25 August 2011

GA - PERTAMA DARI CIK MAY

Seperti yang aku bagitau semalam, hari ni aku nak buat GA sempena hari raya ni...
Nebes ni..ada ke orang nak join...
Tapi adiah tu aku bagi lepas raya..sebab due date GA ni pun sampai lepas raya..hehe..^^
(nak letak gambar trensperen tak boleh..sebab sini tak de potosop..sob3...ade sape nak tolong? ^^)

Nak join tak?hehe..aku nak bagi gift ni....sape tak nak gift...yer dak?
Tapi harusla bersyarat..kan...

Tengok check list ni yer....
  • Terbuka kepada blogger...
  • Kalau belum follow,sila la follow dengan penuh keikhlasan ye...Tak paksa untuk follow blog kerdil ni.
  • Tajuk entry tu adalah "GA - PERTAMA DARI CIK MAY"
  • Pastu copy gambar yang tak santek kat atas ni dalam entry yer...
  • Then, link kan gambar tu kat entry INI....
  • Karangan yang korang nak taip dalam entry tu adalah bebas...kalau tak nak letak pape entry pun tak pe..nak ucap selamat hari raye pun boleh..
  • Tag kan kat 2 orang member..nak tag lagi ramai lagi best.. ^^
  • Dah siap?? Letak link entry korang tu dalam ruangan komen kat entry ni..okei??
  • Tarikh tutup untuk join GA ni adalah pada 06hb September 2011 (1pm)
  • Pemilihan pemenang guna random.org
Itu sahaja syaratnye....Nak tau hadiah ke??
Nak rahsia boleh?hehe...tapi dah tak jadi rahsia kalau korang memicit kat sini dengan sopan santun dan kasih sayang..^^

Akhir kata' "Selamat Hari Raya Aidilfitri semua.mintak maaf banyak-banyak kalau ada salah silap dan terkasar bahasa sepanjang di alam maya ini..."

p/s : aku cuti raye seminggu ye....mungkin tak online jugak...tapi teruskan la memeriahkan GA aku..

Sila klik LIKE kalau suke entry ini...

BERBUKA ALA-ALA WESTERN FOOD GITU..NYAMPAH!!

Semalam incek BF berjaya memenuhi janji-janji manisnya kat aku...
Iaitu bawak aku berbuka puasa atas kapal...
Hoho....Best ko..atas kapal..ko hade?
Ni la kapalnye...
Kapal Chop & Steak!!
 Sebenarnya kapal ni kat Kg Baru tu je..hehe....
Kat belakang opis aku...^^
Memang kedai tu design kapal...


Order Chicken Chop je untuk aku...
Menu incek BF aku tak amik gambar pun..sebab gambar macam tak santek...boleh?hehehe....
Untuk pengetahuan, aku tak berjaya menghabiskan chicken chop tu...
Membazirkan...

Untuk menghilangkan dahaga pulak, aku pow air mangge incek BF..
Sebab aku order air tak best..
Sebab tak best,aku tak amik pun gambar..
hekhek....


p/s : ape menu berbuka puasa korang di saat-saat akhir Ramadhan ni?

Sile LIKE kalau suka entry ini.. ^^

TUTORIAL BLOGGER BARU MACAM AKU JUGAK

Dulu, masa mula-mula aku ber'blog' pun ada kawan yan gdah lame dengan blog ni tegur aku..
Pasal ruangan komen aku..
Dorang kata susah nak letak komen kat ruangan komen aku tu.

So,now,aku nak turunkan jugak la untuk kawan-kawan blogger yang lain..sebab aku pun dah jumpa bende yang same..

Buat bahagian komen tu..
COMMENT FORM PLACEMENT  : Pop Up Window ye...


Okei..dah buat??
Kalau dah....
Tengok pulak dekat..
SHOW WORD VERIFICATION FOR COMMENT = NO ye...


Jadi,takde la kawan-kawan blogger yang malas menaip macam aku ni kepenatan menaip word-word begini tau....

