Pink Diamond

29 July 2011

YANG NI SEDAP...

Macam biasa lah..sudah menjadi kewajipan untuk opis aku mengagihkan buah kurma dekat semua staff..
Tapi buah kurma ni sedap sikit dari tahun lepas...
Lembut..Enak di makan..
Hehe..
.
.
Aku memang suka buah ni...
Bagus tau makan buah kurma ni..kenape la ada orang yang tak suka makan kurma ni kan...
.
.
Ramadhan yang akan tiba minggu depan ni adalah ramadhan ketiga sepanjang aku bekerja kat sini..
Alhamdulillah..dapat lagi berjumpa ramadhan tahun ni...
.
.
Untuk kawan-kawan yang membaca entry ni...aku nak ucapkan Selamat Berpuasa ye!!peace.!

Nak pulang da..
Babai..~ ^_^

DIK,NAK TUMPANG..

Kisah benar ni....bukan rekaan ataupun cubaan menipu..
Ni kejadian petang semalam...
Habis je kerja, aku g minum-minum jap depan Menara Celcom tu..(Wisma Celcom ke Menara Celcom ek??)
Lepas tu,terus g kat kete nak balik rumah...
Tiba-tiba datang seorang akak berjubah dan bertudung litup...

Akak : Dik,boleh akak tumpang kereta?
Aku : ??? sengih..
Incek BF : Akak nak ke mana?
Akak : Nak g kat mana-mana stesen Putra..
Incek BF : Tapi saya menghala ke Desa Pandan ni...
Aku : (berkata di dalam hati...betul ke dia nak tumpang ni..atau....jeng jeng jeng...da la tak kenal..isk!)
Akak : Takpela..nanti berenti kat mana-mana..
Incek BF : Masuk la..

Aku terdiam sepanjang perjalanan..Mulut dah terkumat-kamit baca Ayat Qursi sebab takut kena pukau..
(aku memang suka berpikiran macam tu sebab pengalaman kawan-kawan..hehe..)
Aku dah membayangkan dia letak pisau kat leher aku time tu..nervous-nervous!

Sebelum membelok ke haluan ke Desa Pandan,kitorang turunkan dia kat traffic light..so,dia boleh la lintas jalan g Ampang Park..
Lega takde pape berlaku...

Incek BF : Mesti lepas ni hari-hari akak tu tunggu kita kat depan Celcom ni..hehehe..
Aku : Ye la kot...e....takut ah!Tibe-tibe jer dia tahan mintak tumpang tadi..

Tu aje..Kalau korang,berani ke nak tumpangkan orang yang tak kenal?
Aku siyes takut giler..tapi kesian jugak kalau tak tolong...

p/s : akak tu duduk kat Sepang kei..giler jauh datang keje kat KL!! aku pun penah berpengalaman menapak dari Wisma Perkeso ke Ampang Park..Jauh beb..Tak pecaye? baca kat entry ni...Akak tu nak berjalan dengan barang-barang sarat kat tangan..isk! 

Updated : Wisma Celcom..siap amik gambar wisma lagi.tapi nak update kat entry lain..hehe..

BW SAMBIL TAMBAH FOLLOWER

Talk About Everything

Hai Yuyue!
Hari ni saje nak isi masa lunch hour yang lama..join segmen Yuyue pulak la..
Blog ini sudah 5 bulan...
Tapi dulu jarang hapdet entry sebab macam NO idea untuk hapdet...
Tapi,tibe-tibe je dapat duit dari nuffnang..terus menghapdet entry dengan pantas.
Follower???
Ada 43 jer...hehehe...

Nak Tag 3 orang kawan ai..
Dean , Kak Bedi dan Munna

Nak join jugak ke segmen nih?? klik kat sini je.

Sekian.. ~

MIMPI BLOGGER LAKI BINI...MOTIF???!!

Lepas tengok bola dengan penuh emosi malam tadi (bersama housemate dari umah je),terus masuk bilik nak tidur....tepuk-tepuk bantal,baca doa tidur..hehehe...

Pastu tibe-tibe aku termimpi jumpa blogger ni...
Ujang and wifenye Yana..

Isk..ape kene mengene dorang dengan emosi aku mase tengok bola tadi sampai singgah dalam mimpi aku??
Aku pun tak paham..

Soalan tanpa jawapan...

Sekian..~

28 July 2011

BEN ASHAARI CARI BLOG ..CEPAT !

