkih...:D

posted from Bloggeroid

23 September 2012

Wordless malam ini

Assalamualaikum..

P/s:time kasih mak..simpan buku ni utk anakmu..

posted from Bloggeroid

22 September 2012

Surat tahun 1999 ditemui kembali

Assalamualaikum...

Ni bukan kisah surat cinta ke ape..dulu mase 1999-2003,henpon ni hanye orang kaye banyak duit je boleh pakai.masa tu zaman henpon sebesar penumbuk lesung batu..kan..kan..kan...aku yang dari family biasa-biasa je ni memang takdela pakai henpon..

Al-kisah...Aku ni dari umor 13 memang duduk hostel...duduk hostel berlainan daerah dengan bff aku masa darjah 6...bff aku name hanis..yang kat link blog aku tu, "mayandhanis.blogspot" tu name die lah..die duduk asrama kat Rompin..aku pulak asrama di Pekan..so,tiap-tiap bulan tu mesti berbalas surat..hihi...

Bile aku bace balik,nak gelak pun ada..cite yang dikongsi mesti perkembangan kat sekolah..result pekse la..budak yang kene pukul dengan warden la...

Adei...ade surat yang dah berlobang jugak..tu surat yang takde envelope la tu..zaman cinte monyet..ada secret admirer..kihkihkih..

Aku kumpul semua surat tu dalam 1 box..rupenye banyak gile!!

Paling banyak surat dari bff dan kakak angkat..tak larat nak bace semua..tapi semua dalam keadaan elok lagi..besday kad dari akak angkat pun ada..dulu-dulu kad handmade je..jimattt....

Ni akak angkat masa aku form 4..ntah ke mane beliau sekarang...

Kad raye dari laki aku pun ada!!!haha....taraaaa....

Ni kad raye kedua die bagi aku..masa ni dah form 3 kot..kad raye 1st die bagi ade gambar katak.masa kad 1st tu aku form 2..penuh misteri sebab die tak letak name pengirim pun..saspen tau dapat kad rindu-rindu..hakhakhak..

Surat-surat dan kad raye ni tak kan aku buang..sebab..zaman sekarang ni orang memang dah tak hantar surat dan kad raye bagai...so,ni la kenangan yang mungkin susah nak dapat balik kan??mane nak jumpe dah surat dengan stem 20sen!!ko hade?hihi...:)

posted from Bloggeroid

21 September 2012

Kami Sudah 5 Bulan!

 
Eceh!ngade tak letak gambar tu sempena dah 5 bulan rasmi menjadi suami isteri??hehehe...feeling-feeling nak berdandan macam pengantin lagi la pulak.. =)
 
Meh bace tips amalan mulia rumah tangga dari Pa&Ma..
 
11 amalan mulia dalam keluarga
  1. Sentiasa bersabar dan tabah menghadapi segala dugaan yang mendatang.
  2. Sentiasa memaafkan orang yang melakukan kesilapan.
  3. Saling tolong-menolong antara satu sama lain.
  4. Bersikap jujur dengan sesiapa sahaja.
  5. Saling sayang-menyayangi.
  6. Boleh bertolak ansur.
  7. Bertanggungjawab dan amanah.
  8. Elakkan diri daripada sifat-sifat negatif.
  9. Sekiranya ada masalah, berbincanglah bersama ahli keluarga.
  10. Mesti bersikap terbuka dan bersedia menerima kritikan.
  11.  Sentiasa senyum.
Kewajipan suami
  • Suami ialah ketua keluarga. Oleh itu, suami mestilah menjaga keluarga sebaiknya. Seorang suami mestilah mengawal, membimbing, mencari nafkah, menjaga keselamatan seisi keluarga, dan banyak lagi.
  • Selain menyediakan segala kelengkapan material untuk keluarga, suami juga perlu memastikan jiwa setiap ahli keluarga diisi dengan didikan agama secukupnya. Ketahuilah bahawa didikan agama sangat penting. Oleh itu, sekiranya suami tidak mampu mengajar sendiri, maka carilah orang yang berkelayakan untuk mengajar isteri, anak-anak dan diri sendiri.
  • Dalam hal mendidik ahli keluarga, suami perlulah menggunakan konsep menjadi contoh terbaik, belas kasihan dan berakhlak mulia.