Ni copy dari blog kawan aku je..malas nak search blog mane yang selalu buat word gini..
Itu sahaje la tutorial dari aku untuk blogger-blogger kat sana..
Mahu berkongsi pendapat sahaja..
Boleh kan..hehe..

p/s : time kasih SUE sebab izinkan aku rujuk tutorial yang ko buat untuk aku dulu..haha..betol ke ko buat untuk aku je?? hahaha.....

Sila LIKE kalau suke entry ni..

24 August 2011

1ST GA RAYA CIK MAY


Gambar untuk GA tu pun da ready..hehehee...

Rasa macam nak buat GA sempena hari raya ni...
Rasa ada yang nak join tak???
Takutnye...T__T
Kalau ada yang menyokong,aku akan update entry GA tu esok..^^

Hadiah untuk 2 orang yang bertuah tu nanti adalah...
Shawls Norjuma...
Pastu macam baik hati nak tambah lagi hadiah..
2 orang lagi dapat
Brooch

Hadiah di sponser oleh aku sendiri..ade sponser lain nak tambah?
hehe..
Sekian..~

p/s : dah updated GA tu kat sini..yang belum join boleh join ye..^^

Sila tekan LIKE kalau suka entry ni..

MARI MENAMBAH FOLLOWER SEBELUM RAYA

Baby  PETUA PAKAR sangat cute..

Untuk kali ke..siji..loro...telu...papat...ops...terspeaking jawa..sori..^^
Aku join segmen lagi...

Kali ni aku nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri kat semua kawan-kawan bloger yang tengah baca ni...
Mintak mahap banyak-banyak la ye kalau ada yang tak suka kat entry-entry aku ni ha...

Kalau ada blogger-blogger yang pernah buat salah dengan aku, aku dah maafkan...
ececeh...hehe...

Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir Batin..~


Segmen Tambah Follower : Edisi Kuih Raya

Hari ni,untuk entah ke berapa kalinye,aku join segmen ni pulak...
kalau ada yang dah jemu,sila jangan muntah time tengok blog aku ni..harap maklum.. T__T
!                                                                             LUNA LANUN !
Klik  LUNA LANUN dan boleh join
Kuih feveret masa raya adalah kuih tart nenas jugek...hehe...sedapye..tak sabar nak makan tart nenas yg baru dapat ni...^^

Kredit kat encik google

p/s : Ada sapa-sape volunteer nak ajar aku buat kuih ni tak???thehehehe...

POPIA BASAH YANG GLEMER..

Di saat perut aku tengah menggelegak sekarang ni....aku  nak bagitau...
semalam dengan gagahnye aku beratur panjang untuk membeli popia basah yang glemer..
tak percaye aku beratur panjang??
Hari tu aku dah cite kat sini...korang tengok la sendiri..
.
.
So,semalam pun aku dah tergolong dalam ramai-ramai umat manusia beratur panjang kat situ..

Popia basah dalam proses lagi neh..

Ha..amik kau!!! ni rege nye ye...tapi,tak payah riso la..1pcs tu boleh kerat 2..memang besar..
Popia pakcik ni dah siap masuk paper tau...sebab tu la glemer sangat popia ni..

Ni pulak popia goreng..memang banyak la stok dorang untuk jual hari tu je..popia basah kat belakang sikit..tuuuu....

Hah..ni la popis basah yang aku dapat hasil dari beratur panjang berjela tu...
sedap...beli 3pcs je...kat gambar tu aku dah siap potong-potong nak makn dengan hosmet...
.
.
terliur???
.
.
Gi la kat bazaar Desa Pandan...lalala..~

p/s : actually dah 3x beratur untuk popia ni...hehe..korang berbuka makan kuih ape?


KAD RAYA PERTAMA DARI MEMBER BLOGGER

Balik dari bazaar ramadhan semalam merajinkan diri menjenguk kat peti surat..
.
.
dapat ke kad raye..huhu..
.
.
eh...eh...ada la....
tara...