Santai Bersama BEN ASHAARI

Sambil makan cekedis, aku berpikir ape aku nak tulis kat contest Abg Ben ni..
...ngap ngap ngap....
Eh,takpe ke panggil Abg Ben? Takpela kan...angka umor dia lagi banyak dari aku kot..hehe...

Sambil merenung cekedis dan menyuap ke dalam mulut.....
ting!! idea dah sampai...

Sape-sape yang berminat nak membeli rumah dengan Skim Pertamaku,silalah lawati website SPNB ni..
Tibe-tibe terpromot pulak link opis aku..hehe..
Tiada unsur-unsur untuk mendapat keuntungan di sini..sebab department aku tak terlibat dengan skim tersebut....

~..Sekian..~

**sape yang nak join jugak contest macam aku ni boleh la PICIT sekarang..**


27 July 2011

KENYATAAN YANG BUAT AKU MELOMPAT!

Hahaharu.....
Hari ni ber'emel' dengan owner FIRZARA COLLECTION...
Kiranya tengah survey barang-barang di butik beliau untuk shopping la...
Aku kan ada voucher RM50(nada kerek) dari Firzara Collection...
Macamane aku dapat voucher ni??
Dari aktiviti ini la aku dapat voucher tu..

[DSC_0095%255B4%255D.jpg]
Credit pic untuk Firzara Collection
Untuk pengetahuan,aku memang tak pernah shopping baju secara online..
Tapi lepas pakai baju Firzara Collection masa fotoshoot tu, rasa macam nak beli la..
Best woo kain dia..selesa dipakai...(PROMOSI LAGIK..Hehehe..)
Lagipun dah pakai kan,rasa saiznye memang kene dengan diri aku..

Tapi,tak kan nak beli sehelai je...hehehe...
Tengok baju lain plak...
Ish..tapi muat ke baju lain tu kalau aku pakai..persoalan di mindaku..
Terus emel owner butik untuk bertanye....(agak skema ayat di sini)
Jawapan beliau..
.
.
.

Oh!!!
Rasa mau pengsan bila membace emel tersebut...
.
.
Dah pengsan!

FINALLY...

Banyak hari dah aku cuba belajar cara letak iklan nuffnang kat bawah post...
Akhirnya.....
Fuh....
Terjumpa tutorial ni kat page cik putih...
Terima kasih yer cik putih...
Kepada blogger-blogger baru macam aku ni,kalau nak tgk tutorial tu boleh PICIT ni..
Aku dah berjaya..
Kamu bile lagi?

Hehehe.....

Selamat Mencube!!

26 July 2011

SALAM TAKZIAH

Tibe-tibe aku diselubungi kesedihan tengah hari ni..
BFF aku PUAN HANIS kehilangan baby dari kandungannya..
Kalau tak silap, kandungan dia dah 3 bulan..

Dear,semoga tabah ye..
Mungkin ada rezeki lain untuk ko dan Naim...

25hb Disember 2010 kat Sg Besar

PATAH BELI BARU, HILANG KENE GANTI

Pepatah yang aku reka untuk diri aku..ngee...^_^
Patah spek beli baru la kan..
Mane boleh tumbuh yang baru...(KALAU la boleh tumbuh...mode berpikir)
Dalam entry aku semalam aku telah meluahkan perasaan aku yang terpendam....
Hari ni aku nak tunjuk..
.
.
.
v
v
Mata baru aku..hehehee.....
Yang kat atas adelah hasil kerakusan aku selepas pulang dari Kuala Terengganu..

Macam same ke design ni??

Gigih ke Pertama Complex KL pas opis hour semalam..(erk...selain dari KL ada Pertama Complex tak??)
5:30pm tajam da terpacak depan lif!

NGAP NGAP NGAP!

Allo..!!!
Nak sambung cerita aku kat Kuala Terengganu last week..hehe..basi dah ke?? ^_^
Seperti biasa,aku sampai kat Kuala Terengganu malam...Dalam pukul 9pm sampai sana..
Dalam entry hari tu aku dah cite betape excitednye kami datang kat kedai ni dan menapau makanan.
Ni la kedai itu!
            Sape-sape yang rasa nak cuba makan bile datang Kuala Terengganu,boleh la cari kedai 2 tingkat ni..
                         Menu peberet bila aku datang sini ialah Burung Puyuh Goreng berlada...
Aku dah pernah update cite pasal menu ni dalam entry yang ini...
Tapi, ada budak opis aku kata, dia suke tomyam putih...
Ikut selera masing-masing la nak order ape ye dak??
Tekak lain-lain...