Kewajipan isteri
  • Setiap isteri perlu taat pada suaminya. Segala tindakan tidak boleh membelakangkan suaminya.
  • Isteri juga perlu menjaga kehormatan diri dan nama baik suami ketika keluar rumah.
  • Isteri mestilah sentiasa kemas dan kelihatan menarik di hadapan suaminya dan mampu membahagiakan suami zahir dan batin.
p/s: secare jujurnye aku tak reti nak gune dashboard yang baru ni..agak bersepah rasenye..nak browse gambar pun tak tau macamane..sebab gune pc opis ni ade bende yang tak boleh tengok..huhu..~ mungkin lepas ni hari-hari update entry pakai henpon je kot???
 
 
 

20 September 2012

Wanita hilang..Wanita itu ex-schoolmate ku...

Wanita kat bawah ni sama sekolah dengan aku masa form 4-5 kat SMT Sultan Ahmad Shah, Rompin tahun 2003-2004..Bila kawan-kawan sebarkan berita ni, aku pun macam terkejut jugak...er..tak tau nak cakap ape..last time aku kontek die masa sebelum dia kawen..die keje kat Rawang...lepas tu dah tak tau pe cite..
 
 
kepada semua jemaah, unit kereta peronda PDRM bahagian selatan dan tentera setia diraja diharapkan dapat membantu mencari isteri saya (norlida bt saad atau ayu 860930-33-5166) dan anak saya (mohammad riduan fahmi bin safwan afiq 26-02-2012) yg telah hilang kerana disembunyikan, beliau memandu kereta iswara aeroback berwana oren no pendaftaran WQD422, sebarang maklum balas boleh menghubungi saya di
talian 013-5022254 ataupun balai polis yg berdekatan beliau disembunyikan semenjak 30-8-2012, isteri saya kini megandung anak kedua yg berusia 2bulan, isteri saya dikategorikan sebagai orang hilang oleh PDRM, diharapkan kerjasama dari semua pihak. sekian terima kasih.

kiriman oleh Siti Nur Fadhilah. sebarkannya..

p/s: korang pun panjangkan la berita ni..

Dengar suara je, sah die tengah pregnant!

 
Good morning kawan-kawan..semalam aku ada berbual-bual dengan seorang kontraktor yang duduk di bawah jajahan aku masa aku buat keje site visit kat Negeri Sombilan..dah lame la tak berborak dengan pakcik ni...nak panggil pakcik ke abg ek..hehe..
 
Anak die dah ada 8 orang...kali terakhir die jumpa aku masa wedding aku ari tu..jauh datang dari Soromban ha...
 
Masa berborak kat tepon tu, die tanya la kenapa suara aku lain..demam ke??
 
Aku cakap tak demam..okei..sihat alhamdulillah..eceh..panjang pulak jawapan..
 
Die sambung pulak ayat die... "ni kalau tak demam ni mesti pembawakan budak ni..haa...copek!ko  ngidam apo?esok abg bawak gi opis ekau.."
 
Haha..terer betul la beliau...tergelak aku dengar...tak sia-sia anak dah ada 8 orang...tapi sampai pagi ni aku tak tau ape nak dikirim dari Soromban tu..hehe...
 
Korang tau ape best dari sane???

19 September 2012

Solat laju sepantas kilat

Assalamualaikum...

Nak tanye korang-korang..pernah tengok orang solat sepantas kilat??wihihi...hari ni aku ternampak pulak kejadian itu...

Kejadian waktu aku solat di surau...aku peratikan cik akak yang memang cute mukenye..punye laju die solat...aku anggarkan kelajuan bacaan die tu,kalau aku tengah bace al-fatihah,die dah sampai part rukuk!!

Orang sebelah die yang solat lagi awal dari die baru je 2 rakaat..die da bagi salam..

Tapi,doa panjang/perlahan pulak!orang sebelah die dah bagi salam,die tak siap g bace doa...

Err..entry ni bukan nak cakap orang tu bagus ke tak..baik ke tak..alim ke tak..atau...nak pertikaikan solatnye itu diterima atau tak..cume aku berpikir,macamne die bace surah-surah pendek dengan begitu pantas...seperti kilat..