Thanks to Adik Hira yer...--> rasa macam dah tua pulak panggil adik..hihihi...
Kad tu sangat comel..macam orang yang bagi tu.. ^^

p/s : ada sape-sape nak alamat aku lagi untuk pos kad raya????

Segmen : JOM JOIN GADIS BLOGGER


PURPLEPOCI
Aku seorang gadis blogger...

Nak menyampaikan khabar ni untuk gadis blogger yang lain...

Nanti aku khabarkan kat korang bertiga key..

Done..!!

p/s : salam perkenalan gadis-gadis blogger!! ^^

23 August 2011

EDISI ZIARAH RAYA BLOGGER...

Klik je Nak join
Orang yang bertuah aku nak invite sekaligus kene tag adelah :
DEAN lagi..hehe...ko redha je la aku tag ko ye..
Sizuka  lagik...hoho...

Marila meringankan jari untuk join segmen..

SALAH KE BAGI DUIT SYILING UNTUK RAYA?

Masa aku kecik-kecik dulu, lepas salam dengan tuan rumah mesti nak tengok berapa $$ duit raya dapat..
kadang-kadang dapat duit dalam sampul..
kadang-kadang takde sampul duit pun...
Pastu dapat syiling tu biasa la...
Kalau dapat 50sen tu rasa banyak sangat dah tu...kira dah hebak la collection tok ari tu..

Tapi zaman sekarang ni kalau bagi serengget pun dah dengar suara halus kat tepi rumah bisik-bisik..

"singgit je????"
"sikitnye.."
"ekeleh...kedekut tol.."

Kalau tak bagi kang, buat muke sedih jer budak-budak ni sambil memaksa diri minum air sirap dengan makan kuih raya sehingga perut tu membuncit..dengan harapan tuan umah paham la kan..

pastu kan,akan kedengaran suara kat laman rumah pulak...

"wei..umah tu tak bagi duit lah..tak payah pegi la..baik gi umah atas tu haa..dapat singgit.."

Hm....aku nak bagitau ni..aku ada tabung...penuh dengan syiling...Rasa-rasa la kan,kalau aku bagi budak-budak ni duit syiling je,okei tak?

p/s:korang-korang dah tukar duit kat bank ke untuk raya nanti?? ke bercadang tak nak bagi apa-apa?hehee....

TIPS UNTUK B.E LAGI

Hello geng! eh,ade geng ke..hihi..syok sendiri lagik!
Semalam dah bagi tips kedua kan...dah buat belum?hehehe..

Hari ni nak bagitau lagi pe yang aku buat untuk dapat BE yer..
Tapi tadi ada yang tanya aku pasal tiket nuffnang..

Okei,kalau nak hantar tiket nuffnang korang g kat Contact Us tu ek?


Pastu kuar la Create New Ticket macam kat bawah ni haa.... Okei?pastu ikut arahan seterusnya..=)


Tips nombor 3 untuk hari ni pulak adalah korang kene rajin klik kat Analytics tuh..
Korang kene pastikan viewer korang sentiasa meningkat setiap hari...

Sekian..~ Selamat Beramal..^^

p/s : ramai ke nak tengok tips aku ni ha..lala..~


TOM YAM KETAM LAUK BERBUKA

Hye semua!! --> perasan ada ramai yang baca blog aku ni..Y__Y
Semalam nak update entry pasal tempat aku berbuka puasa baru ni..tapi tak sempat pulak..kerja urgent banyak sangat..T__T

Sape yang suka JJCM??angkat keyboard korang....ngee...
Lokasi seterusnya adalah kat Selayang..--> tiru ayat kat tivi ni..=p
Kedai AYAK BUAH GELAS BESAQ....

Ni la kedainye..bese jer..bukan restoren besar-besar bak istana pun...biasa je..
nak tau pe yang aku order untuk berbuka??
Jom tengok..

Telur dadar..biasala tu..kat umah boleh buat...ni aku goreng kat umah je..untuk makan kat kedai..jimat sikit kan..--> kalau percaya tak tau la nak cakap pe..