Sekian... ^_^

25 July 2011

SPEK PATAH!!!

Grr....
Marah ni....marah kat diri sendiri....
Macamane buleh tak perasan spek mata aku ada kat lantai...
Dan aku telah memijaknye..!!!
Grr..
Macam tau-tau je hari ni gaji...
++ dapat duit kutu..
Huh!!!!!

Duit Kutu tu ape???
Yang penting bukan kutu yang merayap-rayap atas kepala tu...
Tapi,duit yang di collect dari budak-budak opis aku...
Kira macam simpan duit jugak la...

Tapi simpan duit dengan orang...

Argh..melayang duit aku!!
Kene buat spek baru...


KERJA SAMBIL MELANCONG

Hehehe...entry kali ni aku nak cite pasal aku punye outstation ke Pantai Timur ari khamis lepas..
Last week aku ke Terengganu...
Dengan memandu kete B.L.M company je..huh..penat tau...
Bos tak kasik naik flight!
.
.
Kitorang memang selalu drive kete je kalau outstation Semenanjung..ngee...
1 malam je aku kat sane...
Tapi sebelum bergerak Kuantan, sempat la berjalan kat Noor Arfa Craft...
Tempat buat batik tuh...
.
.
Hasilnye..
.
.

Aku dah pandai lukis batik you!!!!
Hasil yang dah siap untuk dijual ada kat atas tu aku da gantung...

Tak percaye ke?
Bagus la...sebab aku memang buat act je pegang mende alah tu..Lupe nak tanya abang tu ape name mende alah yang aku pegang tu..
.
.
hehehe....

PROMOSI EXTRA!

PART III

Tara..!!!! Ngade-ngade tak??
Credit pic to Firzara Exclusive


slideFE1
Credit pic to firzara exclusive

 Hasil daripada sesi bergambar hari tu, siapla butik online ini..
saper nak shopping pakaian muslimah bolehla menjengah kat SINI...

Sekian. ^_^




MAKAN RAJA FRUIT!!!

Siapa suka makan durian???
Aku?
Bolehla sikit-sikit...
hehe...
Layankan aje..

Durian tengah kupas...

Wajah rakus mengadap raja buah

Siap g kebun nak makan durian ni...semangat kau!
Macam biasala..nak buat jahat time opis hour kene ajak bos sekali..hehe...

Sekian.. ^_^




19 July 2011

PESANAN KHAS UNTUK MUNNAFENDI

Tak sempat nak follow segmen 3 blog pilihan dari BEN ASHAARI..
Petang ni tibe-tibe sibuk melanda-landa diri aku...
kepada cik MUNNA, time kasih la pilih blog i yang comot ni sebagai pilihan..hek3...
.
.
Tengahari esok dah start travel ke Temerloh...then terus ke Kuala Terengganu..
So,sekarang ni masih lagi kat opis menyediakan dokumen untuk merantau di pantai timur selama 3 ari..;(
Dalam ati...gembiranye ke Terengganu again...;)
hopefully dapat singgah lagi kat Chillada Seafood...
JJCM la..ape lagi...
.
.
MUNNA, saye tak tau macamne nak drop komen kat blog awak...canggih sangat...
Nanti ajar ye...hehee..
Tak sempat nak godam lebih-lebih..sebab time keje kan..
tengok-tengok je la...