Renung-renungkan..:)

posted from Bloggeroid

Tak mengidam pun cakap mengidam..nyampah pulak..

 
Tajuk entry tu dah tak macam tajuk pun..tapi dah macam ape yang aku nak taip dalam entry ni..tibe-tibe aku rasa marah..nyampah...tapi tak terluah..

Seperti yang sedia maklum..eceh...aku kan pregnant...semalam kan aku bawak buah salak datang opis..untuk jamu kawan-kawan..tibe-tibe sorang ni cakap..

'aii..aku ni makan buah salak ngalahkan orang ngandong!'

Terus aku balas, saya makan ni bukan sebab ngidam.dah mak mertua petik suruh bawak balik, bawak je la..

Hari ni, exec sebelah aku request nak lagi buah salak..mungkin teringat kat arwah ayahnye yang rajin kupaskan buah salak untuk dorang adik - beradek makan..so, aku bawak lagi..bagi perabis terus yang ada kat umah aku tu..sebab, si suami pun macam dah malas nak makan buah salak tu..tiap kali balik kampung, buah tu mesti ada kat umah..so, takde la nak kempunan ke ape kan..ada lagi yang berbunyik...

'ala..orang pregnant memang suka makan benda pelik-pelik tu..'

Panas hati pulak aku dengan mulut-mulut yang berbunyik tu..tampo laju-laju kang terus bisu..nampak tu...betapa aku tak sukanye orang kaitkan makan buah-buahan sebab ngidam...

Kalau aku makan jeruk pun di katekan ngidam..walhal masa aku bujang lagi aku memang makan jeruk pun..tak payah tunggu ngandung pun aku memang suka makan benda masam-masam tu..

nak kate aku ngidam bende pelik tu takde pulak rasanye..sebab memang dari bujang pun aku suke request macam-macam makanan pun...nak makan itu ini...cume bile dah ngandong ni, semuanye cepat sampat sampai kat aku..wahahahaha....best tol rasenye..macam nak ngandong tiap-tiap tahun..ehh.??!hehe


18 September 2012

Rambutan kuning bersame limau bali

Assalamualaikum...

Hepi malaysia day..hihi..baru nak wish yerrr...malaysia day ari tu aku balik kampung..biasela...sementara ibu bapa masih ada,ke kampung la kite bercuti ye..

Mase kat umah mak aku, dia dah reserved kan buah rambutan dengan limau bali.tak bagi orang petik sampai aku balik sane..hihi..


Rambutan kuning..sedap..nyummy..sementara pokok rambutan lain sedang berbunga,satu-satunya pokok rambutan kuning ni dah mengeluarkan hasilnye..

nanti masa pokok lain dah berbuah,aku dah tak lalu nak makan sebab banyak sangat..orang mintak pun bagi je free..lepas tu aku bawak gi opis la jamu kawan-kawan makan rambutan free!

Lepas tu mak suruh menantu die a.k.a laki aku petik limau bali kat pokok..untuk aku jugak tu..wihihi..tq mak ku sayang..

Memang kepuasan la makan buah kat rumah..

Pagi ahad pulak baru gerak gi umah mertua aku..bawak bekal buah sikit dari mak aku...

Dengan rambutan...lupe nak snap gambar rambutan tuh..hihi..

Bile nak balik kl ari isnin (malam tadi) ,mak mertua bekalkan buah salak yang die petik kat belakang umah pulak...

Separuh dari buah salak yang aku bawak balik tu dah pun dijamu untuk budak opis aku..nak harapkan kami berdua,memang tak habis-habisla buah tu..dari buang,baik jamu orang kl makan kan..

Macam-macam aksi budak kl makan buah salak ni..cium buah tu dulu la..pandang buah tu macam alien pun ade..hadeii..

P/s:ada yang tak penah makan buah salak jugak kat sini????meh datang umah rasa sebijik.hihi

posted from Bloggeroid

Ikan Bakar Murah by Sekinchan Ikan Bakar!

 
Wah..hari ni dapat emel pulak pasal ikan..pelik pulak rasanye..terus bukak emel tuh...
 