Pastu order pulak sotong goreng tepung...bukan fish ball okei..

Air pulak mintak air tembikai laici..

Yang ni pulak air teh..kaler je la macam teh..tp air carrot susu..untuk jaga mata kononnye...

Hah!! ni la menu yang menjadi tajuk entry...hoho...
Ni nak bagitau,tomyam ni la yang hot sangat kat kedai ni..kalau yang datang komfem order menu ni..
sedap..sehingga incek BF yang tak pernah tambah nasik bila makan kat kedai pun boleh mintak nasik tambah..yang bestnye tomyam ni,bile kaut je mesti ada daging,ayam,udang,sotong..bukannya kaut kuah,dapat batang serai..huhu...berbaloi tak?

p/s : lokasi kedai depan stadium Selayang..~

22 August 2011

" Blogwalking sebelum raya"

picit untuk JOIN
Bersempena 22 Ramadhan ni, aku nak buat ucapan hari raya untuk semua kawan-kawan blogger kat sini..
Selamat Berpuasa semua...Tinggal 8 hari lagi kite nak raya..^^
yang buat kueh sedap tu jangan lupe hantar kat aku..
Jangan main mercun..nanti tak ada jari macamane nak update entry kat blog kesayangan korang..hihihi..

Selamat Hari Raya!!!!

TIPS KEDUA PASAL B.E

Hari Jumaat lepas,dengan rendah dirinya aku telah terletak tips pasal B.E..
Wah..macam dah hebat sangat dengan dunia blog kan..Y__Y
Follower pun tak sampai 180 orang, ada hati nak bagi tips ye?
.
.
Aku pun blogger baru jugak..tak tau sangat pasal nuffnang dengan B.E  bagai ni....
.
.
So, ni just nak share je ek?kalau rasa ada yang nak tambah lagi untuk pengetahuan aku,bagitau ek? ^^
.
Hari tu aku ada bagi 1 tips kan??nak tau pe tips tu? tengok sini yer..
Hari ni aku nak bagitau siapa menjadi mangsa aku selalu tanya khabar pasal B.E neh..
ada 2 orang je..iaitu YANA denganDEQLIS...bukan ari-ari borak dengan dorang pun..dengan yana baru 2x je kot..dengan deqlis agak banyak kali jugak la..dorang ni rajin betul bercerita pasal B.E ni..sila terjah kat blog dorang kalau tak percaye..hihi..
.
.
Jadi tips kedua adalah sila rajin-rajin hantar tiket kepada incek nuffnang..buat-buat la tanya nufnang tu sihat ke tak..pastu rajin-rajin la mengumpat nuffnang kat entry korang..
itulah yang diberitahu oleh mereka berdua.. ^_^

Nak tau tips nombor 3??tunggu aku free2 jap lagi..lunch hour dah habis..nak buat keje pulak..^^

Sekian..~

p/s : bilangan follower korang tak mempengaruhi impian korang untuk mendapat B.E..itu yang diberitahu Deqlis..Sekarang aku percaya..lalala..~

Contest Blogger Simple Gorgeous

Selamat pagi semue!!
Di pagi-pagi buta yang hening ini..(ceewaahh) ada yang tunggu sambungan entry ni kan..??jap g aku hapdet key...sebelum tu,mari meringankan tangan untuk menaip dan join contest kat bawah..

Klik Untuk Join..

Syarat-syaratnye macam biasa la kene follow blog penganjur kan..okei..i'm done..^^

So now,nak tag kat 2 orang kawan :
sizuka -sebab dia tengah online ni..hehe..
kerol dean - sebab die pun aktif join contest...

done!!