BEN ASHAARI AJAK PILIH BLOG

Santai Bersama BEN ASHAARI
Sebenarnya dari tadi lagi dah nampak segemen ni..sambil berpikir,nak join ke tidak...nak ke tidak...
Akhirnye....yeah...JOIN..!!
..
.
Okeh..nak cite sikit pasal blog aku yang tak seberapa ni...
Aku mula berblogging mase bulan feb 2011..I'm still new & memang tak berapa pandai sangat pasal blog..selalu bertanya pada kawan-kawan yang aktif dalam dunia blog and dah senior la kan..
.
Blog ni sebenarnya ada 2 orang pemilik...
sebab tu la namanye May & Hanis...
Tapi disebabkan Puan Hanis ni malas nak update (kalau tak silap ada 1 entry je dari beliau) maka blog ni dah jadi macam milik aku secara perseorangan..heee..~
.
.
Asalnya May & Hanis ni bercadang nak buat blog untuk promot bisnes..Tapi,memandangkan stok limited (tak sempat nak upload gambar tapi dah sold out) & masa tak banyak sangat untuk update,jarang-jarang la cite pasal bisnes..kadang-kadang jer ada..Jadinye,jadi la macam blog yang hado sekarang..hehe.~
.
.
Blog yang hari-hari aku suka tengok ialah blog YANA..hehe...aku tak kenal pun YANA di alam nyata..tapi telah dicadangkan dari SUE (kawan aku mase sekolah teknik)..suke baca blog dorang ni..sempoi je..Sila jangan kembang idung sampai riak yer korang berdua..~
.
.
Aku suka bergambar!!!!hehee...sebab tu la aku join AYU-FIRZARA COLLECTION baru-baru ni..
.
.
Ish..da dekat pukul 2pm da ni..cepat-cepat...~
Blog aku patut disinggah setiap hari sebab aku nak ramai lagi kawan dari dunia blogger neh...
Sharing is Caring kan...~
Bukan setakat nak tengok ramai follower je.Tapi,kalau ramai yang nak follow,lagi aku suka...hehe..

YANG NI MEMANG TAK TAHAN

Teka cepat gambar apakah di atas ini......
--
-
Tak tau kan...
.
.
.
Nama menu ni ialah Kepala Ikan Jenahak Masak Tempoyak ++ Burung Puyuh Goreng...
(kalau yang tak suka tempoyak,tengok je la ye..)
Masakan ni dari kedai makan kat Nilai..
Hemm..jauh tau aku g makan untuk lunch hour..
Dari KL ke Nilai nak makan lauk ni..
Sedap tau...Memang suggest tok orang yang suke JJCM macam aku ni ha...
Burung Puyuh goreng tu rasa macam biasa la kan..yang specialnye tang kepala ikan tu la..=)
.
.
Actually....cewah..speaking plak..tempat ni aku penah pegi zaman aku outstation kawasan Negeri 9..
Macam dah lama sangat plak aku pakai word zaman tu kan..aku g kedai ni tahun lepas daaa...heheee...
.
.
Suasana kedai tu...santai..ala-ala hutan sikit...Memang sesuai untuk orang yang suka ketenangan..ngee..~

Ha....i told u....sempoi tak tempat ni...Banyak pokok...Tenang je..Aku rasa la..hehe..~

Kat belakang aku tu ada kolam ikan...ikan besau-besau kau! tapi tak sempat amik gambar..sebab kitorang dah berkejar nak balik opis...takut bos kejar!!!haha...
.
.
Di atas adalah gambar aku dengan senior aku..dia pun blogger jugak..tapi baru jer berkecimpung dengan pengaruh aku...ngengee...~ (so,aku tak la rasa bersalah sangat bila nak update blog kat opis..ngahaha..)
Blog dia berciter pasal Supplimen Kesihatan Untuk Kanser...
macam dalam entry aku yang [ INI ]...
Tapi, dalam blog beliau lebih detail pasal entry tu..
Kalau nak tau lagi detail, silalah lawat blog KAK AIDA...
.
.

Okeh!!! Aku nak tunjuk gambar kedai makan ni dari luar..
sebab,kalau orang yang tak tau,dia tak kan perasan bahawasanya ada kedai makan kat situ...
Namanye Auntie Aini's..
Aku pun baru tau nama kedai ni bila aku tengok gambar ni walaupun dah 3x datang melantak di sini..^_^


Itu sahaja...

p/s : kalau datang kedai ni waktu malam,staff dorang akan letak ubat nyamuk di bawah meja anda..
     : Bos kedai ni sangat ramah dengan kitorang..heheee...

18 July 2011

JANGAN JEALOUS HOKEI!

FOTOGEDIX PART II
pheww...penatnye ari ni..rasa macam berlari 500m je buat keje hari ni..penat-penat...amik nafas sekejap..
Tadi (kalau belom sila picit word 'Tadi' tuh)dah tengok cite aku mengade-ngade dengan menjoin kan diri untuk berposing dengan baju-baju daripada Kak Ayu Firzara Collection, maka aku nak tunjuk (macam nada riak tak?? wehehee..) habuan yang aku dapat hasil fotoshoot tuh..

Taraaaa...!!!!

Aku dapat 1 tudung Lycra Thai Silk kot namenye, 1 Selendang & Voucher RM50...
1 more thing,dapat kawan-kawan baru..dari dunia blogger....
Munna,Kak Ayu,Kak Haniza and kawan-kawan dorang yang jadi pemerhati sambil gelakkan kitorang..

hmh..tak sabar nak guna voucher neh..tapi rasenye website tu under maintainance lagik...
sabar-sabar...