Rupe-rupanya...emel dari Sekinchan Ikan Bakar....hari tu dah terbace emel tu kat blog Ben Ashaari..so, aku fikir, mungkin emel tu untuk bloger femes je.yang tak femes ni, harus la tak mendapat..kihkihkih...tapi, mungkin mereka hantar kat semua emel kot???
 
Ayatnye lebih kurang begini la...
 
Kami Restoran Ikan Bakar Caw. Bandar Puteri  Puchong, mengalu-alukan kunjungan
anda semua ke Restoran kami, Berbagai promosi dari menu dan harga yang baru
(yang pasti lebih murah) kami sediakan untuk anda semua.
Berkunjunglah ke Restoran kami, Bantulah kami untuk maju semula.
Ampun dan maaf kami pohon dari anda sekiranya  terdahulu anda tidak berpuas hati .
KINI kami kembali semula dengan suasana yang baru
dan bersedia menerima teguran  untuk kebaikan bersama.
Jangan lah kami di BOIKOT lagi - Kasihanilah kami - Kami pun seperti anda semua 
ingin mencari rezeki di bumi Malaysia yang bertuah yang kami Cintai.
 
 
 
 
Aku pun sempat la google-google..kenape orang boikot dorang ni...rupe-rupenye sebab......
 
..
 
 
 
..
 
 
 
 
..
 
 
 
.
 
 
 
.
 
 
 
 
.
 
 
 
.
 
 
 
Korang google la sendirik!!haha....aku lapar!okei bai... =)

17 September 2012

“Why Maybank should give me tickets to Legoland” & you could win free tickets!

 
Maybank ada buat contest bloger..mehla kite join dan mencuba nasib..hadiah pun best jugak...tiket untuk masuk ke Legoland Malaysia...
Jadi, aku merasakan Maybank mesti bagi aku sepasang tiket untuk ke Legoland tu..sebab dari awal pembinaan Legoland lagi my hubby dah usha-usha dan mengkaji tempat ini...
sebelum nak pegi tu, kene lah survey dulu ape yang menarik..dari Legoland ni belum dibuka kepada orang ramai lagi my hubby dah berhajat nak ke sini bersama aku..em..baik sungguh hati dia kan nak bawak aku gi sana..tapi buat masa ni, masih tak kesampaian lagi hajat nak ke sana..dari kawin hujung bulan April hari tu, tak sempat lagi nak membawak diri berjalan-jalan ala-ala dating gitu...
Hasil dari kerja-kerja die meng'google' pasal Legoland ni, katenye memang best ni..banyak game..tak dapat pegi yang kat oversea tu, dapat pegi kat Malaysia pun okei la...
sumber gambar :ehsan Google

Aku amat berharap dapat memenangi sepasang tiket untuk ke Legoland ni...mesti my hubby terlebih gembiranya kalau aku berjaya mendapatkan tiket tu...aku jugak akan gembira dapat buat my luvly hubby heppi.. =)

Oh!!aku sangat teringin untuk ke sana...semoga nasib menyebelahi kami.. ^___^

Korang pun nak join contest dari Maybank ni???sila la lihat keterangan di bawah.....

Maybank - Legoland Bloggers Contest

Blog about “Why Maybank should give me tickets to Legoland” & you could win free tickets!

Maybank - Legoland Bloggers Contest is a contest open to all Malaysian residents. Bloggers will blog about why they would like Maybank to give them tickets to Legoland and they will stand a chance to win tickets to visit Legoland!
Contest Period
11 - 30 September 2012 (Winners can visit Legoland in December 2012 School holidays)
Prizes
  • Grand Prizes - One (1) pair of Season Tickets to Legoland Malaysia
  • 10 pairs of Day Passes to Legoland Malaysia
How to participate
  1. You are required to write a short blog post in your own blog about "Why Maybank should give me tickets to Legoland" (in less than 500 words). 
  2. Judging criteria will include creativity, originality, and elements of humour.
  3. You are allowed to use images or videos to make your post more interesting. 
  4. After you have published the post in your own blog, you will need to email the details of the submission including your Name, IC Number, Address, Contact Number, and the web link of the post in your blog to social@maybank.com.my
 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page