19 August 2011

NAK BAGI TIPS KAT KAWAN-KAWAN BLOGGER

hye!!
Sebenarnya masih tak layak untuk bagi tips pasal blog kot..sebab?korang tengokla button follower aku baru berapa kerat je kan..hihi..~
.
.
Tapi hari tu ada yang tanya kat aku macamane aku boleh dapat BE ni...
pastu dapat dua kali pulak BE minggu ni..
.
.
Tips hari ni aku nak bagi dulu adalah ..
rajin-rajinla borak dengan blooger yang dah senior..tanya dorang tips..hehehe...
tu la yang aku buat....nak tau aku tanya blogger mane cara nak dapat kan BE??
tunggu..
next entry..


aku nak balik dah..papaii..~

JOM JOIN FIRST GIVEAWAY gulagulapelangi :)

KLIK SINI NAK JOIN

Mungkin ini adalah contest terakhir.....
.
.
suspen tak?
yang aku join untuk hari ni....wahahaha.....
sebab esok dan lusa aku cuti..maka,cuti la dari berblog untuk 2 hari..hehe..
.
.
Gula-gula pelangi tanya apa hadiah yang paling aku nak..hmm..bile orang tanya macam tu secara automatik aku cakap,apa-apa pun tak kisah...
sebab tibe-tibe otak blank pikir nak adiah ape..
erm...mungkin sebijik laptop..hihi..~ bila dah mintak,tak hengat..dalam entry lepas aku ade bagitau kisah lappy aku...
pastu adiah lain yang aku nak,mungkin adalah tabung duit siling yang cantik dan comel..tapi besar la..boleh simpan banyak duit..hihihi..--> ketawa mengada..
yang last sekali mungkin......perfume Gucci Flora...pergh....sebab tu malas nak mintak hadiah..kalau mintak...tak hengat dunia..~ lala....
.
.
So now aku nak tag kat kawan-kawan aku...korang berdua : wajib join tau! ini arahan aku.! hoho..
: : DEAN : : ADIK KEKTUS

pheww...done....!

PENAT RUPENYE TRAVEL KE OVERSEA NI..pfftthh..

Hari ni rehat 2 jam..
Tak tau nak buat mende pulak..
Boring-boring,teringat kawan-kawan yang drop komen kat entry ni..
Hari tu aku join segmen kat atas tu..
tapi tak sempat pulak nak balas kunjungan..
so,lunch hour tadi aku dah melawat separuh dari jumlah sebenar..
aku dah pegi India,New Zealand,Dubai,Swiss..mane lagi ha..lupa la..
pfftt..penat tau...tak habis lagi melawat ni..
nak rehat jap..

DOAKAN AKU YE KAWAN-KAWAN

Hari tu aku ada join satu contest ni..
So sekarang dah keluar list peserta tuh...
aku berada kat nombor 191..
so korang semua doakan tuah menyebelahi aku tau..



p/s : moga-moga dapat handbeg baru untuk raya..lala~ selalu masuk contest tak penah menang pun..hohoho..

SEGMEN : KAMI BLOGGER PRIHATIN !

Santai Bersama BEN ASHAARI

Ini adalah segmen sebagai sokongan terhadap kempen TABUNG KEMANUSIAAN SOMALIA  anjuran ISLAMIC RELIEF MALAYSIA atau IRM .
Sebagai blogger , kita punya tanggungjawab sosial tersendiri . Berbeza dengan mereka yang bukan blogger . Blogger memainkan peranan yang penting di waktu ini memandangkan dunia internet telah mendapat sambutan yang amat hebat . Blogger perlu bijak mengambil kesempatan ini dengan menghebahkan mengenai kempen ini di dalam blog masing masing ..
Tak susah .. 1 blog ada 100 pembaca katakan .. Dalam 100 tu dapat seorang derma RM10 .. Cukuplah.. Kalau yang menghebahkan lebih dari 100 blog ? 200 ? Berapa dah kutipan derma ? Mereka tak tau jadi blogger yang yang memberitahu.. Tak susahkan ?
Rakan rakan di FACEBOOK , TWITTER dan blog , sama sama kita sebarkan ..
" RM 3 juta menjelang Syawal yg IRM perlukan utk Somalia tidak mustahil, Insya ALlah! Dermalah dlm 10 terakhir Ramadan ini. "
Buat rakan rakan blogger , jom kita sebarkan melalui segmen ini ..


p/s : ayat-ayat di atas di copy terus dari blog Abg Ben Ashaari..