Thanx ye Kak Ayu sebab bagi doorgift ini....Munna pun dapat jugak kan..;))

Sekian..~

PERGH...NGADA-NGADA HABIS..

Hari tu aku ada la ter'view' entry Bro Ben pasal Kak Ayu mencari Model..AWAS!!! Aku bukan model..tapi mengade-ngade je lebih... Sebenarnya aku suka bergambar..Tu yang nampak agak gedik bile terbace entry tu...ngaahaha...Malunye nak tunjuk gambar aku yang gemuk ni..hekhek..

Sejam jugak aku berputar-putar mencari lokasi kejadian...Mujur la Incek BF ni hebak jugak mencari jalan..Jumpe jugak...Aku dah give up kot time tuh...

kak ayu ni pemilik blog online...ada baju muslimah...tudung...cardigan..skirt...tudung,kemeja & skirt yang aku pakai tu semua dari collection kak ayu..


[DSC_0095%255B4%255D.jpg]
Credit pic tok Pemilik Blog Shop ni

[DSC_0164%255B4%255D.jpg]
Credit pic pemilik blog shop ini

Sapa-sapa yang berminat nak tengok collection beliau, boleh klik kat SINI dan di SINI JUGAK...

p/s : Aku suke giler pakai tudung & baju kemeja tu n blouse pink dari koleksi Kak Ayu..hehehe...
p/s lagik : Kak Ayu ni ade banyak blog yer...hati-hati..hehehe...tapi semua link ke blog beliau aku dah hapdet kat atas tu..

Jomla shoping wey...
Sekian...^_^

14 July 2011

MACAM KENAL..

Aku rase macam kenal je pemilik gambar di atas...
Dia ni senior mase aku sekolak kat teknik rompin dulu...
Betul tak PUAN IZI dan PUAN SU??
Ni kak Afni kan...
Jadi reporter RTM rupenye..


**Antara ex-schoolmate yang dah jadi public figure..ek?

"Mega Giveaway by Yana & Cik Putih"

Dua tiga menjak ini, semakin ketara kegedikan aku..ngahahaha...
Nak join contest lagi la..lalala..~ PUAN IZI sudah menjemput aku ni untuk menceburkan diri dalam contest yang ni..
Kawan-kawan,ayuh kita menggedik di contest mereka ini..



untuk join jugak klik kat [SINI]

3 Orang blogger yang aku nak tag kat sini adalah

senarai sponsor :
  1. Scarf Sweethoney
  2. Wirda Azurainie.  
  3. Droplet House
  4. Lens Mania
  5. Ayu-Raudhah Shawlstore
  6. Nora Nabella
  7. Applepinkbow
  8. Syafeika Edora
  9. pixel mania
  10. Wan Hazel 
  11. Momo Chan Collection 
  12. NHL Colloection
  13. Kei Seinchi
  14. Sya Razali 
  15. Aimi Craft 
  16. Habibi Hamid
  17. Shawl Az 
  18. Imann Abdul
  19. Aan Boutique
  20. KZ Nabihah Boutique
  21. Ciktiqz Adamaya
  22. Tri Fa
p/s : sape-sape yang join,semoga berjaya..(dalam ati,mintak2 aku dapat jugak...lala..~)

SAMBUNGAN MAIN BELAKANG

Lepas eksiden hari tu...
Incek BF seperti meroyan...
Hehehehe....
-
-
Bile sampai opis aku je,die ternampak WISE hitam..
Die akan cakap..
Eh,kete I da kuar bengkel...
-
-
Bile nampak je WISE hitam kat jalan...
Die akan cakap...
Eh,kete I tu nak g mane smart-smart gitu..
-
-
Sungguh sedih beliau sekarang ni....
-
-
Sabar ye....
Tunggu kete kuar bengkel...


p/s : berhati-hati di jalan raye...

13 July 2011

KENAPA HARAM MAIN BELAKANG?

Once upon a time.....
Hehehe...
Gedix lagik!!
Hari sabtu baru ni,test highway baru Latar..ala..highway baru yang menghala ke Kuala Selangor tuh..sekarang kan free...no charge untuk tol..
Erm...aku eksiden di situ pada hari itu..di km 18.7 yer..
Dats Y la aku tidak bekerja pada hari isnin.ngee.~

Dialog sebelum kejadian
BF : Jom try highway baru..
Aku : Okey..Nanti kalau sampai awal kat Kuala Selangor,boleh g makan Mee Udang..Weehuu..JJCM la..ape lagi..
BF : Cepat pakai seat belt..
Aku : Eh,u tu pakai la..kang eksiden..tercampak kat depan tau???
BF: Cube tengok keberkesanan penggunaan seat belt tu..Kalau ter"kedepan" ape jadi...

cewah...~
Aku pakai je la kan..aku memang skema sikit..ngaahaha..~

Dengan kelajuan standart die bawak tak sampai 100km/j pun...bese die drive 90km/j je..tak perlu tergesa-gesa kan..bukan main kejar mengejar...
TIbe-tibe ade bunyik macam meletop..Kerete terus g kat divider jalan n berputar 2 pusingan..
Tengah kete pusing aku sempat lagi tanye..kenape?kenape ni?


Gambar ni aku curik dari FB incek BF..

OMG!!!
Kene langgar dari belakang oleh kancil yang di pandu oleh Paria...ops..keling atau india la kan..
Sepatutnye belah depan ni tak de ape-ape..tapi sebab keling tu g langgar belah kanan belakang kete,kete ni dah tersasar kat divider..sebab tu la jadi macam tu..sedey..


Gambar ni pun aku amik dari FB die..

Kat belakang ni lak,akibat hentaman dari kancil tuh...~
Sampai tempat isi minyak tu pun masuk ke dalam la..mesti keling tu bawak laju giler..

Dialog mase kuar dari kereta pas kene langgar dengan penuh emosi..~
  BF : oi bodo!Lu bawak kereta macamane? (wow...sungguh gengster beliau ni..)
Keling : Bang,saya mintak maaf bang..Saya tak nampak abang..Tolong bawak saya keluar dari kereta.

Sebab kesian,incek BF tolong bawak die kuar..kerete kancil tu terbalik wey...memang la die tak dapat keluar..

Sambung Dialog
BF : Apesal ko langgar kete aku?
Keling : saya tak sengaja bang..tak nampak..
BF: Ni kereta sape?
Keling : Company car bang..mau pinjam telefon bang..

Incek BF buat dek je..dah bengang kan..kete die hancus tu..
Pastu,incek BF g lagi kat keling tu..tanya macamane boleh langgar..Keling tu da start putar belit...die kata on phone la...then,die kate kete incek BF brek plak!!memang macam H**** la keling ni...giler ke nak brek tengah highway yang tengah lengang..adei..nak tipu pun pakai otak la dey!

Bese la..incek BF ni suke tanye 2,3 kali untuk orang keling...die tanye lagi kete kancil tu sape punye..
Keling tu kate tu kete die...
Keling kan?
Marah tul aku dengar...

Kan dah kate,jangan main belakang-belakang..HARAM....tengok ape jadi bile dah nak sangat main belakang!
kitorang susah tahu!!

p/s : Malang memang tidak berbau..

12 July 2011

AKU JOIN CONTEST THE BEST PICTURE OF ME :)

Untuk join,klik kat SINI YE!


Gambar ni adelah untuk tatapan OWNER CONTEST =)

Best tak gambar nih?hehehe..aku rase macam tak berape best...=D Tapi sebab aku tengah gedik nak join contest ni,aku amik je la gambar yang ada.Pastu gambar ni la yang agak 'full'..
Gambar ni ditangkap mase baru balik kenduri..Mase tu bawak kamere besar kan..semangat la posing tepi highway..Kameremen pulak tengah asah 'skill' tangkap gambar.
Gambar ni tak edit pape pun..sebab memang malas nak meng'edit' gambar.=)

Antara 3 orang yang aku nak TAG adalah
2) INA
(korang-korang,meh la join aku menggedik..hik3..)

Sekian..~

8 July 2011

TAK BEST!!!

Lately,asyik sakit kepala..
-
-
-
-
-
-

Takde mood tengok blog....
-
-
-
-
-
Rasa mau tidor kat umah...
-
-
-
-
-
BYE!

7 July 2011

LETS TRY TOGETHER

Huih..bab makan aje...
Takde citer panas lagi nak gosip-gosip..citer tang makan je la ye..;))

Ni adelah gambar mi bandung..
....
..
.
Aku makan mi bandung ni kat Santai,Tesco Ampang...
Ade yang tak tau ke Santai??
Memang sedey kalau tak tau..
Dah masuk TV3 & JJCM hokey..