Duit Raya Giveaway AdanyaKauUntukku


Pagi-pagi buta nak bagi korang semua rambang mata...
Ada orang nak bagi duit raya..jom ambik!

Nak tag 3 orang kawan untuk meriahkan majlis..
SUE - dia kata tak suka duit..tapi aku nak dia join jugak..haha
UJANG - kata nak kumpul duit beli peti ais kan..kot-kot yang ni boleh tambah..
SIZUKA - boleh buat belanja CIK MAY berbuka kan??

Sekian~

AKU MASUK PAPER LAGI!!!

wihuuu...glemer la aku lepas ni..muka masuk paper...hikhik...--> ketawe gedik..
Nak tau macamane boleh terjebak??
Mula-mula jalan kat bazaar je...
Pastu nampak macam ada orang bagi bubur lambuk free..


Nak menyibuk jugak la...hikhikhik..--> ketawa gedik lagi..
Masa aku menyelit tu, terdetik kat hati."takde kameremen ke?selalu YB ni suka bergambar bila BERAMAL kan.."
eh,ada kamere rupanye..dan muka aku terselit jugak..
alamak!!malu aku....kalau gambar aku yang terpilih untuk masuk paper?? --> penuh nada perasan..^^

p/s : bubur tu sedap jugak..aku makan sikit je..tapi budak-budak umah tak makan..pasni malas la bawak dah..eh,kalau rajin carik la paper cina kot-kot muka aku masuk jugak..hahahaha....toink!

18 August 2011

TEMPAT BEST UNTUK BERBUKA

Petang-petang macam ni rasa nak update pasal tempat yang best untuk berbuka puasa.
Dekat je tempat ni..Kat Bangi..


VILLAGE VIEW okei...
Makanan dia sedap,best,menjilat jari..hahaha...
Dah 2 tahun berturut-turut aku g makan kat sana..
Tapi tahun ni tak pegi lagi lor...
Gambar ni pun aku amik kat FB aku.hik3...
Sape yang belum try,meh la cuba makan kat sini..try ikan kerapu tiga rasa dia..pergh...
pastu tomyam...+ air tembikai..terbaek..
tapi..
sori takde gambar...
sob3...mesti korang tak berapa nak terliurkan...
ish!misi aku buat korang terliur adalah gagal!
tapi ada gambar ni je..
.
.

cakkk!!!
wahahahaha...
Sempat aku bergambar kat luar restoren sebelum berbuka puasa kat sana..
gambar masa ni bracess aku belum bukak lagi..hik3....


p/s : gambar muka aku dan bff tak ada dalam promosi menu berbuka kat Village View ye..^^ tapi aku nak share yang ni kat sini dengan u olls yang cantik jelita dan tampan menawan..^_^

GIFT FOLLOWER BERTUAH

Entry sebelum ni,aku pernah la nak bagi gift kat salah seorang follower bertuah aku...
Masa tu aku plan nak bagi kat follower aku yang ke 101..
Cantik kan angka tu..saja pilih angka tu..
Angka 1 di belakang tu macam permulaan semula zaman aku buat blog dulu..cewah..
bezenye yang ni orang ke 101.. bukan orang yang nombor 1..
.
.
Orangnye pun aku dah pilih..
Nak tengok sape?
.
.
Tapi sampai hari ni pun still tak ada respons dari dia..
So,gift tu aku nak bawak untuk next follower yang bertuah pulak..tunggula nanti ye...
.
.
Mungkin aku nak bagi kat follower yang ke 200? 202? 222?
Tungguu....~ ^^

p/s : pagi tadi ada khabar gumbira.jom tengok!