Komen : Sedap : Panas : Pedas
Untuk penggemar makanan pedas,boleh proceed dengan menu di atas..
Aku?? Meleleh air mata masa makan...

:: Selamat Menjamu Selera::

5 July 2011

BELAKANG OPIS PUN JADI!!!

 Hari ni hari aku menghapdet blog sahaje...
hua3.....
sebab bos aku g kursus...hik3....i loike...
--
-
Nak citer pasal jalan-jalan cari makan aku ni ha...
Hari tu aku & incek BF nak g makan...Belakang opis adelah Kampung Baru area..So, sebelum incek BF hantar aku balik,singgah jap la kat kedai yang tak penah singah kat Kampung Baru ni..dari luar macam menarik..
-

-
order chicken chop...selalu g makan kat kapal je bile makan western food Kampung Baru..

Macam sedap tak?heh3....dah nak habis baru teringap nak snap gambar ini..=p
RM10 je hokey..

Kalau lalu akan nampak la papan tanda kedai ni dari tepi jalan..Macam-macam hado...

Kalau nak try, datang le...

Sekian..~


TUDUNG DENIM NUR KASIH

Cak!! Hehehe...Tibe-tibe rase macam nak update sikit pasal tudung...Da terlambat ke?Tak kot..
Aku nak introduce kepada kalian Tudung Denim Nur Kasih...Eh,bukan suka-suke label nama NUR KASIH ni tau..dekat bahagian dalam tudung ni memang nama die macam tuh..tak de kerja nak label-label name tudung ikut sesedap rase..~

Harga : RM38
Kualiti : sangat best...
(mesti korang nak kate,aku jual,mesti kate best je...tidak ye...tapi memang best.tetap nak puji jugak..tengok la awning tu..panjang & kemas je....Kebanyakan regular customer aku suke dengan tudung aku ni..sebab selesa di pakai,terletak, dan paling penting,muke bulat macam aku pun sesuai pakai..tak la nampak macam mangkuk maggi tu ha...~)

D 1 (Sold Out)

D2 (Sold Out)
D3 Sold Out
D4 Sold Out
(saje je buat pandang bawah.nak tunjuk aku punye bayang mata..ops...Eyeshadow..hek3...)

D5 Sold Out
Siap ade brooch Nur kasih lagi..tapi tak semua tudung ada ye kawan-kawan..yang ade mende alah ni hanye la pada label D4..

Sape yang mahu,sila roger dengan segera...Stok terhad...barang baik tak boleh la banyak-banyak...hehehe..
Mane yang ada h/p no aku boleh roger...yang tak ada,sila la emel kat mayzura@spnb.com.my ..



KUNYAH CHILI...HEBAT TAK?? ^_^


Cube teka gambar apakah di atas ini?? Berlambak cili kan...
--
-
Nama beliau adalah Burung Puyuh Berlada..Nyum3..~ Sedap!!
Diperkenalkan oleh akak opis yang penah kene jaga site terengganu dalam jangka masa lama sebelum balik ke HQ..So,die sangat arif jalan kat sane.

Sebenarnya dah lama aku nak story pasal makanan di atas ni..Tapi,keadaan tak mengizinkan..sob..~

Sape yang suka jalan-jalan cari makan, bolehla survey makanan yang sedap ni..Tapi bergantung citarase masing-masing hokey...Sedap kat tekak aku..kat tekak korang, aku tak tau la kan...
--
-
Kalau nak tau,menu makanan ni akan aku jamah setiap kali aku g Terengganu...Kuala Terengganu key...
Berape kali da aku g K.T ni?Baru 2x tok tahun ini...tu pun time keje luar kawasan.sedey...pelik ke perkataan luar kawasan ni?haha...~ Bahasa biasanye adelah outstation...(Sila jangan ketuk kepala masing-masing)
--
-
Nama kedai ni Chilada Seafood.. Cepat g Google...hehehe...

Gambarajah di atas menunjukkan kitorang da ratah habis menu di atas..Tapi,lepas tu bibir tebal macam bibir heroin Transformers sebab kepedasan tahap gaban....~ Hahaha....