NAIK MENDADAK SAMPAI KEBULUR

sedih kan...zaman dah canggih macam ni pun ada lagi orang yang kebuluran...
ni topik yang tengah diperkatakan sekarang la..
malam tadi pun aku ada tengok kat Buletin Utama TV3..
series memang kesian dengan dorang sebab hari-hari ada je yang meninggal sebab kebuluran + penyakit berjangkit...
.
.
ni petikan yang aku amik dari sumber berita tadi :

Harga barang makanan itu, katanya mengalami kenaikan sehingga mencecah 70 peratus berbanding negara lain di dunia  susulan kawalan terhadap makanan tempatan.
Bank Dunia pada Isnin mengeluarkan statistik indek harga makanan di Afrika Timur meningkat sehingga 33 peratus dalam bulan Julai berbanding setahun lalu dengan jagung dan gula mencatatkan kenaikan paling tinggi.
Fengler berkata, biarpun harga makanan dan tenaga menyumbang kepada kenaikan inflasi di seluruh dunia, namun ia bertambah teruk di negara membangun.
Harga jagung lebih murah di Amerika Syarikat dan Jerman berbanding di  Afrika Timur,”

hem..semua barang naik harga...tak pernah nak turun..

p/s : nak  bace berita tu? klik kat SINI... Nak tengok berita aku pulak,klik kat SINI..

RAMADHAN GIVEAWAY!

 
JOM JOIN
Aku nak warwarkan...aku dah join..yeah..!

p/s : meh share kegembiraan aku pagi tadi di [SINI]



PAGI-PAGI TERKEJUT TENGOK BE BERTAMBAH LAGI

Selamat pagi kawan-kawan!!
hehehe...
hari ni aku senyum lebar sampai kat telinga...^_^
hehe...
hehe lagik....
nak kongsi kegembiraan bersama pada 17 Ramadhan ni tak?
jom...
tengok bawah..
.
.


Tak paham???
Kelmarin (hari selasa), aku dengan berlagaknye aku buat entry dapat 2BE serentak dari incek nuffnang..
habis satu kampung aku hebahkan pasal budi baik incek nuffnang kat aku hari tu..
.
.
Hari ni, nuffnang tambah lagi 1BE kat akaun nuffnang aku..
phew....
.
.
Masa otw g opis pagi tadi, aku tak bajet pun incek nuffnang nak tambah lagi 1..

p/s : hari ni nak kene bagitau satu kampung aku lagi tak yang incek nuffnang dah tambah BE kat aku?hehe...[ni] BE yang pertama aku..hik3....syukur alhamdulillah.. ^_^ 

17 August 2011

BEN ASHAARI, PENDAPAT SAYA IALAH

Santai Bersama BEN ASHAARI

BUKAN NAK TUNJUK TERER SANGAT TAPI..

Erm...
Entry ni bukan nak tunjuk hebak dan terror..
sebab aku pun baru jugak dengan dunia blog ni..
tapi...
.
.
ish...segan la nak tulis kat blog aku yang tak seberapa ni..
.
.
tapi...
kene cakap jugak la....
.
.
boleh tak kalau kat blog korang-korang tu...
jangan serabut sangat dengan aneka shoutmix yang berjalan-jalan..
 dan bila aku pangkah bergerak-gerak lagi..
aku nak tengok entry korang pun susah..
.
.
pastu button follower yang menyorok...
tibe-tibe ade pulak binatang bergerak buat-buat terkejut bile nampak aku..
hohoho...

p/s : pasni komfem ada yang marah aku ni.. T__T

KAD RAYA DAH READY NAK POS!!!

Sebelum balik kerja, Cik May nak bagitau...

Kad raya dah ready untuk diposkan..
So, Genkcorner boleh tunggu kad raya sampai tau...
Semoga kamu gembira baaaa....~


p/s : selamat berbuka puasa untuk semua yan gbaca entry ni...dan jangan lupe tengok ni jugak tau..

AKU DAH DAPAT NEW BABY...^_^

Semalam baru je melahirkan seorang baby..Jadi hari ni tengah berpantang la ni.^^
Bile masa aku mengandung pulak yang tiba-tiba nak melahirkan ni..muahahaha....=D
Tajuk entry nak hot je kan..tak boleh blah betul la Cik May ni..hihi..