**4 ekor burung puyuh untuk 2 orang makan...ratah habis-habisan sebab bukan selalu dapat makan best ni!
    Sungguh buruk lantak...

p/s : masa datang kedai ni,jumpa Wardina jugak...kat sebelah je..tapi tak amik gambar pun dengan beliau..sekian..~

4 July 2011

BERPINAR MATA HOKEY

Hari sabtu malam minggu g layan cite Transformers...
Incek BF kate nak tengok malam..Dalam kol 9 or 10pm..
Aku beli la tiket tengah malam..Hehehehe.....
Sekali aku beli pukul 12.30am da....

Menangis-nangis kami tengok cite tu sebab tahan mata ngantok...
Ha....tu la..Len kali jangan suruh i beli tiket midnight...

Cite tu best...Aku boring mase awal-awal cite je...
Tapi, heroin die cun gilak ah!! kan YANA....;)

1 July 2011

RAWATAN ALTERNATIF UNTUK KANSER

Kali ni nak share pasal rawatan kanser..Produk ni baru je diperkenalkan.Baru sangat la...Dalam 2 bulan kot...Dapat sambutan hangat bila dah kuar dalam paper Utusan bertarikh 27hb Jun 2011..(tibe-tibe je aku rasa macam pembaca berita)... T_T

Produk ni pun tak ramai pengedar lagi..So,aku ni nak la jadi pengedarnye..hehehe...Yang paling penting ye kawan-kawan...ni bukan Multi Level Marketing atau bahase glemernye M.L.M...Tidak sama sekali ye...Untuk keterangan lagi detail, boleh baca kat bawah ni..

Kanser adalah antara penyebab utama kematian di seluruh dunia.

1 dari 4 orang akan memberikan kesan positif terhadap penyakit kanser.

Kematian akibat kanser di seluruh dunia diramalkan akan terus meningkat menjadi lebih dari 11 juta pada tahun 2030.

Atas dasar prihatin, kini APRICON FARMAS HEALTH tampil menghasilkan makanan tambahan sebagai langkah alternatif bagi membantu membekalkan nutrisi vitamin B17 yang amat diperlukan dalam tubuh badan bagi membantu meningkatkan sistem ketahanan dan imunisasi tubuh badan seterusnya dapat membantu mencegah dan merawat penyakit kanser serta memulihkan masalah kronik metabolik secara rawatan semulajadi.

APRICON FARMAS HEALTH mengandungi 100% biji aprikot yang kaya dengan vitamin B17 yang mampu mencegah, merawat dan mebunuh sel KANSER.

Aprikot Vitamin B17 telah terbukti keberkesanannya membantu melawan KANSER turut diperakui di seluruh dunia bedasarkan kajian saintiifik dan ujian klinikal.

APRICON FARMAS HEALTH adalah kapsul biji aprikot yang mengandungi vitamin B17 yang paling tinggi di dunia. Dalam terapi metabolic, apabila vitamin B17 bertemu dengan sel-sel kanser, enzim Beta-Glucosidase yang hanya terdapat pada sel-sel kanser akan menguraikan elemen-elemen yang terdapat dalam vitamin B17. Seterusnya elemen-elemen yang terdapat di dalam vitamin B17 yang telah terurai akan bertindak membunuh sel-sel kanser.

Sila dapatkan Apricon sekiranya anda mengalami :
-Leukimia,Kanser Payudara, Kanser Serviks, Kanser Otak, Kanser Hati Kanser Tulang,Kanser Lymfoma,Kanser Uterus,Kanser Perut,Kanser Prostat,Kanser Ovari, Kanser Kolon, Kanser Paru-paru, Kanser Usus, Kanser Kulit dan pelbagai kanser yang lain.
-Menghidapi penyakit kencing manis,Jantung, Darah Tinggi, Gout, Parkinson,Asma, Sakit Sendi & Masalah Buasir.
-Mempunyai masalah berat badan, tekanan darah tinggi & kolesterol dalam darah dan ketidakimbangan kandungan gula dalam darah.Masalah haid tidak teratur dan keputihan.
-Komplikasi masalah kulit seperti terdedah kepada sinaran UV, gatal-gatal & alahan. Masalah jerawat dan resdung, bertindak sebagai 'Anti Penuaan'
Cadangan Pemakanan : Cegah Kanser : 2-4 Kapsul 3 kali sehari
                                     Rawat Kanser: 4 kapsul 6 kali sehari

Ni adalah Suppliment...Bukan ubat...So,untuk tempahan, boleh la post comment kat bawah or email je kat mayzura@spnb.com.my

Nak check out dari opis da...papai..!
 

Copyright © 2017 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in

|Top of page