Waktu lunch hour tadi aku dengan kawan-kawan opis pegi ke Hospital Pusrawi kat dengan opis aku ni je..
Melawat baby yang baru melihat dunia semalam...

Nama baby comey yang cute lagi mengancam ni Sofia...nama panjangnye masih dipikirkan oleh parents Sofia..
Comel kan budak kecik ni..muahmuahmuah!!!!!

p/s : semalam aku sangat gumbira...-->>tak habis-habis nak berlagak!

"SEGMEN JOM KENAL DAN TAMBAH RAKAN BLOGGER"

Klik dan Join

Nama panggilan Blogger              : Cik May
Tarikh mula berblog                     : Februari 2011
Rakan blogger terkini                  : 149
Target tambah rakan blogger  : 51 orang --> untuk achieve 200 orang dulu..tapi kalau lagi ramai,lagi suke..^_^

" Saya Mahu Duit Syiling Malaysia Siri Ketiga dari Eyriqazz.Com"

Ni segmen pertama yang aku nak join untuk hari ini...
Thanks kat Genkcorner sebab tag kat aii.. ^^

Picit SINI untuk dapatkan syiling ni.=)
Sekarang nak tag kat 3 orang blogger iaitu :
:: Deqlis :: Izzera :: Mat Dean

Awak 3 orang yang saya dah tag,sila join sekali tau.. ^^

BOLEH BERMALAM BERSAMA-SAMA SELAMA 3 MALAM

Tajuk entry tak boleh blah..hoho..
jangan salah faham dulu...
tu cite sorang mamat ni boleh berkahwin dengan pasangan kembar yang cun weh..
pheww...
.
.
Nak tengok gambar mereka?
tengok kat [sini]..

sekian..~ 

HARI NI NAK HANTAR KAD RAYA

Hari tu aku ada nak bagi kad raya dekat kawan-kawan blogger yang da komen kat entry aku yang ini.
Tapi, sebab dorang pun tak respon dekat aku balik nama dengan alamat dorang sampai hari ini,makanye tak dapat bagi la...
.
.
Tapi ada kawan aku yang mau kan...
.
.
.
.
Kalau nak lagi kad raya dari aku yang tak glem ni,tinggal alamat korang k..tawaran sehingga pukul 12.30pm ari ni je..hehehehe...
petang nak g pos da..lalala..~

AWAK MEMANG BERDEDIKASI..Grr..~

Tajuk entry yang agak emo di pagi hari yang indah ni...
.
.
Semalam :
Aku : akak, esok saya datang lambat sikit..sebab esok kan cuti..--> takde kene mengene pun sebab aku keje..<--
Akak opis : okei..tak ada hal...
.
.
Hari ni --> pukul 7:40am dah terpacak kat meja tengok blog!
Aku : Lambat apenye sebegini rupa???orang pun tak sampai lagi ni...sedu..~

16 August 2011

MEE REBUS BONDA ++ SATAY UNTUK BERBUKA PUASA

Tempat best untuk berbuka puasa kat SATAY STATION...
Tempat ni dekat je dengan umah aku..hek3...~
area Pandan je..

Nah..ni satey yang disajikan..ni satay ayam..1 cucuk RM1.

mahal ke?tak la...
sebab...
1 cucuk sangat besar..sebab tu we all order 10 cucuk je untuk 2 orang..
tu pun tak habis..~
susah betul perut kecik macam kitorang kan.hihi..~

pastu menu lain yang spesel kat SATAY STATION ni adalah mee rebus bonda..
yang ni pulak RM6

Boleh tahan sedap...1 mangkuk kongsi berdua..perut kecik kan..mane boleh sumbat banyak-banyak..hehehe..~

Kerakusan aku mengadap mee rebus bonda...^^

korang try la makan kat sana..boleh pilih meja kat laman rumah atau makan kat dalam rumah..dalam rumah tu boleh bersila..kampung style..~

p/s : untuk reserve meja 019-3836607. jom kongsi kegembiraan aku kat sini..
Pink Diamond
 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page